Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

The Palace Downtown


Resor till the palace downtown i Dubai

hum_pippi_5stor

Söker du ett riktigt fint hotell i Dubai med det bästa av lägen, kan valet inte bli bättre än lyxiga The Palace Downtown Dubai. Med detta hotell som bas, upplever du många av Dubais mest kända sevärdheter från första parkett. Från hotellet och dess restauranger och barer ses Dubai Fountain och Burj Khalifa. Dubai Mall ligger endast ett stenkast bort.

Hotellet är byggt som ett palats i klassisk arabisk stil och utmärker sig genom det som en kontrast till de många höga byggnaderna i Downtown Dubai. The Palace Downtowns stil förenar det klassiskt sköna och arabisk tradition till en elegans med många fina detaljer. De många övriga hotellfaciliteterna är självklart inget undantag och såväl mat som dryck håller en ypperlig klass.

The Palace Downtown har 242 rum, varav 81 påkostade sviter.
Deluxe Rooms och Palace Rooms erbjuder hela 51 kvm inkl balkong i en mycket behaglig färgsättning med de finaste textilier, möbler och trädetaljer i stram, men med typisk mellanösternstil. Badrummen är mycket välkomnande i behagliga färger där marmor, kakel och modern funktion är i skön balans!
Junior Suites ger en ännu mer tydlig prägel av mellanöstern och erbjuder inkl balkongen en yta på 70 kvm. Rummen är även dekorerade med individuellt utvalda artefakter med ursprung i Marocko, Syrien och Egypten.
Diplomatic Suites & Palace Suites ger en mycket bekväm och rymlig upplevelse här med 105 kvm och ett generöst tilltaget sovrum, vardagsrum och angränsande badrum. Diplomatic-sviterna går i en mer traditionell, klassisk stil, medan Palacesviternas stil är lite stramare utan att förlora sin värme och genuinitet.
Royal Suites präglas av än fler raffinerade, unika och klassiska detaljer som tillsammans skapar en “1001 natt”-karaktär på 106 kvm med sovrum, vardagsrum och balkong. Den förfinade elegansen genomsyrar allt ända in till badrumsmiljön.
Imperial Suite är juvelen i kronan med sina 500 kvm på översta planet. Här finns kofort och ytor för åtta vuxna personer och ett barn.

Restauranger:
Palace Downtown inrymmer fyra restauranger och två cafe/barer, som alla serverar dig kulinariska höjdpunkter med sina särskilda förtecken.
Asado är den välbesökta Argentinska restaurangen som tillagar det finaste köttet enligt Asado-Criollotraditionen. Öppet varje kväll 19.00-23.30.
Ewaan ger dig arabiska och orientaliska smakupplevelser på olika sätt – en smakfull buffét eller direkt tillagning på olika tillagningsstationer. Öppet kl.06.00-24.00.
Thiptara ger dig en elegant och stilfull upplevelse av det thailändska köket, med sin särskilda specialitet “Seafood Bangkok style”. Öppet kl.19.00-23.30.
Pröva även några av de övriga restaurangerna, loungerna och barerna – här behöver du inte sakna något!

The Spa at Palace Downtown ger dig fantastiska behandlingar med de finaste orientaliska välmåendetraditioner som sitt signum.
En fantastisk, palmomgärdad swimmingpool ger dig vila, avslappning och förbättrad solbränna, samtidigt som du kan beskåda Burj Khalif Tower. En spännande och unik kontrast!

Det tar bara 5 minuter att gå från Palace Downtown till butikerna och nöjesställena i Dubai Mall och Souk Al Bahar.

Rumskategorier:
Palace Rooms medeller utan Concierge (tillägg), Junior Suites, Diplomatic & Palace Suites, Royal Suites, Imperial Suites

Antal rum 242
Restaurang 4
Bar 2
TV Ja
Telefon Ja – direktval
Värdeskåp Ja
Internet Ja
Wi-Fi Ja
Swimmingpool 1
Barnpool 1
Hiss Ja
Spa Ja
Gym Ja
Butiker Ja
Avstånd strand Cityläge
Minibar/kyl Ja

Konferenslokaler: Här finns The Royal Ballroom med plats för 300 personer och är perfekt för medelstora och stora företagsmöten. Utöver det, finns fyra mindre lokaler för möten, workshops mm.

Du kanske även är intresserad av: