Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Klassiska Costa Rica


Costa Rica Djur fågelliv upplev med Hummingbird Lifestyle Travel

Upplev Costa Ricas fantastiska natur med uppehåll på genina lodger och bungalows, med lokal karaktär och hög servicenivå. Helt precis på det sätt som man drömmer om att Costa Rica ska vara! Njut bland annat av 3 dagars båtsafari i Tortugueros djungel med båtupplevelser i “mini-amazonas” och boende vid vulkanen Arenal. Upplev också molnskogen på denna resa som avslutas med vackra nationalparken Manuel Antonio, belägen vid en av de vackra stränderna på Costa Rica.

 

Missa inte…

 

  • Skräddarsydda naturupplevelser från regnskog till strand
  • Djurliv och båtsafari i Tortuguero
  • Vulkanupplevelser mitt i landet, i Arenal och  La Fortuna
  • Molnskogen, Monteverde med trätoppspromenad
  • Strand, sol och apor i Manuel Antonio Nationalpark

 

 

Costa Ricas höjdpunkter

och de främsta ikonerna på denna rundresa som går utmärkt att köra med egen bil, alternativt med förbokade transfers. Valet är ditt!

Regnskogens djurliv, majestätiska vulkaner och långa vackra stränder utgör grundstommen i detta reseförslag där ni med säkerhet kan veta att resan är kvalitetssäkrad och även testad av oss på Hummingbird Lifestyle Travel.

Avstånden är korta så att köra bil fungerar utmärkt, ni kan dessutom välja att resa i eget tempo där ni helt enkelt väljer när och hur ni vill resa, dock har vi för trygghetens skull och enkelheten förbokat alla hotell så ni har en resplan att följa.
Eftersom avstånden är korta och infrastrukturen är bra, är det inte utan grund att Costa Rica kallas för Mellanamerikas Schweitz. Allt fungerar! och ni har också såklart en GPS i bilen så ni inte kör vilse, vilket dock är svårt då det är mycket tydligt skyltat och vägarna på de flesta ställen, asfalterade och med hög kvalitet, dock är vägarna ganska smala och kurviga.

 

TORTUGUERO, ARENAL, MONTEVERDE OCH MANUEL ANTONIO

 

Ni kommer att få många fina upplevelser på denna resan, med många enastående nationalparker bland annat Tortuguero Nationalpark som ger er det första vilda intrycket av livet i en tät frodig regnskog. Fåglar, paddor, kryp, insekter, apor och sköldpaddor. Alla sinnen kommer arbeta för högtryck för att kunna ta in så många intryck som möjligt.

Därefter får ni chansen att uppleva vackra häftiga vulkanen Arenal som ligger som en prydnad mitt i landet, norr om San Jose. Ni kommer även att utforska molnskogen, Monteverde med att vandra på hängbroarna högt över trädtopparna, för att därefter avsluta med sköna dagar på stranden och i Manuel Antonio Nationalpark.

Räkna med att få en spännande resa med “must do” inkluderat redan från början, så ni inte missar de viktigaste höjdpunkterna. En av dessa är Sky Walk and Sky Tram i Monteverde! I Tortuguero ingår båtutflykterna på floderna och alla måltider. En halvdagstur inne i Manuel Antonio Nationalpark ingår också, då stränderna inne i parken är magiska! Så vackra, och lugnt och fint att bada, men håll i era pinaler då aporna är mycket sugna på att lägga beslag på era tillhörigheter!

För övrigt låter vi det vara upp till var och en vad som ska inkluderas i programmet. Några gillar fågelskådning och vill se kolibris och komma nära fåglarna med en guide. Några gillar att få adrenalinet att pumpa och testar gärna mer aktiva äventyrligheter, såsom Zip-line och hängbroar. Vill ni köra med egen bil eller med transfer förbokat? Bestäm vad som passar er bäst så löser vi resten. Vi har själva rest runt på Costa Rica och ger gärna personliga råd!

Hummingbird Lifestyle Travel har valt ut bra 3-4 stjärniga hotell så att ni kommer att bo nära upplevelserna och med fantastisk utsikt från hotellet. Resorna går att genomföras året om. Vill ni se sköldpaddor är det bäst från juli till oktober.

Förläng gärna med Ricon de la Vieja

 

Resan skräddarsys efter era önskemål. Vill ni förlänga resan ett par dagar så kan vi varmt rekommendera vulkanområdet Ricon de la Vieja. En stor vulkan med 9 krater och en mängd floder runt vulkanen samt både vackra vattenfall och varma källor. Exotiskt extrastopp på resan.

