Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Hur du får bäst pris på resan


smarta tips på kryssningskampanjer

Fyra tips på hur du kan vara säker på att få bästa pris på kryssningen

Först av allt boka via en researrangör (till exempel Hummingbird Lifestyle Travel) 

Ca 8 av 10 kryssningsresenärer bokar sin resa via sin arrangör/resebyrå enligt Cruise Lines International Association (CLIA), som är den största kryssningsorganisationen i världen. En kryssningsspecialist vill garantera att du får en bra placerad hytt till absolut bästa pris. Det är inte roligt att gå ombord på fartyget och hamna i en hytt med begränsad utsikt pga att livbåtarna är i vägen, eller en hytt som är dåligt placerad vid motorerna, eller kanske ett stateroom längst ner på båten. En proffsig kryssningsspecialist vill aktivt leta efter den absolut bästa dealen på marknaden och kan även tipsa om den mest lämpliga kryssningsbåten. Det finns många rederier och vissa fartyg lämpar sig till barnfamiljer med små barn, vissa till tonårsfamiljen och vissa fartyg lämpar sig för mer vuxen publik. En proffsig kryssningsagent vill också ha möjlighet att uppgradera dig till annan hyttkategori beroende på bokningsläge och tidpunkt.

Det är en missuppfattning att det tillkommer kostnader när du bokar via en reseagentur, eftersom resebyrå/specialist får provision från rederierna och kan inte uppkräva mer från resenären då alla priser är transparenta och visas även på biljetterna. Det är också stor möjlighet och chans att du får ett bättre pris att boka via en agent istället för direkt hos rederiet då agenterna har tillgång till många fler kampanjer och specialpriser än vad man skulle få om man bokar direkt, enligt Sarah Kennedy som är PR Direktör på CLIA.

Tips två, viktigt att förstå när priserna eventuellt faller 

Du kan ofta förvänta att priset kan ändras ca 6 månader före avresan eftersom denna tidpunkt kan innebära att resenärer avbokar sin kryssning. Drop 2 kan vara ca 90 dagar före avresan då slutbetalningen ska ske och vid den tidpunkten kan en “last minute deal” träda i kraft, men OBS gäller oftast bara den lägsta hyttkategorin.

Tredje tipset och det viktigaste dock – boka i så god tid som du överhuvudtaget kan – mer än ett år i förväg om möjligt 

“År efter år, märker vi att de resenärer som bokar i riktigt god tid, oftast mer än ett år i förväg alltid får en kryssning till det lägsta priset, enligt Allen på CLIA, som redan bokar kryssningar för 2020.
För hela kryssningsindustrin vill alltid belöna gäster som bokar i mycket god tid.

Sist men inte minst – kom ihåg att du kan alltid ändra din resan och ibland få en del återbetald

“Du har inget att förlora med att boka i god tid” – du bokar till lägsta pris 2 år före kryssningen startar och betalar handpenningen och eftersom du i flesta tillfällen kan avboka fram till 90 dagar före avresan och bara förlora handpenningen på kryssningen har du inget att förlora med att boka i god tid. Bara massa att vinna, då du kan välja hytt, få ett bra pris, och kan glädja dig åt en kryssning som väntar längre fram.