Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Rundresa på La Reunion


La reunion natur vackert

Välkommen till en av Indiska Oceanens charmigaste öar:  

La Réunion

– Som till ytan är 60 km lång och 40 km bred, tar man sig lätt runt med en bil. Starta din resa på La Réunion genom att hämta ut hyrbilen på flygplatsen redan vid ankomst och styr kosan söderut längs med västkusten.
Efter ca 60 minuter har ni er första övernattning som väntar på charmigt hotell Le Saint Alexis Resort and Spa.  Vi har även förbokat ett annat charmigt hotell åt er på denna äventyrliga bilresa som vi kallar “The Best of Reunion Island”.

På flygplatsen när ni hämtar ut er hyrbil möts ni även vår representant på flygplatsen som förser er med alla dokument ni behöver för en lyckad bekväm resa på egen hand.

Ni styr kosan söderut längs med västkusten och kör ca 5 mil, räkna med ca 1 timmes körning, innan ni är framme på     Hotel Saint Alexis ****     ett fyrstjärnigt hotell där ni kommer att bo nästkommande 4 nätter. Ett högklassigt boende på
den underbara tropiska ön Reunion vid Lee Shores belägen på den vackra Boucan Canot-stranden. Här väntar en oas av lugn och ro. Hotellet bjuder på en bra mix av kvalitet, charm och varm gästfrihet där allt har gjorts för att du ska få en trevlig vistelse.  Le Saint Alexis är byggd som en liten by och har en av öns största swimmingpools – lyxigt hotell vid havet med tropisk trädgård, gångbroar, terasser och spännande arkitektur.

Västkusten

bjuder på fina stränder, bra snorkling och det är säkert skönt att få ladda upp batterierna före rundresan på ön börjar. Västkusten bjuder också på många mysiga små byar, är också den mest solsäkra delen av ön och i St Paul är stranden svart, havet vilt och här rekommenderas inte att man bara men bara lite längre söderut ligger Cap la Houssaye som lockar många snorklare, dock är det lättast att åka hit med båt då terrängen från udden hit är ganska svårtillgänglig. Ett annat närliggande område är Boucan Cannot som bjuder på en mängd olika uteserveringar och här hänger jetsettarna och gillar man lite mer party så är detta bästa området. Här finns också öns mest chica hotell. Nästa by heter St Gilles les Bains som är västkustens största by. Här finns den längsta vita stranden på ön, och havet är lugnt och inbjudande och revet skyddar. Man får en känsla av att vara i Frankrike. Vid hamnen ligger fiskerestauranger och vill du sippa på ett glas kallt rose och färsk fisk så är det hit du ska åka.

Utforska bergsområdena

Nästa dag väntar först en god frukost före det är dags för er att utforska Maido – som är belägen 2 200 meter över havet och som garanterat blir en av resans höjdpunkter. Räkna med en hiskelig panorama vy över La Reunion. Många vandrar till Mafate Cirque samt till Grand Benare som är La Reunions tredje högsta berg, med en höjd på 2 898 m över havet. Eftersom Mafate Cirque endast är tillgänglig till fots eller med helikopter så är det ett privilegium att komma hit. Utforska idag också byn Saint Gilles les Bains som också kallas för Reunions lilla Saint Tropez. Om du är här en fredag får du inte missa den kända marknaden, St Pauls market. Nu fortsätter vi ö-färden idag och åker in mot mitten av ön, till Cilaos. Detta betyder också uppåt, då som vi sagt tidigare, La Reunion är mycket bergig med höga toppar. n, och det innebär alltså uppåt. Från kusten går det en väg upp till lilla byn Cilaos som är en av de största i The Ciques tre halvcirkelformade bergsområden, som en gång skapades av vulkanen Piton des Neiges – den vulkanen som ön föddes ur.

Cilaos

Vägen till Cilaos är inte längre än ca 4 mil men på den sträckan har man lyckats få in hela 400 kurvor. För en van förare tar det ca 2 timmar att åka dessa 4 mil, så viktigt ni har gott om tid på er och inte stressa. För vem vill stressa på sin semester?  Resan hit upp är klart värd tiden det tar. Vyerna – vägarna – bergsfloderna och de små vattenfallen, ja det finns mycket att titta på.  Lagom vid sen eftermiddag är ni tillbaks på hotellet igen.

Ledig dag eller Sydkusten – den vilda vackra 

Dagen därpå kan vi varmt rekommendera att ni antingen stannar på hotellet och njuter av en skön dag vid poolen eller stranden, eller om ni är mer äventyrslystna så kör ni ner till sydkusten – den vilda och otämda sydkusten. Här är havet rejält vilt! Inget rev som skyddar så räkna med höga vågor och vart man stannar längs med kustens linje slår havet med full kraft in över land. Det passar utmärkt med ett lunchstopp hör på kusten, kanske på Cap Mechant som ligger på en udde, bra läge för lunch. På denna lilla krog serveras det lokala rätter som mustiga grytor med exotiska rotfrukter och grönsaker och hembakt bröd. Ris och chili är självklara ingredienser på La Reunion.  Mätta på både brusande hav och välkryddad mat fortsätter ö-färden mot andra sidan, östkusten. 

Östkusten – next

Dag 5 är det dags att checka ut från hotellet och bege sig tvärsöver ön, och vi väljer att åka över till Bois Court varifrån man har en magisk vy över dalen. Ni fortsätter sedan denna dag till nästa boende som väntar på er, Diana Dea Lodge ****- 3 nätter ska ni bo här i området Saint Anne, nära östkusten.

Det finns så mycket att utforska på La Reunion så ni kan verkligen fylla era dagar med upplevelser, och allt är upp till er själva att bestämma, fritt men ändå organiserat. Dag 6 väntar en dag med besök på vulkanen “Piton de la Fournaise“. Vägen tar er tvärsöver La Plaine des Palmistes hela vägen upp till Pas de Bellecombe. Nästkommande dagar är det en tur till Takamaka Waterfall som väntar och sista dagen väntar shopping och besök i huvudstaden St Denis. Innan ni åker tillbaks till flygplatsen för att flyga hem, eller som i detta program 5 nätter på ett charmigt högklassigt boutique hotell.

Rate per Person in uro on BB

 Reunion Island som är en mycket bergig ö lockar alla – från fotografer till äventyrare, från solsökarna till cyklister och vandringsresenärer.

I resan ingår:

 • Flyg tur och retur Stockholm eller Göteborg – La Réunion
 • 13 dagar/12 nätter på La Reunion inklusive hotell och hyrbil
 • Skräddarsytt – går att förkorta/förlänga
 • Körsjälv information på resan på La Reunion inkluderar i detalj:
  * 4 nätter på Hotel le Saint Alexis med frukost
  * 3 nätter på  Diana Dea Lodge med frukost
  * 5 nätter på Hotel le Saint Alexis med frukost eller Villa Angeliuque i St Denis med frukost
  * 13 dagars hyrbil Kategori A med hämtning / lämning på flygplats
  * Creole basket including 1 hat, 1 pareo, flip flops
  * Meet & Greet / assistance OBS det tillkommer:
  * Flygplatsskatt på ca 35 Euro som betalas på plats
  * Lokala skatter kan tillkomma.

Pris från 29 990 kr per person

Priset avser del i dubbelrum och kan komma att ändras i mån av platstillgång. Det går att skräddarsy resan med fler nätter och går att kombinera med Mauritius – läs mer här: La Reunion och Mauritius

Fler erbjudanden Mauritius

Du kanske även är intresserad av