Dag 1: Flygresa

Avresa från Sverige till San Jose

Dag 2: San Jose

Ankomst San Jose och transfer till hotell

Dag 3: San Jose

Efter frukost bär det av på en heldagstur till Poas Vulkan och La Paz vattenfall. Underbart att komma direkt ut i naturen dag 2 och skaka av sig eventuell jet lag.

Dag 4:   San Jose – Tortuguero

Efter frukost åker vi direkt till västkusten för att äntligen få uppleva fantastiska mini amazonas, Tortuguero. Vi gör första stoppet i Braulio Carrillo National Park. Längs med vägen passerar vi både bananplantage och ananasplantage. Vid ankomst till nationalparken går vi ombord på båten som tar oss längs de små kanalerna och vid ankomst till lodgen väntar en välkomstdrink och läcker lunch. Eftermiddagen gör vi utflykter i området och middagen på kvällen intas på hotellet.

Dag 5: Tortuguero

Efter en god frukost på hotellet gör vi en guidad vandring längs med lederna inne i parken, och sedan har vi tid för att koppla av före lunch serveras. På eftermiddagen besöker vi Tortuguero National Park, som utforskas med båt.

Dag 6: Tortuguero – Arenal

Efter frukost, åker vi med båt tillbaks från parken mot vulkanen Arenal. Lunch inkluderad på El Ceibo Restaurant.

Dag 7: Arenal

Efter frukosten finns tid för vandring, utforska området på egen hand, besöka grann-byn La Fortuna för shopping och kanske en god lunch? Testa gärna Zip-Line och flyg mellan trädtopparna som självaste spiderman, mellan de 9 plattformarna, en underbar häftig upplevelse. Klart värt varenda krona. Man kan även gå på hängbroarna om man föredrar  en mindre adrenalinkick.

Dag 8: Arenal – Monteverde

Efter frukost väntar nästa äventyr och resan går vidare till ännu ett fantastiskt naturparadis, nämligen Monteverde som ligger på cirka 1 400 meters höjd i Cordillera de Tilarán-bergskedjan. Monteverde är även känt som ”skogen i skyarna”, eftersom regnskogen omges av låga moln och tjock dimma. Resan hit går först med busstransfer till sjön för att sedan åka över med båt och därifrån vidare med transfer till Monteverde på slingrande bergsvägar. Ca 4-5 timmars resa. Bara resan dit är en upplevelse i sig självt.

Dag 9: Monteverde

Idag väntar en höjdpunkt! Vi ska vandra på Hanging Bridges, skywalk, och var redo för att få uppleva det fantastiska fågellivet som Costa Rica är så känd för.

Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio

Minibussen tar er vidare till sista stoppet på denna resa, vilket är Manuel Antonio som ligger på östkusten. Här väntar boende på The Falls Resort som är en vacker resort med vattenfall och trädgård, med promenadavstånd till både stränder och restauranger. Här finns det både sengångare, pippi långstrump apor, tukaner och massor med både kollibris och fjärilar i alla färger. Resorten har 242 rum i olika standar och prisklasser.

Dag 10-13:  Manuel Antonio

3 nätter väntar på er här i detta exotiska område och en halvdagstur till Manuel Antonio Nationalpark med guide ingår.

Dag 13: Transfer till flygplatsen San Jose

Dag 14: Ankomst Sverige

Pris fr 29 990 kr per person

 

Resan inkluderar följande:

Flygbiljett till San Jose, t/r med bagage, måltider och i ekonomiklass

Privat ankomsttransfer

2 nätter på Studio Hotel, San Jose med frukost

2 nätter på  Evergreen Lodge in Tortuguero, och alla måltider ingår här i på Evergreen Lodge samt, landtransfers, båttransfers, skatter och utflykter i Tortuguero.

2 nätter på hotell Arenal Country Inn, Arenal, La Fortuna med frukost

2 nätter på Trapp Family Lodge i molnskogen, Monteverde med frukost

3 nätter på The Falls in Manuel Antonio, Nationalpark och djurliv med frukost

Lodging taxes

Alla transfers ingår

Utflykter: 

I Tortuguero ingår utflykterna, 3 dagar 2 nätters paket

Dagstur till Poas Volcano, La Paz och Doka

Hanging Bridges Monteverde

Halvsdagstur till Manuel Antonio

Du kanske också är intresserad av