Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Sri Lanka & Maldiverna


Elefanter på sri lanka hummingbird foto Susanne

Sri Lanka & Maldiverna

En fantastisk kombinationsresa som ger dig storslagna natur- och kulturupplevelser på Sri Lanka med avslutande badsemester på vackra Maldiverna. På Sri Lanka väntar en rundtur med egen bil och en duktig engelsktalande chaufför. Efter den spännande rundresan med massor av nya och intressanta upplevelser flyger ni vidare till Maldiverna där 4 sköna nätter väntar på er.

På Sri Lanka besöker ni bland annat en rad historiska städer. I Drambulla känner du historiens vingslag i de uråldriga och färgstarka grottorna med sina mängder av Buddhastatyer och religiösa målningar. Besök ingår även i Sigiriya som ligger spektakulärt högt uppe på en klippa. I den heliga byn Kandy kan du se buddister från hela världen som samlas här vid den viktiga helgedomen Tandens Tampel. Ett besök på teplantagen görs också – så var redo för en härlig resa med mix av upplevelser.

Följ med oss på en riktigt fin rundresa på Sri Lanka med privatchaufför som tar dig mellan de främsta sevärdheterna och som kombineras med Maldiverna.

Just nu! Kampanjpris – då helpension på Maldiverna ingår utan extra kostnad, värde ca 2000kr per person.

 

Resan börjar i Colombo där ni möts av vår representant för att sedan upptäcka Sri Lankas vackra natur, djurliv och stränder på en behaglig innehållsrik resa, allt förbokat och klart och ni har en engelsktalande chaufför som tar er runt tryggt och säkert. Resan avslutas sedan på Maldiverna för att ni ska få en lugn skön och alldeles underbar avslutning på resan.

En skräddarsydd specialdesignad resa som passar dig som vill se Sri Lankas olika områden och även njuta av sol och bad på Maldiverna, en perfekt kombo med andra ord.

Hotellövernattningarna föreslagna i detta paket är personligen kontrollerade av vårt team i Sri Lanka och är baserade på Bed & Breakfast. Vill du ha andra önskemål går det självklart att ordna. Du kommer under hela resan ha tillgång till en engelsktalande guide och ett passande fordon med aircondition.
Besök på några av Sri Lankas främsta sevärdheter. Ett garanterat bra innehåll och bra kvalitet till marknadens bästa pris. Dessutom en resa som även är täckt av paketreselagen.

Höjdpunkter på resan:

 • Rundresa med privatchaufför
 • Tempel och höglandets te-plantage, Horton Plains
 • Tågresa igenom landsbygden, över teplantage
 • Sigiriya Rock lejonklippan, inträde och bergsbestigning
 • Elefantsafari i Minneriya National Park, natur och djurupplevelse
 • Sol och bad på Maldiverna med helpension och transfers
 • Inkl. flyg, hotell, båt och safaris

*Maldiverna är med helpension och 4 nätter samt flygbiljett till Maldiverna och transfers ingår.

Dag 1: Flygresa

Avresa från Sverige till Colombo

Dag 2: Colombo

Ankomst Colombo i Sri Lanka och en guide väntar på flygplatsen och transfer till hotellet The Cinnamon Red Hotel eller liknande.

Dag 3: Colombo – Nuwara Eliya

Efter en god frukost på hotellet är det dags att åka vidare. En naturskön tågresa till bergstaden Nuwara, belägen 2000m över havet väntar.  Nuwara Eliya, ofta kallad “Little England” ligger i hjärtat av teplantagen. Här produceras det gröna guldet efter det brittiska inflytandet i den koloniala eran. Du kommer att se många bungalows, hus och hotell med en touch av brittisk smak. Här uppe i bergsområdet kan det bli lite kyligare på kvällen, så rekommenderbart att ta med sig en skön tröja. Tågresan tar ca 6 timmars och ombord serveras lunch, WiFi finns ombord samt även aircondition.  Efter ankomst till Nuwara Eliya checkar ni in på Heritance Tea Factory Hotel och kvällen är på egen hand.

