Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Aveyla på Maldiverna


Guesthouse Aveyla på Maldiverna

Reser du till Maldiverna, så lovar vi en perfekt semester med total avkoppling med fantastiska stränder, underbara bad och ett barfotaliv utan motstycke. På Maldiverna har allt man kan önska sig för en sol-och badsemester i världsklass, med fantastiska stränder och de bästa bad man kan tänka sig. Dessutom får du alltid en vistelse i småskalig, elegant och naturnära miljö där man verkligen känner ända ut i fingerspetsarna att man är på en resa lite längre bort. Du har alltid en medeltemperatur i vattnet på ca 28 grader. Öarna har fina korallrev med ett rikt undervattensliv och fungerar även som skydd för många fiskarter.

Den maldiviska ön Dharavandhoo ligger i BAA Atoll mycket nära det omtalade reservatet Hanifaru Bay där mantor skådas i hundratals under mantasäsongen. Aveyla Maldives är ett nyöppnat och mycket fräscht guesthouse på denna lokalbefolkade ö som erbjuder genuint maldivisk upplevelse
där havet och livet under ytan står i centrum under din vistelse.

 

Priser från 17 590:- per person

Erbjudande 

Välj på två av våra paket för boende på Aveyla Guesthouse, antingen dykpaket eller om du inte vill dyka men bara njuta av kanske snorkling och strandhäng, så finns det ett paket för det också:

Inkluderat:

  • Flygbiljett till Male tur och retur i ekonomiklass
  • Alla flygskatter
  • Incheckat bagage samt måltider ombord
  • Boende i Village View room 7 nätter
  • Flygplatstransfer med båt tur och retur från Male Intl Airport
  • Privat tillträde till stranden
  • 3 måltider per dag (frukost, lunch, middag) helpension
  • 2 snorklingupplevelser till Hanifaru Bay
  • 1 picnic för två
  • KÖP TILL : dykpaket för 10 dyk kostar i tillägg 4 290 kr per person.

Minimum 2 personer

Tillkommer: 10% servicevgift, 12% GST och green tax USD 3 per person per dag som betalas direkt till hotellet. 

Boka gärna till följande utflykter:

Picnic Island, Sunset Champagne Dinner, vattenskidåkning, wakeboarding, snorkling, djuphavsfiske, segling med mera.

Nyfiken på andra boenden på Maldiverna? Andra guesthouses

Läs mer om t ex boende på resorts på Maldiverna: Resor till Maldiverna

 

Den maldiviska ön Dharavandhoo ligger i Baa atoll mycket nära det omtalade reservatet Hanifaru Bay där mantor skådas i hundratal under mantasäsongen. Aveyla Maldives är ett nyöppnat guesthouse på denna lokalbefolkade ö som erbjuder en genuint maldivisk upplevelse, där havet och livet under ytan står i centrum under din vistelse.

aveyla maldives

Guesthouset har 16 rum med hög komfort, fullt utrustade med privata badrum, platt-tv, kylskåp och säkerhetsskåp. Den lilla restaurangen serverar både buffé och à la carte och erbjuder såväl halv- som helpension. På stranden framför guesthouset hänger gungor och hängmattor i skuggan under träden som är väldigt inbjudande när solen är stark. Husrevet bjuder på fin snorkling och på eftermiddagarna simmar delfiner ofta förbi utanför revet.

Aveyla riktar sig mot dykare och snorklare och har ett eget dykcenter på området. Ägarna av Aveyla Maldives är själva erfarna dykare som mer än gärna delar med sig av sin kunskap och sina bästa manta points. Det finns möjlighet att besöka närliggande resortöar som erbjuder dagsbesök för dig som vill uppleva exklusivt resortliv med paraplydrinkar och spabehandlingar.

Aveyla Maldives

Du når Aveyla Maldives och ön Dharavandhoo med inrikesflyg från Malé flygplats på ca 30 min.

Baa atoll har blivit erkänd som en av världens bästa platser för undervattensfotografering. Det hela beror på bukten Hanifaru Bay som under sydvästmonsunen (juni till november) fylls av plankton. Revets naturliga form fungerar som en tratt där plankton kommer in, men inte ut. Detta lockar mantor i mängder och ibland även valhajar. På en yta stor som en normalstor fotbollsplan har som mest 250 mantor och 4 valhajar skådats samtidigt. Sedan 2011 är området skyddat av UNESCO och sedan 2012 är endast snorkling tillåten inne i själva Hanifaru Bay.
aveyla maldives

Baa atoll bjuder även på mängder av “manta points” utanför Hanifaru Bay där dykning är tillåtet. I atollen finns många fina dykplatser med mycket pelagisk fisk och väldigt bra makrodykning. Atollen är inte alls lika exploaterad som de centrala delarna av landet vilket innebär få dykare och vackra orörda rev. Under nordöstmonsunen (jan – april) när havet ligger blankt och sikten är kristallklar försvinner mantorna från området. Då får istället hajarna, sköldpaddorna och makrodykningen full uppmärksamhet. Denna säsong präglas av superb sikt, klarblå himmel och stundvis starka strömmar.

Diving in Baa atoll

Du kanske även är intresserad av: