Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Australiens ikoner


kangaroo-australien

Australienresa som inkluderar

Höjdpunkter:

==========

Sydneypuls och boende på 4-stjärnigt hotell med frukost

Heldagstur till Blue Mountains Nationalpark med vandringsfokus

Guidad tur i Sydney Operahouse

3 dagars guidad tur till Ayers Rock och ödemarken i the Outback

4 dagars kryssning med alla måltider till regnskog och rev i tropiska norr

5 nätter på centralt 4-stjärnigt hotell i Cairns

Heldagstur till världens äldsta regnskog Daintree Rainforest

 

Rundresa till Australiens mest kända sevärdheter

Vill du uppleva alla Australiens olika kontraster på en och samma resa så är detta resan för dig.

Du inleder med flera dagar i Australiens största stad – vackra, magiska Sydney, med alla dess sevärdheter. Därefter går resan till Alice Springs och Ayers Rock och här ingår en mängd olika spännande guidade turer i den fantastiska ödemarken och alla måltider och  boende ingår.
Efter några dagar fyllda med upplevelser flyger ni vidare till tropiska norr där både en kryssning på 4 dagar och 3 nätter tar er ut till Stora Barriärrevet med flera strandhugg på olika öar ingår. Tropiska norr bjuder på både regnskog, rev och stränder. Kryssningsbåten tar ca 60 gäster och kocken ombord bjuder på sagolika rätter både till frukost, lunch och middag. Allt ingår förutom drycken till måltiderna. Båten lägger till vid olika rev och vill ni prova på att snorkla eller kanske dyka får ni många tillfällen till att göra detta. Båten lägger även till vid olika öar som ger möjlighet att utforska stränder, regnskog och outback.

Efter 4 dagar till havs väntar ett skönt boende i Cairns för att ni ska kunna sola, bada och kanske göra egna utflykter och utforska tropiska norr på egen hand. Vi tipsar gärna om olika sevärdheter så ni får ut så mycket som möjligt av resan.

Australiens ikoner inkluderar Australiens höjdpunkter och är en resa som är komplett och som tar dig till de absolut mest intressanta delarna av denna fascinerande kontinent. Vi skräddarsyr din resa med mellanlandningar, utflykter, operabiljetter och allt annat du önskar för att riktigt maximera din upplevelse av Australien.

Det vanligaste upplägget är att man flyger från Sverige via Asien och sedan vidare till Australien. Det finns många spännande destinationer att mellanlanda i, till exempel Bangkok, Singapore, Dubai och Hongkong.

Välkommen till Sydney – en av världens vackraste städer. Att flyga in över Sydney och se staden från ovan ger ett härligt pirr i magen! Incheckad och klar har du sedan fyra dagar på dig att upptäcka allt vad Sydney har att erbjuda. Äventyret kan börja och välkommen till Down Under! Efter en god natts sömn är det dags att börja utforska Sydney, som utan tvekan är en av höjdpunkterna på denna resa till Australien. Staden ligger vid Sydney Harbour, och precis vid hamnen finns det världsberömda operahuset Sydney Opera House och den vackra Harbour Bridge. Dessa två är Australiens mest kända byggnader. Vi har även inkluderat en heldagstur till nationalparken Blue Mountains där man i liten grupp får uppleva denna fina nationalpark med fascinerande djurliv och fin natur. Här i Sydney väntar 4 dagar på dig. Vi har förbokat ett centralt fyrstjärnigt hotell med frukost.

Sydney är en promenadvänlig stad. Avstånden är korta så upptäck den gärna till fots. The Rocks hör till Sydneys äldsta, historiska delar. Här hittar du mängder av mysiga kaféer belägna vid charmiga kullerstensgränder. I stadsdelarna Kings Cross och Glebe hittar du däremot det mer trendiga Sydney och en hel del shopping. Letar du efter svalkande grönska rekommenderar vi The Royal Botanical Gardens och Hyde Park. Det är väldigt populärt att ta en joggingtur i något av dessa områden, spring då gärna längs hamnen med utsikt över Sydney Harbour. Vill du slappa på stranden har du flera områden att välja bland. De två mest populära stränderna, som också är lätta att ta sig till, är Manley Beach och Bondi Beach. Restauranger finns det gott om i både Darling Harbour och Circular Quay. Väljer du det senare kan du äta middag med utsikt över Sydney Opera House.

