Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Äventyrsresa Australien djur & natur


Australienresa

Australienresa

Australiens Djur & Natur resa inkluderar alla viktiga höjdpunkter och är en resa som är mycket komplett och som tar dig till de absolut mest intressanta delarna av denna fascinerande kontinent. Vi skräddarsyr din resa med mellanlandningar, utflykter, operabiljetter och allt annat du önskar för att riktigt maximera din upplevelse av Australien.

Höjdpunkter:

Cairns med fint boende centralt
Segelutflykt till Green Island och Stora Barriärrevet
Kangaroo Island 2 dagarstur med guide
Barossa Valley dagstur med guide och vinprovningar
Sydney upplevelser och fint boende
Blue Mountains dagstur med vandringsupplevelse inkluderad och lunch

Vill du uppleva alla Australiens olika kontraster på en och samma resa så är detta resan för dig.

Du inleder med härliga dagar i norra tropiska Queensland med regnskog, rev och stränder som väntar på er. Ni flyger till Cairns och här väntar några sköna upplevelserika dagar. Denna del av Australien bjuder på ett enormt utbud av sevärdheter och aktiviteter. Och en tur till Stora Barriärrevet är så klart ett måste! Vi har inkluderat både en heldagstur till regnskogen och till Kuranda med tåg och linbana samt en heldag till Stora Barriärrevet inklusive lunch.

Därefter går resan till Adelaide och vidare till Kangaroo Island som bjuder på ett fantastiskt djurliv, vild bush, härliga stränder och unika klippformationer. Här kommer du riktigt nära inpå Australiens fantastiska natur och djurliv. Efter två dagar på Kangaroo Island fortsätter resan tillbaks till Adelaide och nu väntar en heldagstur till Barossa Valley med vinprovning inkluderat. Resan avslutas med vackra Sydney, möjlighet att komma in i Sydney Operahouse, besöka The Rocks och följa med på en heldagstur till Blue Mountains Nationalpark.

Australiens Djur & Natur resa inkluderar alla viktiga höjdpunkter och är en resa som är mycket komplett och som tar dig till de absolut mest intressanta delarna av denna fascinerande kontinent. Vi skräddarsyr din resa med mellanlandningar, utflykter, operabiljetter och allt annat du önskar för att riktigt maximera din upplevelse av Australien.

Alla våra resor är 100% klimatkompenserade, läs gärna mer om detta här: Klimatkompenserad till 100%

Välkommen till Australien

Dags att uppleva fantastiska barriärrevet, Kangaroo Island och avsluta med sköna dagar i en av världens vackraste städer, Sydney.

Del 1: Cairns och Stora Barriärrevet

Ni ankommer Cairns som väntar med härliga dagar i regnskogen, med dagstur till revet med segelbåt och besök på Green Island samt boende på mysigt hotell inne i stan. Ni har några dagar på egen hand där vi förslagsvis kan lägga in några fler roliga utflykter, kanske till regnskogen, kanske någon mer dag till revet, eller varför inte byta ut någon natt på hotellet mot boende på en av grannöarna? Några av höjdpunkterna vi gärna tipsar om är en tur till regnskogen eller någon av östkustens vackra öar. Low Isles och Frankland Islands erbjuder till exempel riktigt härliga bad. En tur ut till barriärrevet för snorkling eller dykning är också något av ett måste. Du kan också flyga luftballong, åka forsränning, bada i exotiska sötvattensjöar inne i regnskogen eller besök det natursköna Atherton Tablelands väster om Cairns.

Del 2: Adelaide & Kangaroo Island

Ni flyger vidare till Adelaide, huvudstad i South Australia. Du har gott om tid att upptäcka Adelaide, som till exempel har en vacker botanisk trädgård, en mysig marknad och fina exempel på äldre, australiensiska bosättningar. Adelaide är dock kanske allra mest känt som utgångspunkt för utflykter till Kangaroo Island, en av av Australiens mest populära naturupplevelser. På denna ö utanför Australiens sydkust finns långa vita stränder, vackra klippformationer och en hel del bush. Ett spektakulärt djurliv väntar, och du har goda chanser att komma mycket nära djur som kängurur, koalor och sjölejon. För att få ut mesta möjliga av Kangaroo Island behöver du två dagar på ön, så i resan ingår detta kompletta paket med guidning, övernattning och alla måltider förbokade. Du upptäcker Kangaroo Islands enastående natur och djurliv tillsammans med en kunnig guide. Ni reser i liten grupp med fyrhjuliga fordon för att kunna komma så nära djuren som möjligt. Övernattning sker på en lodge på ön, du har privat rum men delade faciliteter. Alla måltider på ön ingår. Resan går tillbaks till Adelaide och där väntar en övernattning. Inkluderat i resans grundutförande är också en  heldagstur till Barossa Valley för att få prova dess kända goda viner som produceras här i Barossa Valley.

