Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Mer om AMA Waterways

AMAWaterways har omdefinierat europeiska flodkryssningar sedan bolaget grundades år 2002 av flodkryssningspionjären Rudi Schreiner, kryssningsindustridirektören Kristin Karst och tidigare ägaren av Brendan Worldwide Vacations, Jimmy Murphy. AMAWaterways har den snabbast växande och nyaste flottan på de historiska floderna Donau, Rhen, Main och Mosel. Två splitternya fartyg, MS Amalyra och MS Amadolce debuterade i år, för att ackompanjera de luxuösa MS Amacello och MS Amadante (2008), MS Amalegro (2007) och MS amadalgio (2006).

De lyxiga AMA-skeppen har de rymligaste hytterna på Europas floder, 82 procent av dem är utrustade med franska balkonger. Gästerna åtnjuter hotellika bäddar och lyxiga badrockar. Marmorbadkaren har luxuösa, spaliknande funktioner, bland annat multi-jetduschstrålar. Platt-tv:n i hytten är egentligen ett informations- och underhållningscenter, med internetuppkoppling, satellitkanaler och ett stort utbud av filmer. Fartygen har också ett fitness center, skönhetssalong, bubbelpool, promenadbana på däck och cyklar för att utforska de små städerna och byarna på egen hand.
Den så kallade AMAWaterways-skillnaden består av många små specialtjänster, bland annat gratis WiFi i offentliga utrymmen, gratis lokalt vin vid middagarna, specialkaffe- och testationer. Alla kryssningar har en kryssningsdirektör och vid varje anhalt ordnas exkursioner som leds av kunniga guider.
Utöver sin kärnverksamhet erbjuder AMAWaterways även destinationskryssningar till Portos floddal i Portugal, en plats som finns upptagen på UNESCOs världsarvslista, resor längs Rhone för provencalisk romantik, och resor genom de legendariska vattenvägarna i Ryssland. AMAWaterways kan också erbjuda flodresor i Sydostasien, med sitt nya program, Vietnam, Kambodja och Mekongs skatter. AMAWaterways erbjuder också nya programpunkter på Rhen och nya program på land i Luzern, Zürich, Basel, Dresden och Berlin.

EN NY UPPLEVELSE VARJE KVÄLL

När stjärnorna lyser och månen reflekteras i vattnet ligger en känsla av romantik och spänning över floden. Skåla med dina vänner och njut av de utsökta regionala vinerna som serveras gratis med varje middag ombord.

Dela dina upptäckter och höjdpunkterna för dagen med ditt ressällskap och dina nya vänner. Efter desserten kan ni gå in på Panorama Lounge för att se lokala dansare utföra en autentisk bayersk Schuhplattler eller lyssna på en klassisk musikföreställning.

Dansa hela natten med lokalbefolkningen som välkomnar er till sina många utomhusfestivaler och evenemang under de varma sommarmånaderna. På kvällarna lägger fartyget ofta till nära hjärtat i en stad. Så följ med och våga gå iland för att uppleva kulturen, traditionerna och aktiviteterna som regionen har att erbjuda sina besökare.

 

ALL INCLUSIVE-ÄVENTYR ILAND

Det förbättrade utflyktsprogrammet ger dig en fördjupad upplevelse. Du kommer att upptäcka områdets höjdpunkter och platser som endast lokalbefolkningen känner till. Europas mest charmiga städer och de vänliga människorna som bor där är redo att välkomna dig!

Med sin personliga och stora kunskap om Europa och dess skatter och dolda hemligheter har Amadeus utformat resvägen till en kulturupplevelse fylld med upptäckter. Upplev den fascinerande historian och traditioner medan du kryssar förbi lugna landskap, charmiga byar och magnifika slott på bergstoppar.

Skaka hand med borgmästaren eller ha en skål med vindrottningen under vår kryssning genom den pittoreska Moseldalen. Var gäst på speciella regionala vinprovningar eller en unik glasblåsningsdemonstration. Amadeus Waterways har arrangerat upplevelser genom hela din kryssning för att säkra några av de mest intressanta sevärdheterna!

 

DESTIONATIONER

Europa

Erfarna resenärer är överens om att en europeisk flodkryssning är ett av de roligaste och mest bekymmersfria sätten att utforska europas slott, katedraler och pittoreska byar. Med Amadeus Waterways har du möjligheten att upptäcka det allra bästa de här destinationerna har att erbjuda.

 

Ryssland

Njut av en spektakulär resa genom hjärtat av Ryssland och längs färgstarka och historiska vattenvägar. Utforska livliga och spänningsfyllda Moskva, kryssa sedan norr och besök förtrollande Golden Ring Cities; Uglich, Kostroma och Yaroslavl. Fortsätt längs Volga-Baltic Waterways och genom Europas två största sjöar, Onega och Ladoga till St. Petersburg, en av världens vackraste städer, spridd över 101 öar och 66 kanaler.

 

Egypten

Upptäck de många historiska sevärdheterna i och runt gamla Kairo, inklusive pyramiderna, Sfinxen, Egyptiska museet och mycket mer. Flyg till Luxor för att besöka spektakulära Valley of the Kings, antika Thebes, magnifika Karnak och Luxortemplet.

 

MATSAL OCH KÖK

Personalen ombord på MS AMALEGRO och MS AMADAGIO erbjuder sofistikerade menyer bestående av underbara soppor, färska råvaror och styckat kött, fisk och skaldjur av hög kvalitet. När du kommer till restaurangen välkomnar hovmästaren dig med ett stort leende.

Börja dagen med en riktig gourmetfrukost. Välj bland ett stort sortiment av bröd, croissanter och bakver, en mängd färsk frukt, yoghurt, spannmål och rökt lax. Smaka på läckra ostar, kallskuret, lokala korvar och våra dagliga specialiteter.

När du kommer tillbaka från utflykter kommer våra kockar försöka överraska dig med en riktigt läcker lunch. Börja med aptitretande varma eller kalla förrätter, smaka på hemlagade soppor och välj bland ett antal huvudrätter. Avsluta med en läcker dessert medan du njuter av en spektakulär utsikt över floden.

På kvällen är det dags för en elegant middag eller en traditionell temakväll där ni njuter av lokala specialiteter. Njut av god mat och gratis vin från lokala vinodlare. Köksbesättningen vet hur man skapar en verkligt minnesvärd middagsupplevelse.