Dag 4: Horton Plains och Worlds End (utflykt)

Tidig morgon och en vandring genom Horton Plains National Park som också finns med på Unescos världsarvslista. Här uppe på denna platå sträcker sig landsbygden ut med stora intervaller av skog. Denna plats är också hem åt hjortar, leoparder och fåglar. Det är en utmärkt utflykt hit för alla naturälskare, vandrare och fågelskådare. Den mest spännande attraktionen är “världens ände”. Ett stup som störtar ner 1000 meter och ger en magnifik syn en klar dag, när vattendropparna faller ner längs med stupväggen. Övernattning på Heritance Tea Factory Hotel

Dag 5: Till Kandy (ca 3 timmars körning)

Efter frukost på hotellet bär det av mot den lilla orten Kandy, en ca 3 timmars körning igenom vackert landskap. Var beredd med kameran då vi gör stopp lite här och där för att fotografera. Väl framme i Kandy checkar vi in på Ozo Hotel. Resten av dagen på egen hand.

Dag 6: Kandy till Mahiyanganaya (ca 2 timmars körning)

En dag att upptäcka Aboriginal people of Sri Lanka. Urbefolkningen i Sri Lanka kallar sig själva för “The Veddas”  och idag får vi lära mer om hur de lever och bor och få en inblick i deras urgamla historia. Efter besöket här åker vi tillbaks till Kandy igen för ännu en övernattning på Ozo Hotel.

Dag 7:  Kandy till Sigiriya (ca 3 timmars körning)

Efter frukost bär det av tidig morgon mot Dambulla för att besöka Dambulla Cave Temple. Den lilla staden Dambulla är belägen i kulturella triangeln. Dambullas fantastiska grottempel är huggna ur en 160 meter lång granithäll. Vi besöker dessa mystiska grottempel, här finns över 80 grottor, men huvudattraktionerna är 5 av grottorna som innehåller målningar och statyer relaterade till Gautama Buddha och hans fru. Här finns totalt 153 Buddha skulpturer.
Vi fortsätter sedan till hotellet Amaara Forest Sigiriya för incheckning, ca 30 minuters körning.

Dag 8:  Sigiriya – lejonklippan

Efter frukost  väntar ett besök i Sigiriya som dels är ett hedonistiskt lustslott, dels en fästning och dels ett byggnadskomplex. Sigiriya är en av de mest vördnadsbjudande platserna på ön och en av de främsta turistattraktionerna. Kanske också en av de äldsta i världen där de tidigaste besökarna har lämnat graffitimålningar på väggen som benämns som världens första interaktiva bok. Platsen består av en mer än 200 meter hög klippa med palatsruiner på toppen.

På eftermiddagen besöker vi Minneriya National Park som är hem åt elefanter och en mängd andra vilda djur. Parkera jeepen stäng av motorn och se dig omkring bland alla djur, för du har nu kommit till den största elefantsamlingen med över 300 på en och samma gång. Under safarin bjuds vi på en “Sun Downer Cocktail”. 2 nätter på Amaara Forest Sigiriya

Dag 9: Mot Maldiverna

Efter frukost åker vi till flygplatsen i Colombo där flyget väntar som tar oss över till Male på Maldiverna.

Dag 9-13:  Maldiverna

Ni ankommer till Male på Maldiverna där en representant väntar på er vid utgången och en speedboat / motorbåt tar er över till resorten som ni kommer bo på nästkommande 4 nätter.
Här på resorten bor ni i en mysig beachvilla och här har ni både frukost, lunch och middag inkluderat varje dag.

Dag 13: Hemresa till Sverige

Priser per person

Från 32 995 kr per person

 • Flygbiljett tur och retur Colombo inkl. flygbiljett till Maldiverna med QATAR AIRWAYS
 • 8 dagar och 7 nätter på Sri Lanka
 • 5 dagar och 4 nätter på Maldiverna
 • All transfer på Sri Lanka enligt program
 • Daglig frukost på Sri Lanka
 • Upplevelser på Sri Lanka, teplantage, tempel och Sigirya Rock
 • Engelsktalande guide
 • 4 nätters boende på Maldiverna på en underbar resort
 • Helpension under vistelsen på Maldiverna, frukost, lunch, middag ingår
 • Speedboat ingår tur och retur från Male till resorten
 • Green tax usd 6 per person per natt ingår
 • Rådgivning och bokningsservice
 • 24 timmars service
 • Försäkring igenom paketreselagen
 • Bra betalningsvillkor

 

Beställ gärna idag en personlig offert på denna resa.

Fler erbjudanden

Fler inspirationsresor