Del 3: Sydney i New South Wales

Efter dessa två härliga delar av Australien väntar nu ännu en fin upplevelse, för nu är det dags att utforska Sydney, som utan tvekan är en av höjdpunkterna på denna resa till Australien. Staden ligger vid Sydney Harbour, och precis vid hamnen finns det världsberömda operahuset Sydney Opera House och den vackra Harbour Bridge. Dessa två är Australiens mest kända byggnader. Vi har även inkluderat en heldagstur till nationalparken Blue Mountains där man i liten grupp får uppleva denna fina nationalpark med fascinerande djurliv och fin natur.

Sydney är en promenadvänlig stad. Avstånden är korta så upptäck den gärna till fots. The Rocks hör till Sydneys äldsta, historiska delar. Här hittar du mängder av mysiga kaféer belägna vid charmiga kullerstensgränder. I stadsdelarna Kings Cross och Glebe hittar du däremot det mer trendiga Sydney och en hel del shopping. Letar du efter svalkande grönska rekommenderar vi The Royal Botanical Gardens och Hyde Park. Det är väldigt populärt att ta en joggingtur i något av dessa områden, spring då gärna längs hamnen med utsikt över Sydney Harbour. Vill du slappa på stranden har du flera områden att välja bland. De två mest populära stränderna, som också är lätta att ta sig till, är Manley Beach och Bondi Beach. Restauranger finns det gott om i både Darling Harbour och Circular Quay. Väljer du det senare kan du äta middag med utsikt över Sydney Opera House.

Sydney har också många kulturella sevärdheter. The Australian Museum är ett naturhistoriskt museum där du kan lära dig mer om bland annat aboriginsk kultur och Australiens exotiska djurliv. På The Harbour Bridge Museum får du veta mer om bygget av denna världens bredaste bro. I en av pylonerna finns också en utsiktspunkt, därifrån har du fantastisk utsikt över Sydney Opera House och dess omgivning. Är du av det mer våghalsiga slaget rekommenderar vi absolut att du provar BridgeClimb. Tillsammans med en guide klättrar du då upp till toppen på Harbour Bridge, 134 meter över havet! Vyn härifrån är svårslagen.

Är du morgonpigg och något av en friluftsmänniska kan du upptäcka Sydney från kajak. Eller varför inte göra din stadsrundtur på cykel? Det finns många sätt att utforska Australiens största stad, Sydney. Kontakta oss så hjälper vi dig med såväl tips som biljetter.

Några av höjdpunkterna vi gärna tipsar om är en tur till regnskogen eller någon av östkustens vackra öar. Low Isles och Frankland Islands erbjuder till exempel riktigt härliga bad. En tur ut till barriärrevet för snorkling eller dykning är också något av ett måste. Du kan också flyga luftballong, åka forsränning, bada i exotiska sötvattensjöar inne i regnskogen eller besök det natursköna Atherton Tablelands väster om Cairns.

Priser per person
Del i dubbelrum fr. 42 990 kr (ordinarie pris 44 920 kr pp)

I resan ingår

Flygbiljett inkl skatter till Australien tur och retur i ekonomiklass
Inrikesflyg enligt program ( i detta program íngår 2 flygsträckor inrikes)
1 styck incheckat bagage + 1 styck handbagage
Måltider ombord på långsträckorna
4 nätter på hotell i Cairns med frukost
Heldagstur till Stora Barriärrevet med segelbåt och med stopp på Green Island
3 nätter på centralt fint hotell i Adelaide med frukost
2 dagars tur till Kangaroo Island med proffessionell grupp – liten grupp, med flyg och färja inkluderat!
Heldagstur till Barossa Valley med guide
4 nätter på centralt fint hotell i Sydney med frukost
Heldagstur till nationalpark inkl lunch, vandringsupplevelse och djur/natur med guide
Skräddarsytt program som utan kostnad går att modifiera

Australienresa med mycket inkluderat!

Kontakta oss om du vill boka extra utflykter och aktiviteter i Sydney, Adelaide eller Cairns.
Vi har mycket att rekommendera och hjälper dig gärna att boka. Notera att aktiviteterna här endast är ett urval av allt vi kan erbjuda. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Adelaide:

 • Vingårdar och turer till Barossa Valley, Adelaide Hills och andra vinområden
 • Simma med delfiner i Glenelg
 • Resa till Flinders Ranges och the outback
 • Gawler Ranges, en 4 dagars fantastisk outback upplevelse

Sydney:

 • Harbour Bridge, – broklättring
 • Vandring från strand till strand
 • Tall ship segling i hamnen
 • Blue Mountains Nationalpark turer
 • Sydney stadsrundtur
 • Se Sydney från cykelsadel, och hyr cykel – följ med en guidad tur
 • Sydney Operahouse – ett måste för Sydney besökaren – vi ordnar biljetter
 • Sydney med kajak, på morgonen innan staden har vaknat – upplevelse

Cairns:

 • Båtturer till Stora Barriärrevet
 • Åk med ut till någon ö och bo på ön eller besök ön över dagen
 • Frankland Islands med lunch och vandring
 • Daintree Rainforest – heldagsturer till regnskogen med aboriginsk guide
 • Atherton Tablelands, hyr en bil och res off the beaten track
 • Var aktiv, hoppa bungyjump, hyr en 4WD, åk mellan trädtopparna i jungle surf eller andra kul aktiviteter
 • Flyg ballong över staden och havet

Du kanske också är intresserad av