Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Australiens unika djurliv


Australien resor

Australien-kängurus-kangaroo island

Kom nära djurlivet i Australien

 

Åh vilken härlig ö och det var det bästa på resan tack för ni tog oss dit! hör vi ofta från våra resenärer som har varit på Kangaroo Island. Kangaroo Island är Australiens tredje största ö efter Tasmanien och Melville Island och ligger utanför Adelaide. Ön är dock bara 153 km lång och är en perfekt del av resan. Vi brukar föreslå ett par nätter här på ön, för att ni ska få gott om tid på er att upptäcka öns alla sevärdheter.

Vill ni se kängurus, såklart ni vill! ska ni absolut besöka Hanson Bay Wildlife Sanctuary där kängurus i lugn och ro går och betar. I Kingscote som är största staden på Kangaroo Island får man möjlighet att se pingviner på kvällen och mellan juni och augusti är det valarna som passerar i det djupa vattnet utanför Kangaroo Island. Inte mindre än 250 fågelarter finns här på ön så är ni intresserade av fåglar har ni kommit rätt. Sea lion finns vid Seal Bay där Australiens tredje största sjölejonkoloni bor. Eftersom de gärna ligger och gottar sig i solen finns det stor chans att se dessa söta djur. En annan stor sevärdhet är Admiral’s Arch som ligger i nationalparken Flinders Chase som ligger längst norr ut på ön. En fantastisk park med stora klippformationer som har formats efter tusentals år av vind och vatten. En av formationerna är en vacker båge. Här i denna nationalpark som dessutom är Australiens största och äldsta park, finner man också en annan sevärdhet, Remarkable Rock som är orangefärgade granitblock som har fått märkliga formationer av vind och vatten. Här finner man också kängurus och sälkolonier.

Kalkstensgrottorna Kelly Hill Caves är en häftig sevärdhet, och ligger långt under jorden. Dessa grottor är upplysta och det går att få en guidad visning inne i grottorna.

Ni kanske har hört talas om Fraser Island? som ligger på östkusten, utanför Brisbane och är Australiens största sandön. Men även här på Kangaroo Island kan man surfa på sand, på Little Sahara som är ett område på ca 2 kilometer med häftiga sanddyner.

Att uppleva Australiens Kangaroo Island är något vi tipsar alla om. Denna vackra ö ingår också i många av våra paketresa Australien