Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Safari och Maldiverna


Resor till Sri Lanka & Maldiverna Hummingbird Lifestyle Travel

Sri Lanka & Maldiverna

Sri Lanka har nu blivit utsett som 2019 års bästa resmål att besöka, av Lonely Planet. Man kan på ett enklare och snabbare sätt förflytta sig i landet, bättre vägar, nya hotell och en mix av underbara upplevelser, allt detta tillsammans med fantastisk mat och en gästvänlig och varm service gör att besökarna och turisterna älskar Sri Lanka. Välkommen hit du också. Vi har varit där och upplevt lite av varje och delar mer än gärna med oss av våra bästa tips.

Alla resor till Sri Lanka skräddarsys efter budget och önskemål och vi har här tagit fram ett par olika förslag som många just nu frågar efter.

Något som de flesta önskar få inbakat i sin Sri Lanka resa är följande sevärdheter: Safari, Tempel och Ruiner, Teplantage och Tåg, Stränder, Surf och Fiskare samt Galle

 

1) SAFARI

Tre bra nationalparker som håller bra klass, och är olika i sig så dom går fint att kombinera för “djurälskaren”

Uda Walawe Nationalpark –

belägen i södra delen av Sri Lanka och känd för alla sina elefanter, här finns ca 500. Vegetationen här är låg så det är relativt enkelt att spana efter djuren – och stor chans att få se dem.

Yala Nationalpark –

ligger också i södra delen av Sri Lanka och främst känd för sina leoparder, och här finns det en riktigt bra safari med övernattning som vi rekommenderar och privata gamedrives för bästa upplevelse.

Wilpattu National Park –

ligger norr om Colombo och extra känd för möjlighet att se björn – sloth bear. Ca 4 timmar körning norr om Colombo.

2) TEMPEL & RUINER

I rätt ordning kan nedan göras på en rundtur med början i Colombo och körning ca 4 timmar till Sigirya Rock, Pidurangala Rock samt Dambulla Caves, före resan fortsätter till Kandy och Ella för teplantagens skull. Vidare söderut till Yala och Uda Walawe Nationalpark för att göra safaris, avslutningsvis Galle med stränder på västkusten. Reser ni från maj till oktober är det bättre med östkusten, rådgör med oss.

Solnedång på Sigirya – Lejonklippan

En gång huvudstad i Norra Sri Lanka, idag återstår bara ruiner av palatset men wow vilken underbar klättring att komma upp på toppen av klippan. Ett måste om du är i området. Berget reser sig hela 380 meter och är brant på alla sidor om berget.
Det tar ca 45 minuter att ta sig upp, trappor ända upp. Bra om du inte är höjdrädd! Väl där uppe är det en stor platå som man kan gå runt på och se ut över landskapet. Fantastiskt.

Sista biten upp, som tidigare var entren till det kungliga palatset, leder en brant järntrappa upp till toppen. Man går fortfarande in i “porten” för att nå trappan, och där ser man tydligt de två enorma lejontassar som är kvar som ruiner.

Soluppgång på Pidurangala Rock

Medan Sigiriya Rock har den starkaste historian såsom lejontassar och bergsterass, så finns det en något lägre konkurrent i samma område, som är väl värd också ett besök! Nämligen Pidurangala Rock!  Med en underbar vy över Sigirya Rock och en fantastisk vandring upp på berget, är detta en minnesrik morgonstund. Speciellt tidig morgon så ni får chans att se soluppgången. Ta gärna med frukostpicnic som vi kan lova smakar underbart efter morgonpromenaden upp till toppen.

Dambulla Caves

Det gyllene templet i Dambulla ligger med på UNESCOs världsarvslista från år 1991, och här finns inte färre än 80 grottor, 5 helgedomar, 4 kloster och 157 statyer.

Tempel of Sacred Tooth Relic

Sri Lanka har en mix av religion bl a är många här i landet muslimer, buddister, kristna eller hinduer. Många av templen här i landet är dock Buddisttempel och hindutempel.

