Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Barbados topp 5 stränder


Barbados eastcoast

Barbados 5 finaste stränder

 

Jo vi har ju fina stränder också i Sverige och i Europa, men de stränderna man finner på Barbados är några av Karibiens absolut finaste, och inte minst gör temperaturen sitt också, året runt 30-32 grader. Från skyddade vikar till robusta surfpunkter, Barbados är hem för över 100 världsklass-stränder. Några är internationellt kända och lockar turister och lokalbefolkningen i tusentals, medan andra förblir okända för alla. Oavsett om du söker lugna och avkoppling eller vill vara aktiv och söker superb snorkling bland rev och koraller så erbjuder dessa 5 stränder den exklusiva Barbados-upplevelsen:

1. Bottom Bay

gömd på sydkusten är Bottom Bay som är en av Barbados svåraste stränder att hitta. På grund av detta undviks i stor utsträckning den storskaliga utvecklingen som har skett på öns andra stränder. Vacker vit sand och släta, rullande vågor gör Bottom Bay till en av Barbados mest estetiskt tilltalande stränder. Omgivet av klippor, erbjuder den en vykortlikt vacker miljö som är svår att hitta någon annanstans i Barbados.

Bottom Bay Barbados Hummingbird Lifestyle Travel

2. Crane Beach

Crane Beach är varken okänd eller isolerad. I själva verket är det förmodligen den mest kända stranden i Barbados. Trots massorna erbjuder denna strand otroligt landskap och den bästa bodysurfingen på öns sydöstra kust. Omgivet av lyxiga orter, är Crane Beach lätt att komma åt och perfekt för besökare till Barbados som söker en kombination av naturlig skönhet och lyxig mat. Efter en dag på stranden är du säkert sugen på något gott och då har du många fantastiska restauranger och barer att välja bland –  för en uppfriskande solnedgångscocktail.

Crane Beach Bay Barbados Hummingbird Lifestyle Travel

3. Sandy Lane Beach


Perfekt turkost vatten och fantastiska tropiska rev gör Sandy Lane till ett pittoreskt tropiskt paradis. Även om det är känt för sitt exklusiva lyxhotell, behöver du inte vara gäst för att njuta av Sandy Lane Beach med sitt fantastiska vackra pärlblå vatten. Sandy Lane är en av Barbados mest prestigefyllda stränder. Med kristallklart vatten är det underbart för den som söker en strand med små rogivande vågor som långsamt rullar in mot stranden.

 

Sandy lane Beach Barbados Hummingbird Lifestyle Travel

 

 

4. Carlisle Bay


Med läge precis bredvid Bridgetown, är Carlisle Bay en av de mest imponerande stränderna på ön. Denna vackra bukt är hem för den bästa snorklingen i Barbados, särskilt i Carlisle Bay Marine Park. Från kanonkulor till rostiga fartygsankare och annat smått och gott från olika vrak som ligger här på botten i Carlisle Bay, gör denna plats till en utmärkt destination för snorklare på jakt efter en unik upplevelse.

Omgiven av lyxiga hotell, är Carlisle Bay en av Barbados bästa destinationer för ett eftermiddagsdopp efterföljt av en god middag. Titta på solnedgången med din favorit cocktail eller utforska den historiska Needham Point Lighthouse.

 

Carlisle Bay Beach Barbados Hummingbird Lifestyle Travel5. Mullins Bay


Perfekt pulveriserande sand och kristallklart tropiskt vatten gör Mullins Bay till en av öns mest populära stränder och anses allmänt som en av Barbados bästa snorklingstränder. Mullins Bay är det perfekta stället för snorklare för att se öns marina liv på nära håll. Från och till kan man även se havssköldpaddor som simmar nära stranden med dess fantastiskt vackra bergsformationer.

Mullins Bay är en av öns bästa stränder för vila och avkoppling, oslagbart vackert och helt lugnt. Besök tidig eftermiddag och se till att du har en mask och snorkel med dig för att utforska undervattenvärlden – en strand med kristallklart vatten.

Mullins Bay BarbadosInte heller att glömma den kanske mest välbesökta stranden på Barbados, Pebbles Beach på västkusten,

Pebbles Beach är en favoritstrand när det gäller att se hästarna ta ett morgondopp, är ni i närheten av denna strand runt 5.30-6 på morgonen kan ni få se denna fantastiska upplevelse. Stallarna ligger i närheten och hästarna mår så bra att få hämta energi och glädje genom dessa morgondopp. Väl värt ett besök för den morgonpigge.

När ni ändå är här får ni ju inte heller missa att smaka på de goda fishcakes-mackorna (som av lokalborna kallas Cutters) som serveras här i denna lilla opretantiösa men mysiga “fisk stånd” Cuz’s Fish Stand. (som en liten korvkiosk men som serverar fantastiska fishcakes). Delikat fiskrätt som serveras i varma bröd med både tomat och lök. Välj själv tillbehören såsom ketchup, majonäs eller och varför inte den lokala pepparsåsen – och du får smaka på enligt lokalborna – den godaste fishcakesrätten på ön.

Kom ihåg att grabba tag i en lokal ö för att skölja ner godsakerna med.