Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Resor till Grenada – med en doft av muskot


Resor till Grenada

Doften av muskot sprider sig över ön Grenada. Det grenadiska köket bjuder på mängder av delikatesser kryddade med nationens egenodlade kryddor. På en resa genom det vackra kuperade landskapet kan du blicka ut över och stanna till vid kryddodlingar, fina stränder och badvikar. Önationen Grenada lockar och förför med sin skönhet och charm. Resor till Grenada fyller sinnena till brädden. Glädjen svämmar över i en härlig karibisk atmosfär med varm gästvänlighet. Grenada Karibien är ett spännande resmål med grön djungel, höga berg, djupa dalar, vattenfall och kratersjöar. Reseerbjudanden med magiskt vacker natur och smakfulla äventyr.

Landet Grenada har tidigare varit både en fransk och en brittisk koloni. År 1974 blev landet självständigt. Landets valspråk är ”Landet, Folket, Ljuset” (på engelska ”The Land, The People, The Light”). Muskot är en viktig exportvara för Grenada, liksom bananer och kakao.

Grenadas huvudstad Saint George’s ligger vackert vid öns sydvästra kust. Staden har en hästskoformad hamn. Fort George ligger på en höjd med vacker utsikt över staden med omnejd. Huvudstaden har fått sitt namn efter Englands skyddshelgon Saint George.

I augusti fylls gatorna i Saint George av en livlig folkfest. Då är det karneval till minne av frigörelse av slavar. Tonerna av calypso intar huvudstaden och bjuder in till dans. Resor till Grenada är fyllda av berikande kultur och historia. Här är musik och dans en självklar del av vardagslivet och alla gäster är varmt välkomna att delta och dras med i de karibiska rytmerna. Grenada Karibien utstrålar ljus och hjärtlig värme. Reseerbjudanden med fin gemenskap och ett sprudlande folkliv.

Grenadas klimat är behagligt året runt med temperaturer omkring 25–30 grader Celsius.Här finns möjlighet att bo lugnt och skyddat på ett trivsamt hotell vid den vackra stranden Mourne Rouge Bay. Service och utrustning på hotellet lämnar ingenting mer att önska. Njut av lyxen att vakna upp i ett vackert inrett rum med havsutsikt och sitt länge vid det uppdukade frukostbordet med allehanda delikatesser. Lev i nuet, ta vara på stunden och känn hur skönt det är att bara kunna vara tillsammans i en avkopplande atmosfär i hotellets lummiga trädgård. Bo i en lyxig svit med egen pool och bastu och varför inte egen jacuzzi. Upplev härliga dagar på stranden med sol och bad och långa promenader. Eller fyll dagarna med aktiviteter såsom att snorkla, cykla, spela tennis, paddla kajak eller segla katamaran. Upplev ljuvliga kvällar med smak av det karibiska köket, doft av allehanda kryddor och ljudet av vågor som svallar in mot stranden. Resor till Grenada ger skön avkoppling och rika upplevelser. Grenada Karibien är en skinande pärla som är lika underbar som vacker. Reseerbjudanden med en lyxig känsla av lugn och harmoni.