Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Aveyla Guesthouse


Aveyla Guesthouse med Hummingbird Lifestyle Travel

hum_pippi_3stor

Aveyla Maldives

Den maldiviska ön Dharavandhoo ligger i Baa atoll och intill det omtalade reservatet Hanifaru Bay där mantor kan skådas i hundratals under mantasäsongen. Aveyla Maldives är ett nyöppnat guesthouse på denna lokalbefolkade lilla ö som erbjuder en genuin maldivisk upplevelse, där undervattenvärlden står i centrum under din vistelse.

På detta guesthouse finns det 16 rum med hög komfort, fullt utrustade med privat badrum, platt-tv, kylskåp och säkerhetsskåp. Den mysiga lilla restaurangen serverar både buffé och à la carte och erbjuder såväl halv- som helpension. På stranden framför guesthouset hänger gungor och hängmattor i skuggan under träden som är väldigt inbjudande när solen är som starkast. Husrevet bjuder på fin snorkling och på eftermiddagarna simmar delfiner ofta förbi utanför revet.

Aveyla Guesthouse riktar sig mot dykare och snorklare och här finns också ett eget dykcenter. Ägarna av Aveyla Maldives är själva erfarna dykare som gärna delar med sig av sin kunskap och sina bästa tips på var man kan se mantas. Det finns möjlighet att besöka närliggande resortöar som erbjuder besök över dagen för dig som vill uppleva de mer exklusiva resorten med paraplydrinkar och spabehandlingar. Man når Aveyla Maldives och ön Dharavandhoo med inrikesflyg från Male flygplats och resan tar ca 30 minuter. Atollen Baa har blivit känd för sin undervattensfotografering vilket beror på att bukten Hanifaru Bay under sydvästmonsunen som pågår från juni till november fylls av plankton. Revets naturliga form fungerar som en liten tratt där plankton kommer in men inte ut. Detta lockar mantor i mängder och även ibland valhajar. På en yta så stor som en fotbollsplan har som mest 250 mantor och 4 valhajar skådats samtidigt. Från år 2011 är området skyddat av UNESCO och sedan 2012 är endast snorkling tillåten inne i själva Hanifaru Bay. Utanför Hanifaru Bay är dykning tillåten dock.

Baa atollen är inte alls lika exploaterad som de centrala delarna av landet vilket innebär få dykare och vackra orörda rev. Under nordöstmonsunen från januari till april när havet är blankt och sikten är kristallklar försvinner mantorna från området och då får istället hajarna, sköldpaddorna och makrodykningen full uppmärksamhet. Denna säsong präglas av superb sikt, klarblå himmel och stundtals starka strömmar.

 

Erbjudande 1 (dykpaket): pris per person från 12 990 kr / dykare och från 8 950 kr / icke dykare

Inkluderat i priset är:
7 nätter i Village Room
Helpension – frukost, lunch och middag varje dag
10 dyk inkl. tank och vikter
2 turer snorkla med mantor vid Hanifaru Bay
Transfer tur och retur från Male flygplats med inrikesflyg
Alla skatter och avgifter

Tillkommer:

10% service avgift
12% gst skatt
3 USD per dag (miljöskatt) som betalas till hotellet

 

Erbjudande 2 (Manta upplevelsepaket): pris per person från 9 995 kr

Inkluderat i priset är:
7 nätter i Village Room
Helpension – frukost, lunch och middag varje dag
2 styck turer till Hanifaru Bay
1 styck picnic
2 styck snorklingsturer till några av Maldivernas bästa rev
Transfer tur och retur från Male flygplats med inrikesflyg
Alla skatter och avgifter

Tillkommer: 
10% service avgift
12% gst skatt
3 USD per dag (miljöskatt) som betalas till hotellet

Fler hotell Maldiverna

Erbjudanden Maldiverna