Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Ekolyx & Äventyr


Pacuare River Lodge 2

Upplev Costa Ricas fantastiska natur med uppehåll på genuina lodger och bungalows fyllt program med äventyr och lyxigt boende.

Tänk att börja resan med att nå sin lodge på ett helt unikt sätt, genom att åka forsränning. Då är men helt ute i naturen, när man bara kan komma fram till sitt boende på detta sätt. Helt fantastiskt!!

Kom ihåg att ta med dig en riktig vattentät bag för ditt bagage för risken att det ska komma vatten in i båten är som du förstår mycket stor.

 

Ni ankommer San Jose och bor första natten på underbara Gran Hotel Costa Rica, och vid ankomst till flygplatsen möts ni av vår representant som väntar med privat transfer.

Pacuare River Lodge

En två dagars tur till Pacuare River väntar på er och ni kommer få åka med forsränning ca 2 timmar på floden, för att nå fram till själva lodgen. Här på Pacure River Lodge får ni chans att njuta av två dagar i denna miljö. Vill ni testa Canopy Adventure, kanotpaddling, vandra längs med smala trails till vattenfall, följa med en ranger för att lära mer om fågellivet, eller kanske en tur för att lära mer om miljö och hur de jobbar med hållbar turism?

Nayara Lodge, Arenal

Här bor ni i en av de 44 bungalows som alla är innästlade i den grönskande trädgården, med utsikt mot Arenal volcano. Perfekt läge och utgångspunkt för att upptäcka Arenal, åka ZipLine, vandra, shoppa i La Fortuna, och såklart bada i de heta källorna. Allt omgivet av fåglar och djurliv.

Sedan väntar tre nätter vid Arenal vulkanen, med lyxigt boende, middagar, upplevelser och tid på egen hand. Avslutningsvis 3 nätter vid kusten på Papagayo Peninsula med charmigt boende på Mangrove Hotel som ligger bara 150 meter från stranden. Den perfekta avslutningen på drömresan till Costa Rica.

Resan är på 10 dagar och 9 nätter och tar er med till några av de mest fantastiska platserna med lagom lång tid per plats för att få se Costa Ricas mångfald utan stress.

 

Dag 1: Flygresa

Avresa från Sverige till San Jose

Dag 2: San Jose

Ankomst San Jose och transfer till hotell Gran Hotel

Dag 3: Pacuare River Lodge

Efter frukost bär det av med transfer mot Pacuare River Lodge för det är dags för resans första äventyr, forsränning. Underbar start att kasta sig rakt in i äventyret, redan dag 2 för att glömma allt som heter jetlag. Efter några timmars transfer väntar en ca 2 timmar lång forsränning mot själva lodgen. All utrustning ingår så ni får byta om vid floden och er packning är viktig att ni har i vattentäta äventyrsbagar, som ni med fördel inhandlar före resan. Väl framme väntar incheckning på lodgen, en god drink före middagen och sedan middag på kvällen.

Dag 4:  Pacuare River Lodge

Här på lodgen ingår en mängd olika aktiviteter i priset, så ni kan välja och vraka. Vad sägs om att göra en tidig morgonpromenad för att spana in fågellivet som det finns massor av. Färgglada vackra fåglar, som ni kan lära mer om. Det går fint att paddla kanot, gå någon av alla vandringsleder, vissa som leder till vattenfall. Natur och djurfokus blir det denna dag här i området. På kvällen väntar middag igen som ingår, och en skön kväll tillsammans med övriga gäster på lodgen.

Dag 5: Arenal

Efter frukost, väntar en dryg 3 timmars rolig forsränning som “transfer” mot Arenal, sedan dags byta om till vanliga kläder och åka med transfer några timmars resa till Arenal National Park där boende väntar på mysiga Nayara Lodge, med utsikt mot vulkanen och med bästa läget. Kanske tar ni ett dopp i de heta källorna före middagen?

Dag 6: Arenal

En dag på egen hand. Efter frukosten finns tid för vandring, utforska området på egen hand, besöka grannbyn La Fortuna för shopping och kanske en god lunch? Testa gärna Zip-Line och flyg mellan trädtopparna som självaste spiderman, mellan de 9 plattformarna, en underbar häftig upplevelse. Klart värt varenda krona. Man kan även gå på hängbroarna om man föredrar  en mindre adrenalinkick.

Dag 8:   Arenal – Papagayo Peninsula

Checka ut efter frukost och dags att åka till kusten, stränderna, och Papagayo Peninsula där boende väntar på mysiga El Mangroove Hotel i en “Bark Suite”. Nu väntar kustliv, snorkling, sol och bad några dagar.

Dag 8-11: Papagayo Peninsula

3 nätter väntar på er här i detta exotiska åde och dags att vila ut, koppla av, läsa böckerna som ni hade med er på resan, och bara njuta av vackra Costa Rica.

Dag 11: Hemresa

Transfer till Liberia flygplats ca 20 minuter för att flyga sträckan Liberia till San Jose där den internationella flygsträckan till Sverige väntar.

Dag 12: Ankomst till Sverige

Pris fr 44 990 kr per person

10 dagar / 9 nätter

Resan inkluderar följande:

Flygbiljett till San Jose, t/r med bagage, måltider och i ekonomiklass

Privat ankomsttransfer

1 natt på Gran Hotel Costa Rica,  superior room med frukost

2 nätter på Pacuare River Lodge, Garden Suite med frukost

3 nätter på Nayara Hotel, Casita Deluxe med frukost

3 nätter på El Mangroove Hotel, Bark Suite med frukost

All grundtransport privat

Helpension vid vistelsen på Pacuare River Lodge

Rafting till/från Pacuare River samt övriga aktiviteter ingår: Canopy äventyr, Canyoing, Hike med urbefolkning, Trail & Hidden Waterfall Hike, Birdwatching (morgon), Sustainibility Tour.

Privat tur i Arenal Volcano National Park

Flygresa från Liberia flygplats (20 min transfer från Papagayo) till San Jose

Du kanske också är intresserad av