Sri Dalada Meligawa – The Temple of Sacred Tooth Relic – är ett måste om du är i Kandy. Mitt i stan ligger detta temple som är intressant att besöka. Det sägs att templet har i sin ägo en tand som har tillhört inte mindre än själva Buddha, och det sägs även att den som har tanden i sin ägo har makten över landet.
Templet som har tanden i sin ägo är en av de mest heliga platser för hela buddistvärlden.

 

3) TE & TÅG

Ella, Nuwara Eliya och Horton Plains Nationalpark

är sevärda områden som alla ligger relativt nära varandra, och höjdpunkter här är att åka med det gamla tåget som går mellan dessa byar.

Om du aldrig trodde att te kunde vara vackert, har du aldrig varit på Sri Lanka! En kommentar som ofta dyker upp efter man varit på Sri Lanka är hur ett så litet land tidigare känt som Ceylon kan ha så många olika delar och sevärdheter.

Vackert, charmigt och vänligt! 

Från de historiska delarna såsom Sigirya Rock till de öde långa vackra stränderna till elefant- och leopard safaris – så finns det så mycket mera ….

Sri Lankas berg- och högplatå i mitten av riket, är så vackert så man nästan tappar andan. Den sagolika vackra tågresan som går mellan byarna, från Ella till Nuwera Eiyla till Kandy är ett måste för turisten. Så genuint och äkta och vackert.

Nuwera Eliya

när man når fram hit så går temperaturen ner markant, eftersom du är på en hög nivå, ca 2000 meter över havet. Du är nu mitt bland teplantagen och här finns några hotell, några barer och några restauranger – och en mängd teplantage –
vart du än vänder dig så ser du teplockerskor och gröna välplanterade teplantage och en massa Tuk-Tuks som är det bästa transportmedlet. Besök gärna en tefabrik när du här i området.

Ella

Kliv gärna på tåget i Nuwera Eliya och gå av i Ella, en lagom tågresa på 3 timmar. Ella är en charmig liten bergsby, med fåtal restauranger och cafeer och bra shopping. Behöver du mer kontanter finns här också en ATM.

Här bor du bäst på 98 Acres Resort, i deras vackra trästugor med den perfekta utsikten mot Little Adams Peak. Glöm inte att också göra vandringen upp till Little Adams Peak, som  är en bergstopp som du når till fots, en vandring som tar ca 40 minuter upp till toppen och ca 10 minuter att gå tillbaks.
Vandringsleden går nedanför 98 Acres Resort så det är en perfekt kombo att bo här 2 nätter och göra vandringen. Vill du göra den stora vandringen till Adams Peak så är det 5500 steg och är en stor bedrift för den äventyrslystne.

Missa inte heller Nine Arches Bridge Ella

4) Stränder, Surf & Fiskare

Var finns de finaste stränderna? Reser du under mitten december till slutet april är det bäst att besöka Sri Lankas västkust där de finaste stränderna finns. Exempel på de vackraste och lugnaste på västkusten är,

Hikkaduwa för partyälskarna och med närhet till Galle. Vill du åka på valskådning så är det Mirissa Beach som är bästa området. Unawatuna Beach är också en bra strand att besöka. Den bästa och lugnaste stranden för den som vill bada i havet och
vara trygg med vågorna, är Tangalle Beach! här ska ni absolut på The Last House som ligger precis vid vattnet. Ett litet charmigt boutique hotell med superbt läge, underbar service och god mat.

Vill du resa från april till augusti är östkusten bättre. Arugam Bay är bra för surfare och här finns små mysiga fiskebyar längs med stranden..

Kumu Beach Resort är en annan fantastisk resort, liten boutique stil med egen strand (dock ej privat då det ej finns privata stränder på Sri Lanka) men den kändes privat när vi var där för det var bara hotellets gäster som var på stranden.
Här finns en pool och rummen är charmiga och rymliga.

