Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Resor till Australien


Resor till Australien Hummingbird Lifesyle Travel

Resor till Australien

Ett land, en kontinent och fascinerande på många sätt, så olikt men ändå så likt. Så lätt att upptäcka men känns avlägset långt borta men ändå så nära. Det är så som många upplever detta land. Har man en gång väl varit där så vill man resa tillbaka igen och igen. Det är lätt att få extra förkärlek till detta land, då människorna är så trevliga och lätta att umgås med. Att man känner sig så välkommen och att allt känns så lätt och trivsamt är nog en faktor som spelar roll. Hur man än reser runt i landet får man med sig fantastiska upplevelser, ta del av härlig kultur och oförglömliga minnen.

Eftersom det finns otaliga resmöjligheter i detta land är inget rätt eller fel. Det finns några riktigt starka kort som många väljer att inkludera i sin resa och det är Sydney med Sydney Operahouse i fokus men även dagstur till den kända vackra nationalparken Blue Mountains, och hamnrundtur för att få chansen att se vackra Sydney från alla vinklar. En mer äventyrsliknande höjdpunkt är att klättra upp på Sydney Harbour Bridge. Därifrån får man en sagolik utsikt över hela Sydney, närliggande stränder, Darling Harbour, hamninloppet och ända över till Manly Beach. En klart givande tur att göra om ni har tur, obs denna bör bokas i god tid då det är en av Sydneys absolut mest populära aktiviteter just nu. En annan stor höjdpunkt är att åka in till the Red Centre för att besöka Ayers Rock/Uluru som är den magiska monoliten i Australiens mittersta område. Man kan flyga till Ayers Rock eller till lilla landsorten Alice Springs för att göra en riktig äventyrsresa som inkluderar flera olika platser i The Red Centre.

Glamping

Ett perfekt sätt att komma nära inpå Australiens fantastiska natur är att bo i lyxtält. Det finns ett 10 tal olika “glamping” upplevelser i Australien. Några av de mest populära är: Nightfall Camp i Lamington National Park,
Longitude 131 vid Ayers Rock, Paperbark Camp utanför Sydney, Sal Salis i Västra Australien vid Ningaloo Reef, Ikara Safari Camp with Wilpena Pound i Södra Australien, Cockatoo Island vid Sydney, Karijini Eco Retreat utanför Broome i Västra Australien,
Bumurru Plains i Norra Territoriet, Wildman Wilderness Lodge i Norra Territoriet, Kooljaman Lodge vid Cape Leveque i Västra Australien, Pebble Point i Victoria och Spicers Canopy Eco Lodge i Queensland.

camping

 

Rundresor och sevärdheter

En annan stor sevärdhet är givetvis Stora Barriärrevet som man till och med kan se ända upp ifrån månen. Att ge sig ut till Stora Barriärrevet står på de flestas bucketlist. Det finns många olika turer till revet och här kan vi varmt tipsa om att välja rätt båttur. Utbudet är stort och vi vet precis vilka turer som ger er mest för pengarna! Att ge sig ut i nationalparkerna och naturen för att se kängurus, koalor med mera är en annan viktig del av resan. För att komma nära dessa djur (lagom nära) så gäller det att åka till rätt platser för att få chansen att se dem i det vilda. Vi har några tips även om detta och lägger gärna med detta som förslag i resplanen. Förutom  dessa ikoner finns det många fler lika starka sevärdheter och även många mindre kända. Vi har själva gjort otaliga resor till Australien och har sett alla delar av landet och kan därför lätt guida dig så du får den bästa resan som passar dig, din budget, ditt ressällskap och dina förväntningar.  Många kombinerar också Australien med resa på Nya Zeeland, och det är en både smidig och prisvärd kombination, vill du veta mer om resor Nya Zeeland?

Paketresor till Australien

brukar omfatta en mix av hur man förflyttar sig inom landet, beroende på budget och tidslängd. Vi brukar tipsa om att man kan göra några sträckor med hyrbil eller husbil och kombinera med att flyga inrikes några sträckor. Detta för att maximera upplevelserna på de veckor man har planerat att tillbringa i landet. Välj en rundresa Australien, eller bygg ihop ett paket och skapa din egen drömresa. Kanske att resor Nya Zeeland har varit intressant och lockat er länge, vilken tur för vi erbjuder även här rundresor eller egna skräddarsydda paket helt efter era önskemål.

Välkommen att upptäcka Australien med oss på Hummingbird Lifestyle Travel!

Beställ ett spännande reseupplägg och skicka in en förfrågan redan idag. Ju tidigare du bokar desto mer inkluderat och bättre pris får du. Våra mest populära rundresor Australien.

Kontakta oss och få mer information om resor till Australien!

Fakta Australien

Valuta: Australiska Dollar. AUD.

Klimat: Australien har ett tempererat klimat som varierar mycket på grund av storleken av kontinenten. De norra delarna har ett varmt klimat året runt med regnperiod från november till mars. Södra Australien har sommar från november till mars och vinterperiod från juni till augusti då det kan blir kyligt.

Visum: Alla som besöker Australiens måste ha ett inresevisum samt ett giltigt pass som är giltigt minst 6 månader efter avresa från landet. För turister gäller ett turistvisum som är giltigt för inresa inom 1 år från det att visum har ställts ut vilket sker elektroniskt och kan göra av oss i samband med bokning av resa genom oss.

Australiens storlek:  6 stater:  Western Australia (Perth), South Australia (Adelaide), Victoria (Melbourne), New South Wales (Sydney), Queensland (Brisbane) och Tasmanien (Hobart) samt de två territorierna: Northern Territory (Darwin) och Australian Capital City (huvudstad: Canberra).

Telefon och elektricitet:
Australien har telefonkoden +61 och Internet-domän är .au. Vid nödsamtal ringer man till 000 för att komma till den australiska nödcentralen. I Australien kör man med 240-250 volt växelström, som svenska elektriska apparater lätt kan köra på – du måste dock ha en adapter.

Tidsskillnad:
I Australien finns det olika tidszoner och skiljer mellan Sverige och Australien på ca 8-10 timmar före oss. När klockan i Sverige 7.00 på morgonen är klockan i Perth 14.00 och Sydney 16.00.

 

 

Läs vad andra tycker

Läs vad andra tycker

Erbjudanden Australien

Fler inspirationsresor