Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

5 sevärda områden på Sydön


5 sevärdheter i resor till Nya Zeeland

vacker-sjo-nya-zeeland

 

 

Mount Cook – Nya Zeelands högsta berg och belägen i Aorangi National Park. Här finns det massor av vandringsleder och man kan även bergsklättra och cykla här. Inte långt från nationalparken ligger vackra turkosblå sjön Lake Tekapo och härifrån får man den perfekta utsikten mot berget och perfekt för att fotografera! Missa inte Mount Cook.

Wanaka – belägen på sydön. Både äventyrslystna resenärer och avkopplingssökanden bör besöka Wanaka. Lake Wanaka är Nya Zeelands 4:e största sjö och troligen en av de mest fotograferade! Tänk dig själv när bergstopparna speglar sig i den totalt stilla sjön. Vad gör man här då? Jo man fiskar, vandrar, cyklar, vinprovningssugen? Går en golfrunda, och upplever även Sagan om Ringens inspelningsplatser.
Hyr du husbil  är det perfekt att göra ett stopp här på denna sagolika plats.

Queenstown och Te Anau– aktivitetshuvudstad nummer 1 i världen och samtidigt en stad om är känd för sina “Hobbits”. Stora delar av inspelningen av Sagan om Ringen gjordes här i området, då den magiska naturen, mångsidiga miljön och läget gjorde detta område helt perfekt för regissören Peter Jacksons inspelningsplan. Området är helt perfekt att kombinera in i alla typer av resplaner, då man kan förbinda Queenstown med direktflyg från Sydney, Auckland, Rotorua med mera, så ett par dagar här är helt perfekt att kombinera med övrig resa.

Vad gör man då här? Jo, paddlar kajak, åker ut och kollar in inspelningsplatserna för Sagan om Ringen, åker jetboat, hoppar bungyjump, forsränner, vandrar, fiskar, åker skidor eller åker till närbelägna Te Anau därifrån man lätt nåt det magiska fjordlanskapet Milford Sound och Doubtful Sound.

Abel Tasman National Park – idylliska vackra nationalparken som ligger längst norr ut på sydön. En lättillgänglig och spännande nationalpark för alla. Den är så populär dels för att man ofta åker förbi parken om man har hyrbil eller husbil, då den ligger nära porten till Sydön, Picton. Det är mycket behagligt klimat här i området och många soltimmar vilket gör att det är skönt och härligt att vandra i omgivningarna. Man kan även kombinera kajakpaddling med vandring och blir man trött kan man hoppa på båten och åka med båt en bit av turen. Nya Zeeland med 4WD   tar dig till Abel Tasman Nationalpark – missa inte denna höjdare i ett av världens vackraste länder.

Blenheim – Prova de underbara årgångsvinerna från vindistriktet Marlborough här i Blenheim som är en jordbruksstad i hjärtat av Nya Zeelands berömda vincentrum. Bara en liten bit från centrum finns det över 20 olika vingårdar och massor av cafeer och restauranger. Här kan man även passa på och bo på en vingård. Det är mycket skönt klmat här i Blenheim med mycket sol vilket gör det extra härligt att besöka denna ort för den som gillar att lapa sol samtidigt som man avnjuter en god måltid med lokalt producerat tillsammans med ett glas gott lokalt producerat Sauvignon Blanc. Lilla Nya Zeeland resan inkluderar Blenheim  så passa på och provsmaka viner på denna tur.