5) Galle

Ett besök i Galle är ett måste, på resan till Sri Lanka. Provinshuvudstad och med bra läge i sydvästra Sri Lanka, ca 2 timmars resa från Colombo. Många börjar eller slutar sin resa här i Galle. Många små charmiga restauranger, trevliga butiker,
liten gågata, här finns ett fort och en fyr. En dag att promenera runt i Galle är absolut givet på resan. Vill ni bo över natt i Galle kan vi varmt rekommendera 5 unika hotell i området som vi har besökt och bott på sjäva:

Kahanda Kanda-

boutiquehotell med superbt läge i Koggala (närheten av Galle) tropiskt och artistiskt hotell med fantastisk utsikt över plantagen och här kan man välja på 10 olika suiter.

Tri –

I närheten av Koggala Lake och Galle kan den som gillar SPA och YOGA hitta sitt paradis! Verkligen en upplevelse att bo här.

Pussycat –

nära Galle och med utsikt över havet är detta nya hotell med fokus på design en liten pärla – mycket bra läge och charmig, vänligt hotell

Amangalla –

Antikt och ädelt hotell, med 300 år gammalt teakgolv – bara det! Ligger mitt inne i Galle – här finns pool att svalka sig i och restauranger runt hörnet. Upplevelse att bo här!

Why House –

ett charmigt boutique hotell i Laura Ashley stil. Ett “home away from home” – här känner man sig hemma på direkten. Stor pool, underbar “hoppers” som är en lokalrätt på Sri Lanka- en form av pannkakor som fylls med olika innehåll.

 

 

Följ med oss på en riktigt fin rundresa på Sri Lanka med privatchaufför som tar dig mellan de främsta sevärdheterna och som kombineras med Maldiverna.

Resan börjar i Colombo där ni möts av vår representant för att sedan upptäcka Sri Lankas vackra natur, djurliv och stränder på en behaglig innehållsrik resa, allt förbokat och klart och ni har en engelsktalande chaufför som tar er runt tryggt och säkert. Resan avslutas sedan på Maldiverna för att ni ska få en lugn skön och alldeles underbar avslutning på resan.

En skräddarsydd specialdesignad resa som passar dig som vill se Sri Lankas olika områden och även njuta av sol och bad på Maldiverna, en perfekt kombo med andra ord.

Hotellövernattningarna föreslagna i detta paket är personligen kontrollerade av vårt team i Sri Lanka och är baserade på Bed & Breakfast. Vill du ha andra önskemål går det självklart att ordna.
Du kommer under hela resan ha tillgång till en engelsktalande guide och ett passande fordon med aircondition.
Besök på några av Sri Lankas främsta sevärdheter.
Ett garanterat bra innehåll och bra kvalitet till marknadens bästa pris. Dessutom en resa som även är täckt av paketreselagen.

Höjdpunkter på resan:

Rundresa med privatchaufför
Tempel och höglandets te-plantage
Tågresa igenom landsbygden
Mystiska fort Galle
Sigiriya Rock formationer
Elefantsafari i Minneriya National Park
Sol och bad på Maldiverna
Inkl. flyg, hotell, båt och safaris

Dag 1: Flygresa

Avresa från Sverige till Colombo

Dag 2: Colombo

Ankomst Colombo i Sri Lanka och en guide väntar på flygplatsen och transfer till hotellet The Cinnamon Red Hotel eller liknande.

Dag 3: Colombo – Nuwara Eliya
Efter en god frukost på hotellet är det dags att åka vidare. En naturskön tågresa till bergstaden Nuwara, belägen 2000m över havet väntar.  Nuwara Eliya, ofta kallad “Little England” ligger i hjärtat av teplantagen. Här produceras det gröna guldet efter det brittiska inflytandet i den koloniala eran. Du kommer att se många bungalows, hus och hotell med en touch av brittisk smak. Här uppe i bergsområdet kan det bli lite kyligare på kvällen, så rekommenderbart att ta med sig en skön tröja. Tågresan tar ca 6 timmars och ombord serveras lunch, WiFi finns ombord samt även aircondition.  Efter ankomst till Nuwara Eliya checkar ni in på Heritance Tea Factory Hotel och kvällen är på egen hand.

