Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Australiens Höjdpunkter


australien och solnedgång Ayers Rock Uluru och man med stav

Australiens höjdpunkter inkluderar

Cairns 5 nätter på 4-stjärnig resort med pool
Dagstur till Stora Barriärrevet
Heldag med linbana, tåg och upplevelser i regnskogen
3 dagars guidad tur med mat och boende i den röda öknen
1 natt på 4-stjärnigt hotell i Alice Springs
2 dagars guidad tur till Kangaroo Island med mat och boende
Adelaide och 2 nätter på centralt hotell med frukost
Heldagstur till de kända vingårdarna i Barossa Valley
5 nätter i Sydney på centralt 4-stjärnigt hotell med frukost
Utflykt till Blue Mountains med lunch inkluderad
Inträde och guidad tur inne i Sydney Operahouse

 

Vill du uppleva alla Australiens olika kontraster på en och samma resa så är detta resan för dig.

Du inleder med flera dagar i norra Australien för att få uppleva världens äldsta regnskog, Daintree Nationalpark samt dagstur till stora barriärrevet. Det är sedan dags för att uppleva Australiens röda öken. Man flyger in till lilla orten Alice Springs, som är utgångspunkt för utflykter till Ayers Rock/Uluru, ett av Australiens mest kända landmärken. I denna resa ingår en tre dagar lång tur ut i ”the Red Centre”. Du övernattar i bekväma tält och äter middag tillagad över öppen eld och upplever den magiska öken hop med en guide och i en liten internationell grupp. Denna 3-dagars tur är med boende i fasta tält och inkluderar stora upplevelser men med enkelt boende. Vill du istället bo på hotell och ha en guidad rundtur med hög komfort har vi jättefina förslag på detta. Lätt att uppgradera både boende och paket om ni önskar.

Nu väntar flyg till Södra Australien och en 2-dagars guidad tur till Kangaroo Island som bjuder på ett fantastiskt djurliv, vild bush, härliga stränder och unika klippformationer. Här kommer du riktigt nära inpå Australiens fantastiska natur och djurliv. Efter två dagar på Kangaroo Island fortsätter resan tillbaks till Adelaide innan flyg väntar för att ta dig till vackra storstaden Sydney. 5 nätter på ett centralt hotell ingår och det går lätt förlänga ett par dagar om man har tid och vill utforska både staden och naturen här i New South Wales lite extra. En dagstur till
Blue Mountains i liten grupp med professionell guide ingår också.

Australiens alla höjdpunkter är en resa som är mycket komplett och som tar dig till de absolut mest intressanta delarna av denna fascinerande kontinent. Vi skräddarsyr din resa med mellanlandningar, utflykter, operabiljetter och allt annat du önskar för att riktigt maximera din upplevelse av Australien.

Queensland och Barriärrevet
====================

Resan startar med fem övernattningar i norra Queensland på en mysig resort i centrala Cairns. De mest intressanta upplevelserna är att möta aboriginerna och få se och lära mer om deras kultur. Att uppleva regnskogen och barriärrevet är också mycket
intressant och därför har vi inkluderat några olika bra utflykter som vi själva har gjort och varmt rekommenderar.

Du kan också flyga luftballong, åka forsränning, bada i exotiska sötvattensjöar inne i regnskogen eller besök det natursköna Atherton Tablelands väster om Cairns. Här finns en mängd olika upplevelser.

Den röda öknen med Ayers Rock
=======================

Dags att lämna Queensland och bege sig med inrikesflyg in the Red Centre och ikonen Ayers Rock, som ligger nästan mitt i Australien.

Nu väntar tre fantastiska dagar i vad som brukar kallas ”The Red Centre”. Röd sand så långt ögat kan nå, och mitt i ödemarken dessa unika, vackra klippformationer. Du reser i liten grupp (upp till 21 personer) tillsammans med en kunnig guide.

Resan startar i Ayers Rock dit ni ankommer med flyget från Cairns. Ni möts på flygplatsen och har nu en komplett 3 dagars upplevelseresa inne i The Red Centre.
Ni får bl a uppleva Kata Tjuta nationalpark och kulturcentrum, där ni får lära er mer om aboriginsk lag och religion (Tjukurpa). Därefter följer en kort guidad tur vid foten av Ayers Rock/Uluru. Dagen avslutas med ett glas mousserande vin och tilltugg medan ni ser solen gå ner vid denna mäktiga klippa. Övernattning sker i bekväma permanenta tält med tillgång till dusch och toalett – men först middag tillagad över öppen eld! (Upphämtning kan i vissa fall ske vid Ayers Rock Resort, senast kl.12.30 (efter lunch) första dagen på turen. Detta är beroende på vilket flyg som går att boka.)