Sydney har också många kulturella sevärdheter. The Australian Museum är ett naturhistoriskt museum där du kan lära dig mer om bland annat aboriginsk kultur och Australiens exotiska djurliv. På The Harbour Bridge Museum får du veta mer om bygget av denna världens bredaste bro. I en av pylonerna finns också en utsiktspunkt, därifrån har du fantastisk utsikt över Sydney Opera House och dess omgivning. Är du av det mer våghalsiga slaget rekommenderar vi absolut att du provar BridgeClimb. Tillsammans med en guide klättrar du då upp till toppen på Harbour Bridge, 134 meter över havet! Vyn härifrån är svårslagen.

Är du morgonpigg och något av en friluftsmänniska kan du upptäcka Sydney från kajak. Eller varför inte göra din stadsrundtur på cykel? Det finns många sätt att utforska Australiens största stad, Sydney. Kontakta oss så hjälper vi dig med såväl tips som biljetter.

Nu är det dags att ta farväl av Sydney och flyga vidare till ödemarken The Outback i Australiens mittersta område, Ayers Rock / Uluru och Alice Springs. Här väntar 5 dagar och 4 nätter på er, med trevligt boende i Alice Springs och en 3 dagars guidad tur till både Ayers Rock och Kings Canyon med omnejd. Alla måltider ingår och boende sker i fasta tält. Vi har dock liknande upplägg med boende på hotell i stället om det önskas. Efter några fantastiska dagar här ute i the outback flyger ni vidare till tropiska norr och Cairns.

I resans grundutförande ingår fem övernattningar på en hotell/resort i Cairns samt en upplevelserik kryssning med Coral Expeditions. Denna kryssning tar er ut till flera av öarna i revet och ger er bästa möjlighet att se både regnskog och barriärrev. Har ni tid efter kryssningen tipsar vi gärna om att följa med en tur till Daintree Rainforest som faktiskt är världens äldsta regnskog. Det finns även många charmiga öar i närheten av fastlandet som lätt nås över dagen, t ex Low Isles och Frankland Islands som erbjuder riktigt härliga bad. Du kan också flyga luftballong, åka forsränning, bada i exotiska sötvattensjöar inne i regnskogen eller besök det natursköna Atherton Tablelands väster om Cairns. En heldagstur till världens äldsta regnskog, Daintree Rainforest ingår också i programmets pris.

Priser per person
Del i dubbelrum fr. 39 550kr

(ord.pris är 46 800kr)

Kontakta oss om du är intresserad av familjepriser eller priser för andra rumskategorier.

Vänligen observera
Priserna är frånpriser och anges per person.

I resan ingår

Flygbiljett inkl skatter till Australien tur och retur i ekonomiklass
Inrikesflyg enligt program ( i detta program ingår 2 flygsträckor inrikes)
1 styck incheckat bagage + 1 styck handbagage
Måltider ombord på långsträckorna
4 nätter på hotell i Sydney med frukost
Besök i Sydney Operahouse
1 hotellnatt i Alice Springs
3 dagar och 2 nätters guidad rundtur i ödemarken, The Outback till Ayers Rock med alla måltider
1 hotellnatt i Cairns
4 dagar och 3 nätters kryssningsupplevelse till Stora Barriärrevet norr om Cairns
4 nätter på centralt hotell i Cairns med frukost
Heldagstur till Daintree Rainforest med guide och lunch
Visum till Australien

Kontakta oss om du vill boka extra utflykter och aktiviteter i Sydney och Cairns.
Vi har mycket att rekommendera och hjälper dig gärna att boka. Notera att aktiviteterna här endast är ett urval av allt vi kan erbjuda. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Sydney

Harbour Bridge, klättra med guide för bästa utsikten över Sydney
Sydney Harbour kryssning, här finns flera alternativ
Blue Mountains nationalpark, olika utflykter med guide
Sydney Opera House, show, middag och tur bakom kulisserna
Sydney stadsrundtur, till exempel till fots eller med cykel
Sydney på annat vis, till exempel från helikopter eller kajak

Cairns

 

Stora Barriärrevet, båttur med möjlighet att dyka och snorkla
Green Island, segling utanför Cairns
Sand Cay, havstur med katamaran
Frankland Islands, dagstur inklusive lunch och vandring
Luftballong, flyg över Cairns
Kuranda, utflykt med linbana och tåg genom regnskogen
Daintree nationalpark, flera alternativ finns

Alice Springs

 

Royal Flying Doctors och School of the Air. Doktorn kan komma!
Luftballongtur över Red Centre
Kulturell kväll med bush tucker (traditionell aboriginsk måltid)

Du kanske också är intresserad av