Dag 4: Horton Plains och Worlds End (utflykt)
Tidig morgon och en vandring genom Horton Plains National Park som också finns med på Unescos världsarvslista. Här uppe på denna platå sträcker sig landsbygden ut med stora intervaller av skog. Denna plats är också hem åt hjortar, leoparder och fåglar. Det är en utmärkt utflykt hit för alla naturälskare, vandrare och fågelskådare. Den mest spännande attraktionen är “världens ände”. Ett stup som störtar ner 1000 meter och ger en magnifik syn en klar dag, när vattendropparna faller ner längs med stupväggen. Övernattning på Heritance Tea Factory Hotel

Dag 5: Till Kandy (ca 3 timmars körning)
Efter frukost på hotellet bär det av mot den lilla orten Kandy, en ca 3 timmars körning igenom vackert landskap. Var beredd med kameran då vi gör stopp lite här och där för att fotografera. Väl framme i Kandy checkar vi in på Ozo Hotel. Resten av dagen på egen hand.

Dag 6: Kandy till Mahiyanganaya (ca 2 timmars körning)
En dag att upptäcka Aboriginal people of Sri Lanka. Urbefolkningen i Sri Lanka kallar sig själva för “The Veddas”  och idag får vi lära mer om hur de lever och bor och få en inblick i deras urgamla historia. Efter besöket här åker vi tillbaks till Kandy igen för ännu en övernattning på Ozo Hotel.

Dag 7:  Kandy till Sigiriya (ca 3 timmars körning)
Efter frukost bär det av tidig morgon mot Dambulla för att besöka Dambulla Cave Temple. Den lilla staden Dambulla är belägen i kulturella triangeln. Dambullas fantastiska grottempel är huggna ur en 160 meter lång granithäll. Vi besöker dessa mystiska grottempel, här finns över 80 grottor, men huvudattraktionerna är 5 av grottorna som innehåller målningar och statyer relaterade till Gautama Buddha och hans fru. Här finns totalt 153 Buddha skulpturer.
Vi fortsätter sedan till hotellet Amaara Forest Sigiriya för incheckning, ca 30 minuters körning.

Dag 8:  Sigiriya
Efter frukost  väntar ett besök i Sigiriya som dels är ett hedonistiskt lustslott, dels en fästning och dels ett byggnadskomplex. Sigiriya är en av de mest vördnadsbjudande platserna på ön och en av de främsta turistattraktionerna. Kanske också en av de äldsta i världen där de tidigaste besökarna har lämnat graffitimålningar på väggen som benämns som världens första interaktiva bok. Platsen består av en mer än 200 meter hög klippa med palatsruiner på toppen.

På eftermiddagen besöker vi Minneriya National Park som är hem åt elefanter och en mängd andra vilda djur. Parkera jeepen stäng av motorn och se dig omkring bland alla djur, för du har nu kommit till den största elefantsamlingen med över 300 på en och samma gång. Under safarin bjuds vi på en “Sun Downer Cocktail”.
Övernattning på Amaara Forest Sigiriya

Dag 9: Mot Maldiverna
Efter frukost åker vi till flygplatsen i Colombo där flyget väntar som tar oss över till Male på Maldiverna.

Dag 9-13: Maldiverna

Dag 13: Hemresa till Sverige med ankomst dag 14.

Priser per person
Del i dubbelrum

fr. 32.995kr

Kontakta oss om du är intresserad av familjepriser eller priser för andra rumskategorier.

Vänligen observera
Priserna är frånpriser och anges per person.

I resan ingår
Flygbiljett tur och retur Colombo inkl. flygbiljett till Maldiverna
8 dagar och 7 nätters program på Sri Lanka
All transfer på Sri Lanka enligt program
Daglig frukost på Sri Lanka
Inträdesavgift till Horton Plains
Inträde till Teplantage
Inträde till Veddha Community
Inträde till Dambulla
Inträde till Sigiriya och Minneriya NP
Safari Jeep hyra i Minneriya NP
Engelsktalande guide
4 nätters boende med helpension på Maldiverna
Rådgivning och bokningsservice
24 timmars service
Försäkring igenom paketreselagen
Bra betalningsvillkor

Fler erbjudanden

Fler inspirationsresor