Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Off The Beaten Track


Vandring till Little Adams Peak Sri Lanka

Denna resa tar dig genom den natursköna bergsbygden, till några av Sri Lankas unika områden som finns på UNESCOS världsarvslista, bl a Dambulla Cave Temple och Sigiriya Rock Fortress. Teplantage, fort, och stränder är andra höjdpunkter på resan.

Resan börjar i Colombo där ni möts av vår representant för att sedan upptäcka Sri Lankas vackra natur, historiska sevärdheter och teplantage på en behaglig innehållsrik resa, allt förbokat och klart och ni har en engelsktalande chaufför som tar er runt tryggt och säkert. En skräddarsydd specialdesignad resa som passar dig som vill se Sri Lankas olika områden och även njuta av sol och bad, en perfekt kombo med andra ord.

Hotellövernattningarna föreslagna i detta paket är personligen kontrollerade av vårt team i Sri Lanka och är baserade på Bed & Breakfast. Vill du ha andra önskemål går det självklart att ordna.
Du kommer under hela resan ha tillgång till en engelsktalande guide och ett passande fordon med aircondition. Besök på några av Sri Lankas främsta sevärdheter. Ett garanterat bra innehåll och bra kvalitet till marknadens bästa pris. Dessutom en resa som även är täckt av paketreselagen.

Höjdpunkter på resan:

 • Sigiriya Rock
 • Pidurangala Rock
 • Nature walk
 • Tåg från Kandy till Haputale – 6 timmars tågresa
 • Melheim Resort med trekking, teplantage och historiska sevärdheter
 • Mugirigala Rock Temple
 • Galle Tuk Tuk tur

Dag 1: Flygresa

Avresa från Sverige till Colombo

Dag 2: Colombo

Ankomst Colombo i Sri Lanka och en guide väntar på flygplatsen och transfer till Sigiriya – ca 4 timmars resa tre nätter på Amaara Forest Sigiriya väntar.

Dag 3: Pidurangala Rock

Tidig morgon bär det av till Pidurangala Rock – ca 30 minuters transfer, för idag ska ni bege er upp på toppen av detta fantastiska berg. Räkna med ca 30 minuters vandring till toppen och lite extra tuff då man bör kunna ta sig upp förbi vissa branta partier. Härifrån får ni en fantastisk utsikt också över det andra kända berget, Sigiriya Rock Fortress. På eftermiddagen väntar en cykeltur ca 2 timmar över risplantage och till små närliggande byar.

Dag 4:   Sigiriya

Efter frukost  väntar ett besök i Sigiriya som dels är ett hedonistiskt lustslott, dels en fästning och dels ett byggnadskomplex. Sigiriya är en av de mest vördnadsbjudande platserna på ön och en av de främsta turistattraktionerna. Kanske också en av de äldsta i världen där de tidigaste besökarna har lämnat graffitimålningar på väggen som benämns som världens första interaktiva bok. Platsen består av en mer än 200 meter hög klippa med palatsruiner på toppen. Vandringen till toppen kan ta ca 90 minuter och den sista etappen är mycket brant så här får man ta det riktigt lugnt.  Efter vandringen upp till toppen av Sigiriya Rock beger vi oss med transfer till Kandy. I Kandy bor vi på Cinnamon Citadel Hotel.

Dag 5: Kandy

Efter en god frukost på hotellet har vi en lugn morgon. Njuter av omgivningarna.  På eftermiddagen gör vi en vandring i “The garden above the royal Palace”

Dag 6: Kandy-Ella

Efter frukosten går vi ombord på tåget som tar oss till Ella. En vacker tågresa över berg, förbi teplantage, och vi passerar flertalet vattenfall. En njutningsfull resa på 6 timmar. Vid ankomst till tågstationen får vi transfer till den mysiga resorten här uppe bland teplantagen, resorten som heter Melheim Resort – här bor vi 2 nätter.

Dag 8: Ella – Melheim Resort

Idag har vi en hel dag på egen  hand, för att vandra, uppleva teplantagen, besöka 9 arches bridge, vattenfall med mera.

Dag 9: Ella till Tangalle

Vi beger oss idag till Turtle Bay Resort som ligger vid stranden Tangalle- för att få lite välförtjänt sol och bad. Boendet som väntar på oss heter: Turtle Bay Resort. Här bor vi i ett superior room i 3 nätter före transfer väntar på oss för att ta oss till flygplatsen.

Dag 9-12: Turtle Bay Resort

Vi bor 3 nätter här på detta mysiga resort före vi åker tillbaks till Sverige. Går med fördel att förlängas.

Extra info:

Lägg gärna till safari till programmet, isåfall föreslår vi  Yala Nationalpark med gamedrives i nationalparken. Denna park är den största i Sri Lanka och är hem för vilda elefanter, buffalos, leoparder, björnar, rådjur och krokodiler. En Gamedrive på kvällen ingår också i programmet och exotiskt boende på campen – Cinnamon Wild.

Priser per person del i dubbelrum

fr. 22 995kr

Kontakta oss om du är intresserad av familjepriser eller priser för andra rumskategorier.

Erbjudande:

I resan ingår:

 • Flygbiljett t/r Colombo
 • 11 dagar och 10 nätter på väl utvalda hotell
 • Daglig frukost
 • Air Condition privat bil med engelsktalande förare
 • Entre till Pidurangala Rock, Sigiriya Rock, Cykling, Udawattekele i Kandy
 • Tågresa Kandy till Ella, Trekking i Ella
 • All transfer på Sri Lanka enligt program
 • Rådgivning och bokningsservice
 • 24 timmars service
 • Försäkring igenom paketreselagen
 • Bra betalningsvillkor

Du kanske också är intresserad av

Fler spännande resor