Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

5 heta anledningar varför Barbados


Barbados eastcoast

Inte för att det krävs så mycket anledningar till att besöka en sådan fantastisk ö eftersom hav, sol och sand lockar alla! Men om du nu har gjort en “semester-bucket-list” så vill vi göra det enkelt för dig att få med de viktigaste delarna när du reser till Barbados.

 

Top fem anledningar att besöka Barbados

 

ROM – Barbados gyllene dryck

 

Var redo för ett visst intag av rom – dagligen, när du besöker Barbados. Du kommer gladeligen bli bjuden på en och annan rhum punsch när du är på denna varma gästvänliga ö, som har rommen som sin nationaldryck. Inom kort kommer du säkert också att märka skillnaden då det finns goda rhum punsch och det finns OTROLIGT goda rhum punsch! Lokalborna såkallade Bajans, har sina egna orginialrecept på hur den bästa Rhum Punschen ska blandas så var beredd på att få samma dryck i många olika smaker. Häng på en tur till Mount Gay för att lära mer om rommens historia, både intressant och kul på samma gång. Rommen destilleras på flera olika ställen på ön, inklusive Mount Gay-destilleriet. Det finns gott om olika utflykter som inkluderar “rhum tasting” och du får chansen att prova olika sorter, så var noga med att lämna extra utrymme i ditt bagage för din shopping då du säkert vill köpa med dig hem en och annan unik Barbados producerad rom. Det kanske överraskar att en av de mest betydelsefulla rum destillationerna är just St Nicholas Abbey där du också kan få lite god mat och även lära mer om ön historia.

 

 

Rhum Punsch Barbados ett måste för besökare

STRÄNDERNA – top fem att besöka när du är här

 

Jo vi har ju fina stränder också i Sverige och i Europa, men de stränderna man finner på Barbados är några av Karibiens absolut finaste, och inte minst gör temperaturen sitt också, året runt 30-32 grader. Från skyddade vikar till robusta surfpunkter, Barbados är hem för över 100 världsklass-stränder. Några är internationellt kända och lockar turister och lokalbefolkningen i tusentals, medan andra förblir okända för alla. Oavsett om du söker lugna och avkoppling eller vill vara aktiv och söker superb snorkling bland rev och koraller så erbjuder dessa 5 stränder den exklusiva Barbados-upplevelsen:

1. Bottom Bay –

 

gömd på sydkusten är Bottom Bay som är en av Barbados svåraste stränder att hitta. På grund av detta undviks i stor utsträckning den storskaliga utvecklingen som har skett på öns andra stränder. Vacker vit sand och släta, rullande vågor gör Bottom Bay till en av Barbados mest estetiskt tilltalande stränder. Omgivet av klippor, erbjuder den en vykortlikt vacker miljö som är svår att hitta någon annanstans i Barbados.

2. Crane Beach –

Crane Beach är varken okänd eller isolerad. I själva verket är det förmodligen den mest kända stranden i Barbados. Trots massorna erbjuder denna strand otroligt landskap och den bästa bodysurfingen på öns sydöstra kust. Omgivet av lyxiga orter, är Crane Beach lätt att komma åt och perfekt för besökare till Barbados som söker en kombination av naturlig skönhet och lyxig mat. Efter en dag på stranden är du säkert sugen på något gott och då har du många fantastiska restauranger och barer att välja bland –  för en uppfriskande solnedgångscocktail.

3. Sandy Lane Beach –


Perfekt turkost vatten och fantastiska tropiska rev gör Sandy Lane till ett pittoreskt tropiskt paradis. Även om det är känt för sitt exklusiva lyxhotell, behöver du inte vara gäst för att njuta av Sandy Lane Beach med sitt fantastiska vackra pärlblå vatten. Sandy Lane är en av Barbados mest prestigefyllda stränder. Med kristallklart vatten är det underbart för den som söker en strand med små rogivande vågor som långsamt rullar in mot stranden.

4. Carlisle Bay –


Med läge precis bredvid Bridgetown, är Carlisle Bay en av de mest imponerande stränderna på ön. Denna vackra bukt är hem för den bästa snorklingen i Barbados, särskilt i Carlisle Bay Marine Park. Från kanonkulor till rostiga fartygsankare och annat smått och gott från olika vrak som ligger här på botten i Carlisle Bay, gör denna plats till en utmärkt destination för snorklare på jakt efter en unik upplevelse.

Omgiven av lyxiga hotell, är Carlisle Bay en av Barbados bästa destinationer för ett eftermiddagsdopp efterföljt av en god middag. Titta på solnedgången med din favorit cocktail eller utforska den historiska Needham Point Lighthouse.

5. Mullins Bay –


Perfekt pulveriserande sand och kristallklart tropiskt vatten gör Mullins Bay till en av öns mest populära stränder och anses allmänt som en av Barbados bästa snorklingstränder. Mullins Bay är det perfekta stället för snorklare för att se öns marina liv på nära håll. Från och till kan man även se havssköldpaddor som simmar nära stranden med dess fantastiskt vackra bergsformationer.

Mullins Bay är en av öns bästa stränder för vila och avkoppling, oslagbart vackert och helt lugnt. Besök tidig eftermiddag och se till att du har en mask och snorkel med dig för att utforska undervattenvärlden – en strand med kristallklart vatten.

 

BARBADOS WITH LOVE

HARRISON CAVE

Ett måste! Du åker runt i små tåg inne i de katedralliknande kamrarna med underjordiska vattenfall och kristallklara pooler . Vi kikar på vackra stalagmiter och stalagtiter bildade över tusentals år,  så är det någonstans du är garanterad att engagera alla fem sinnen är det här.  Rundturen tar 40 minuter med ett par korta stopp för fotografering. För den äventyrslystne finns det möjlighet att krypa omkring i grottorna och bli riktigt lerig.

 

Harrisons Cave en av top 5 sevärdheterna på Barbados - Hummingbird Lifestyle Travel

LOKALA DJURLIVET

 

Det finns några fantastiska djur på Barbados som få känner till. Om du är vattenälskare så kan du komma i närheten av hawksbill- och leatherback-sköldpaddorna. Föredrar du torra land så finns det möjlighet att mata aporna på deras favorit mellanmål av sockerrör. Du kanske också har turen att höra de fantastiska visslande grodorna och naturligtvis är vattnet fyllt med fisk och andra varelser.

snorkling barbados

 

OISTINS FISH FRY

 

Mycket känd i området är detta en av de bästa restaurangerna i denna lilla och charmiga fiskeby. Varje fredag tänder de grillen och folk samlas här för att mumsa på den purfärska fisken och du kommer troligen blir djup de enorma utomhusgrillarna är ett måste att se. Här finns massor av olika typer av fiskrätter att prova på och du kommer helt enkelt att bli överförtjust i den goda maten.

 

Barbados Oistins Festival

 

Resor till BARBADOS – inspiration om priser och innehåll