Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Costa Ricas ikoner


Costa Rica Aninga Lodge

Costa Ricas främsta sevärdheter ingår!

Besökare till Republiken Costa Rica kommer att upptäcka att landet trots sin lilla storlek har ett otroligt antal attraktioner och aktiviteter att erbjuda. Fem procent av världens biologiska mångfald finns inom Costa Ricas gränser och stora ansträngningar har gjorts för att bevara denna rika resurs. Skyddade nationalparker utgör nästan 25 procent av marken — mer än något annat land i världen. Från fiske och surfing till forsränning och utforskande av vulkaniska regioner är Costa Rica den perfekta lekplatsen för både naturälskare och äventyrssökande.

Höjdpunkter på denna resan är:

  • Fantastiska vattenfall och vulkantur till La Paz Waterfall
  • Tortuguero Nationalpark med sköldpaddor, djur och natur “mini amazonas” båttur ingår!
  • Heta källor och guidad tur  i Arenal
  • Guidad tur och vandring i molnskogen med “hängbroar” och mystik
  • Canopy tur i Selvatura National Park
  • Manuel Antonio med sengångare, apor och fåglar – stränder och sköna dagar

Tortuguero Nationalpark, mini Amazonas!

Tortuguero gränsar till Tortuguero nationalpark längs Costa Ricas vackra Karibiska kust. Tortuguero är känd för sin ekoturism och sitt omfattande nätverk av kanaler. Det ligger bland tropiska låglandsregnskogar, magnifika floder och orörda stränder. En bestämd höjdpunkt i området är att få chansen att uppleva när de gröna sköldpaddsungarna kläckas längs strandlinjen.

Arenal Volcano

njut av spektakulärt natursköna sevärdheter, vandringsleder genom regnskogen och de heta varma källorna, kanske vill ni sväva som tarzan över trädtopparna med Arenals ZipLine, 600-700 meter högt över marken, och över trädtopparna, åker ni längs med 7 ziplines. Missa inte det vackra vattenfallet La Fortuna och den naturliga poolen, den glittrande sjön Arenal och Chato-vulkanens skogsklädda sluttningar.

Molnskogen

Monteverde är känd som” Skogen i molnen” och är ett av Costa Ricas viktigaste bevarandeområden. Här finns sex olika ekologiska zoner och ett kalejdoskopiskt utbud av flora och fauna. Häpnadsväckande vandringsleder korsar detta bergiga reservat, med de kända hanging bridges som ni inte får missa. Här får ni stor chans att se exotiska djur såsom jaguarer, oceloter, paraplyfåglar, och de svårfångade, färgglada quetzaler.

Den höga luftfuktigheten och de varma vindarna från både Stilla havet och Atlanten gör molnskogsreservaten Santa Elena och Monteverde till de mest artrika molnskogarna i Costa Rica.
En molnskog är en speciell typ av regnskog och som nästan hela tiden befinner sig i en molndimma, därav namnet. Här finns ca drygt 400 orkidesorter, apor, Hummingbirds (kolibrier), över 400 fågelarter och över 2000 växtarter.

Bästa sättet att uppleva molnskogen på är i naturparken Selvatura, och här finns också den längsta ziplinebanan i landet, så missade ni den i Arenal har ni här en ny chans att sväva som tarzan. 15 zipline banor och 18 plattformar – vad sägs om det? Förutom Zipline kan ni vandra i parken, gå på de hängande broarna “hanging bridges” och strosa i fjärils- och kolibriparken. Var redo för att spana efter sengångare och tapir.

Manuel Antonio Nationalpark

Här i området finns det både stränder, djur och natur som är de stora höjdpunkterna. Missa inte ett besök i den intilliggande nationalparken Manuel Antonio, Costa Ricas minsta nationalpark, med frodiga regnskogar, mangroves, laguner, offshore korallrev, orörda vita sandstränder och rikligt djurliv inklusive över 100 däggdjursarter och nästan 200 fågelarter. Besökare kan njuta av en mängd spännande aktiviteter som fiske, simning, snorkling, visning av vilda djur, fågelskådning, vandring och avkoppling på tropiska stränder.

 

Inne i nationalparken Manuel Antonio finns det tre fantastiska stränder, som bjuder in till sköna dagar med bad och sol. Håll hårt i er väska bara då aporna kan vara mycket närgångna.

 

Paketresa:

Vuxna betalar från 32 990kr per person (ordinarie pris är 35 250 kr per person)
Barn (3-11 år) betalar från 16 650 kr per barn    * (familjepris 2v och 2b)

Inkluderat:

Flygbiljetter till San Jose t/r ekonomiklass, avresa Göteborg/Stockholm
Ankomsttransfer
2 nätter på Park inn eller Studio Hotell i San Jose med frukost
Guidad tur till La Paz och Poas med lunch inkluderat
Transfer till Tortuguero Nationalpark med buss/båt
2 nätter på Evergreen Lodge eller likn. med frukost, lunch, middag
3 nätter på Arenal Springs Hotel eller likvärdigt med frukost
Arenal Natura och Hanging Bridges
2 nätter i Monteverde på El Stablo Hotel el liknande med frukost
3 nätter på The Falls eller likvärdigt med frukost vid Manuel Antonio NP
Heta källor och guidad tur  i Arenal Springs
Molnskogen, guidad vandring och tur i molnskogen Monteverde
Canopytur i Selvatura
Skatter
2 260kr prisavdrag per person som bokar via Handelsbanken (avdraget från detta pris!)

  • = Familjepris, 2 vuxna och 2 barn under 12 år, reser tillsammans. totalt familjepris ca 99 280kr

Fler erbjudanden

Du kanske även är intresserad av