Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Kryssningar till exotiska resmål som Karibien och Indiska Oceanen


öar i Indiska Oceanen

”Ön är täckt av tropisk regnskog och kantad av paradisstränder. I luften svävar allt från gigantiska albatrosser till små, färgglada kolibrier.”

”Det sägs att det var vackra Tobago som Daniel Defoe hade i åtanke när han skrev boken om Robinson Crusoe.”

Kryssa mellan exotiska öar

1980-talsfenomenet ö-luffa är tillbaka. Men i dag är resmålen mer exotiska och båtarna exklusivare. Resan går till Karibien och Indiska Oceanen.

Redan på 1980-talet var det trendigt att ö-luffa. Då var de grekiska öarna populära och att förflytta sig med småbåtar mellan öarna ansågs som det ultimata sättet att utforska ö-världen. I dag är ö-luffandet åter på modet, men i en ny, modernare tappning.

– Kombinationer av öar och kryssningar i Karibien har varit populära länge. Det vi nu ser är att många av våra kunder även vill kombinera olika öar i Indiska Oceanen, exempelvis Mauritius och La Reunion, och ö-luffa i Seychellerna.

Seychellerna i västra Indiska Oceanen är ett naturskönt paradis med stränder, granitklippor och kokospalmer.

– Redan vid inflygningen till huvudön Mahe möts du av palmbeklädda berg och ett hav i skiftande turkosa nyanser. Att kliva av planet på den charmiga flygplatsen och mötas av ett underbart skönt klimat är en bra start på resan, säger Carina Johansson som tipsar om att kombinera några av Seychellernas 115 kontrastrika öar.

– Till exempel Praslin, Mahe och La Digue. Praslin för de vackra stränderna och nationalparken Valléede Mai med de kända Coco de Mer, kokosnötterna. La Digue för enkelheten, charmen och de milsvida stränderna. Mahe för sina berg, frodiga grönska och stränderna. Det är också enkelt att flyga över till den lilla paradisön Denis Island, där 70 procent av maten produceras direkt på ön. Glöm inte snorkelutrustningen!

Vulkanön St. Lucia är en av Karibiens vackraste öar med frodig grönska samt vita och svarta stränder. Den tropiska regnskogen bjuder in till vandring och havet till segling.

– Här finns Diamond Falls botaniska trädgård, med rum för kroppslig och själslig återhämtning. Det mineralrika vattnet i Diamond Falls sägs ha en speciell helande kraft. Resan kan sedan gå vidare till Barbados. Dans till tonerna av reggae och calypso i Barbados härligt pulserande nattliv och svalkande bad i kristallklart vatten hör till höjdpunkterna. Båda öarna har en medeltemperatur på 27 grader året om, säger Carina Johansson.

Öarna Tobago och Antigua är som gjorda för Robinson Crusoe-liv. Tobago tillhör nationen Trinidad, är täckt av tropisk regnskog och kantas av paradisstränder. I luften svävar allt från gigantiska albatrosser till små, färgglada kolibrier.

– Det sägs att det var vackra Tobago som Daniel Defoe hade i åtanke när han skrev boken om Robinson Crusoe. Tobago kan med fördel kombineras med Antigua. Antiguas popularitet kan bero på landets turistbyrås slogan ”365 stränder – en för varje dag på året”. Det är en vacker liten ö, bara cirka 25 kilometer tvärs över. Det är också enkelt att åka över till den lilla grannön Barbuda, känd för sina stränder och koraller, säger Carina Johansson som rekommenderar att avrunda ö-luffen – eller ö-hoppet som det numera kallas – på Mauritius och La Réunion. Öarnas läge i Indiska Oceanen, cirka 180 mil från den afrikanska kusten, bjuder på allt från vackra korallrev och dykning i världsklass till variationsrika vandringar i djungelmiljö och kraterlandskap.

– Bäst är att uppleva öarna med egen hyrbil, en äventyrsfylld färd längs hisnande bergsvägar. Skönt att kombinera med lata dagar på Mauritius stränder!

Seychellerna ligger nästan mitt på ekvatorn och medeltemperaturen är cirka 30 grader året om. Minst nederbörd är det under den svenska sommaren.