Det blir en tidig start nästa dag för att ni ska hinna se solen gå upp över Ayers Rock/Uluru och Kata Tjuta. Efter soluppgången reser ni vidare till Kata Tjuta för en vandring genom den vackra dalgången ”Valley of the Winds”. Övernattning sker återigen i bekväma, permanenta tält, denna gång vid campingplatsen vid Kings Creek Cattle Station. Här får ni en fantastisk utsikt över George Gill Ranges, återigen en fantastisk klippformation som ger en verklig känsla för denna vackra vildmark.

Sista dagen på turen börjar med en guidad morgonvandring till Kings Canyon/Watarrka. Besök amfiteatern, den förlorade staden och den lugna ”Edens lustgård”. I detta förslag flyger ni direkt från Ayers Rock till Cairns, dock kan man välja att åka med den guidade turen tillbaks till Alice Springs och flyga därifrån till Cairns men då tillkommer en övernattning i Alice Springs. Resan går isåfall tillbaks till Alice Springs via en typisk ‘Outback dirt road’ och ni är framme vid ert hotell tidigt på kvällen.

Adelaide och Kangaroo Island
=====================

Nu är det dags att ta farväl av Ayers Rock och flyga vidare till Adelaide, huvudstad i South Australia. Du har gott om tid att upptäcka Adelaide, som till exempel har en vacker botanisk trädgård, en mysig marknad och fina exempel på äldre, australiensiska bosättningar. Adelaide är dock kanske allra mest känt som utgångspunkt för utflykter till Kangaroo Island. Efter en övernattning är det dagstur till Barossa Valley som väntar. Australien har många kända vingårdar både i South Australia och i Victoria, och vi har valt att inkludera en heldagstur till
Barossa Valley i detta paket. Man får god chans  att se olika vingårdar och att prova olika sorters viner. Därefter väntar ännu en natt i Adelaide för att tidig morgon dagen därpå åka vidare till Kangaroo Island, en av Australiens mest populära naturupplevelser. På denna ö utanför Australiens sydkust finns långa vita stränder, vackra klippformationer och en hel del bush. Ett spektakulärt djurliv väntar, och du har goda chanser att komma mycket nära djur som kängurur, koalor och sjölejon.

För att få ut mesta möjliga av Kangaroo Island behöver du två dagar på ön, så i resan ingår detta kompletta paket med guidning, övernattning och alla måltider förbokade. Du upptäcker Kangaroo Islands enastående natur och djurliv tillsammans med en kunnig guide. Ni reser i liten grupp med fyrhjuliga fordon för att kunna komma så nära djuren som möjligt. Övernattning sker på en lodge på ön, du har privat rum men delade faciliteter. Alla måltider på ön ingår. Resan går tillbaks till Adelaide och där väntar en övernattning

Sydney upplevelser
==============

Sista delen på resan är Sydney – en av världens vackraste städer. Att flyga in över Sydney och se staden från ovan ger ett härligt pirr i magen! Incheckad och klar har du sedan fyra dagar på dig att upptäcka allt vad Sydney har att erbjuda. Äventyret kan börja och välkommen till Down Under! Efter en god natts sömn är det dags att börja utforska Sydney, som utan tvekan är en av höjdpunkterna på denna resa till Australien. Staden ligger vid Sydney Harbour, och precis vid hamnen finns det världsberömda operahuset Sydney Opera House och den vackra Harbour Bridge. Dessa två är Australiens mest kända byggnader.

Sydney är en promenadvänlig stad. Avstånden är korta så upptäck den gärna till fots. The Rocks hör till Sydneys äldsta, historiska delar. Här hittar du mängder av mysiga kaféer belägna vid charmiga kullerstensgränder. I stadsdelarna Kings Cross och Glebe hittar du däremot det mer trendiga Sydney och en hel del shopping. Letar du efter svalkande grönska rekommenderar vi The Royal Botanical Gardens och Hyde Park. Det är väldigt populärt att ta en joggingtur i något av dessa områden, spring då gärna längs hamnen med utsikt över Sydney Harbour. Vill du slappa på stranden har du flera områden att välja bland. De två mest populära stränderna, som också är lätta att ta sig till, är Manley Beach och Bondi Beach. Restauranger finns det gott om i både Darling Harbour och Circular Quay. Väljer du det senare kan du äta middag med utsikt över Sydney Opera House.

