Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Sydney till Cairns


australien-new-south-wales-sydney-opera-house-with-lights

Julresa Australien

Vad kan passa bättre än att lämna Sveriges gråa mörker i december och flyga över till varma exotiska Australien?

Just nu kan du boka denna drömresan för bara 29 990 kr och då inkluderas 12 övernattningar i Cairns och i Sydney så du får se två av de mest populära platserna/områdena i Australien. Tropiska norr lockar med både rev, regnskog och kultur och i Sydney
får ni njuta av sköna dagar i stan, men även på dess 20 tal stränder som omger Sydney. Några av de mest kända är Manly Beach och Bondi Beach men även Coggee Beach är känd bland “the locals” och är fantastisk vacker.

Att göra i Sydney finns massor. Allt från att se stan från cykelsadeln till att göra olika båtturer. Allt från “tall ships” till mindre yachtturer, men även vanliga lunchkryssningar är populära att göra. Vill man gå på operan går det att ordna hemifrån
med antingen en guidad tur inne i operan, eller / och att boka en föreställning med middag inkluderad, vilket de flesta dock väljer. Man vill ju gärna uppleva operahuset på bästa sätt.

Denna paketresa ger dig stadspuls, regnskog och revupplevelser – i en och samma resa och är en mycket prisvärd kombinationsresa med Sydney och Stora barriärrevet. Intresserad av andra Australienresor?

I resan ingår flyg, sex nätter på en central resort i Cairns inklusive frukost samt 6 nätter över nyår i Sydney på ett turistklass hotell.  Detta är en bra början, men det finns som sagt många möjligheter att brodera ut resan ytterligare. Vi hjälper gärna till, men vi vet också att vissa av oss helst vill vara sin egen reseledare. Då är detta Australien-resan för dig!

Nyfiken på allmänt om Australien? läs vår blogg här

Om Australienresan

Du flyger till Australien med möjlighet till stopp antingen i Dubai, Hong Kong, Singapore eller Bangkok. Du kan också flyga via USA och Fiji om du vill. Detta paket inkluderar inget stopp i priset men går att lägga till om ni önskar det, beroende på plats.

Tropiska norr välkomnar

Välkommen till Cairns och tropiska norr! Här är det tropiskt klimat och runt 25 grader varmt även på vintern och ca 35 grader rund jul och nyår, och luftfuktigheten är hög. Cairns har förvandlats från stillsam hamnstad till stor turistmagnet, eftersom man härifrån har nära till en av Australiens absolut mest kända sevärdheter Stora Barriärrevet.  Ni bor centralt i Cairns på mysiga Bay Village Tropical Retreat. Med närhet till många restauranger, bryggorna där båtarna ligger, nära till närliggande öar och även med möjlighet att hyra bil och köra längs med kusten norröver till mysiga Port Douglas.  Det är lätt att köra här, vänstertrafiken till trots. Det är fint asfalterade vägar, lugn trafik och tydlig skyltning.

Väljer du att hyra bil så kan ni som sagt köra till den lilla fina staden Port Douglas (ca 45 minuter). Från hamnen i Port Douglas går mängder av båtutflykter för dig som vill snorkla eller dyka vid Stora Barriärrevet. Fortsätter du ännu längre norrut kommer du till Cape Tribulation, där regnskogen möter havet. Du kan också köra söderut mot Cairns före lite mer stadspuls, eller varför inte upptäcka Atherton Tablelands och dess ensliga outback? Här finns så mycket att se!

Sydney – en metropol

Resan avslutas i Sydney, en av världens vackraste städer. Du bor på centralt belägna Arts Hotel med närhet till charmiga området Paddington som är ett franskinspirerat område med många cafeer och restauranger. Det är här “the loccals”  hänger på kvällarna på grund av dess stora utbud av restauranger och pubar. Här i Sydney har  ni sex dagar helt till eget förfogande. Gott om tid att upptäcka staden och dess omgivningar, med andra ord.

Vi rekommenderar en rundtur och det finns många att välja bland. Du kan till exempel se Sydney från cykel eller båt. Vill du ha mer spänning föreslår vi Bridge Climb, som har blivit en av Sydneys absolut mest populära turistattraktioner. Tillsammans med en guide klättrar du upp på Harbour Bridge. Från toppen har du en makalös utsikt över operahuset, hamnen och hela Sydney.

I Sydneys omgivningar finns också mycket att se och göra. Nationalparken Blue Mountains några timmars bilresa utanför Sydney är till exempel väl värd ett besök. Denna världsarvslistade nationalpark bjuder på fascinerande natur och ett rikt djurliv. Här finns bland annat många eukalyptusträd, och det är deras blådisiga ångor som har givit parken dess namn. Ta på rejäla skor om du åker hit, det finns många vackra vandringsleder att följa.

Efter sex dagar här är det dags att flyga hem till Sverige igen, eller vill ni förlänga resan går det fint, allt är möjligt, så hör med oss i så fall.

Priser per person
Del i dubbelrum fr. 29.990,-

Kontakta oss om du är intresserad av familjepriser eller priser för andra rumskategorier.

 

I resan ingår:

◦  Flygbiljett till Australien tur och retur i ekonomiklass
◦  Inrikesflyg mellan Cairns och Sydney enkel väg
◦  1 incheckat bagage och 1 handbagage
◦  Alla måltider ombord på långsträckorna
◦  6 nätter på hotell i Cairns med frukost inkluderat
◦ 7 nätter på hotell i Sydney
◦  24 timmars jour/service på plats i Australien
◦  Rådgivning och bokningsservice

Kontakta oss om du vill boka extra utflykter och aktiviteter. Vi har mycket att rekommendera och hjälper dig gärna att boka. Notera att aktiviteterna här endast är ett urval av allt vi kan erbjuda. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Sydney – tips på aktiviteter:

◦Harbour Bridge, klättra med guide för bästa utsikten över Sydney
◦Sydney Harbour kryssning, här finns flera alternativ
◦Blue Mountains nationalpark, olika utflykter med guide
◦Sydney Opera House, show, middag och tur bakom kulisserna
◦Sydney stadsrundtur, till exempel till fots eller med cykel
◦Sydney på annat vis, till exempel från helikopter eller kajak

Cairns och Stora Barriärrevet:

◦båttur med möjlighet att dyka och snorkla
◦Green Island, segling utanför Cairns
◦Sand Cay, havstur med katamaran
◦Frankland Islands, dagstur inklusive lunch och vandring
◦Luftballong, flyg över Cairns
◦Kuranda, utflykt med linbana och tåg genom regnskogen
◦Daintree nationalpark, flera alternativ finns

Lär mer här på vår blogg

Du kanske även är intresserad av