Sydney har också många kulturella sevärdheter. The Australian Museum är ett naturhistoriskt museum där du kan lära dig mer om bland annat aboriginsk kultur och Australiens exotiska djurliv. På The Harbour Bridge Museum får du veta mer om bygget av denna världens bredaste bro. I en av pylonerna finns också en utsiktspunkt, därifrån har du fantastisk utsikt över Sydney Opera House och dess omgivning. Är du av det mer våghalsiga slaget rekommenderar vi absolut att du provar BridgeClimb. Tillsammans med en guide klättrar du då upp till toppen på Harbour Bridge, 134 meter över havet! Vyn härifrån är svårslagen.

Är du morgonpigg och något av en friluftsmänniska kan du upptäcka Sydney från kajak. Eller varför inte göra din stadsrundtur på cykel? Det finns många sätt att utforska Australiens största stad, Sydney.

Blue Mountains är en vacker nationalpark ca 1.5 timmes körning utanför staden och denna dagstur ingår i detta program. Intresserad av fler utflykter så kan vi smidigt inkludera detta för dig.

Priser per person
Del i dubbelrum fr. 37 490 kr (ord pris är 39 960 kr pp)

Kontakta oss om du är intresserad av familjepriser eller priser för andra rumskategorier.

Vänligen observera
Priserna är frånpriser och anges per person.

I resan ingår

Flygbiljett inkl skatter till Australien tur och retur i ekonomiklass
Inrikesflyg enligt program ( i detta program íngår 3 flygsträckor inrikes)
1 styck incheckat bagage + 1 styck handbagage
Måltider ombord på långsträckorna
5 nätter på resort i Cairns inklusive frukost
Heldagstur till Barriärrevet med lunch
Heldagstur till regnskog med linbana och tåg
1 natt på hotell i Alice Springs med frukost inkluderat
3-dagarstur till Ayers Rock/Uluru inklusive guidning, alla måltider och boende i bekväma safaritält
2 nätter på hotell i Adelaide inklusive frukost
2-dagarstur till Kangaroo Island inklusive guidning, alla måltider och boende
5 nätter på hotell i Sydney inklusive frukost
Heldagstur till Blue Mountains inkl. lunch
Inträde till Sydney Opera House och guidad rundtur
Sist men inte minst…vi ansöker om visum åt er till Australien (inkluderat i priset).

Kontakta oss om du vill boka extra utflykter och aktiviteter i Sydney, Adelaide, Alice Springs eller Cairns. Vi har mycket att rekommendera och hjälper dig gärna att boka. Notera att aktiviteterna här endast är ett urval av allt vi kan erbjuda. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.
•Adelaide – tips på aktiviteter (och förläng gärna resan)◦Vingårdar, flera härliga turer med provsmakning
◦Simma med delfiner
◦Flinders Ranges and Outback, tredagarssafari med guide i äkta outback

•Sydney – tips på aktiviteter◦Harbour Bridge, klättra med guide för bästa utsikten över Sydney
◦Sydney Harbour kryssning, här finns flera alternativ
◦Blue Mountains nationalpark, olika utflykter med guide
◦Sydney Opera House, show, middag och tur bakom kulisserna
◦Sydney stadsrundtur, till exempel till fots eller med cykel
◦Sydney på annat vis, till exempel från helikopter eller kajak

•Cairns och Stora Barriärrevet – tips på aktiviteter◦Stora Barriärrevet, båttur med möjlighet att dyka och snorkla
◦Green Island, segling utanför Cairns
◦Sand Cay, havstur med katamaran
◦Frankland Islands, dagstur inklusive lunch och vandring
◦Luftballong, flyg över Cairns
◦Kuranda, utflykt med linbana och tåg genom regnskogen
◦Daintree nationalpark, flera alternativ finns

•Alice Springs – tips på aktiviteter◦Royal Flying Doctors och School of the Air. Doktorn kan komma!
◦Luftballongtur över Red Centre
◦RT tour, kulturell kväll med bush tucker (traditionell aboriginsk måltid)

Handelsbanken

Rabatt 2.470 kr pp

Du kanske också är intresserad av