Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Barbados – har något för allas smaker


snorkling barbados

Barbados

som ligger i södra Karibien har precis allt man kan önska sig.

De vita palmkantade stränderna runt ön omges av korallrev som erbjuder utmärkt dykning och snorkling. Den konstanta brisen från havet ger Barbados ett behagligt tropiskt klimat året runt.

Västkust eller östkust – eller både och?

Västkusten är sofistikerad och kallas för ”The Platinum Coast” och utmärks av lyxiga hotell samt mysiga boutiquehotell. Östkusten är mer oexploaterad för den som önskar en lite mer äventyrlig resa. För den som vill ha spänning finns många gamla vrak att dyka på utanför kusten men vill man hellre vara ovanför vattenytan så är djuphavsfiske, ridning och surfing populära aktivitet på Barbados.

snorkling barbados

Åker man som familj så behöver man inte kompromissa då det finns något för alla oavsett vilken kust man besöker,  säger Susanne Ritzen Österberg på Hummingbird Lifestyle Travel.

 

Harrisons Cave

På Barbados finns också många underjordiska grottor och den mest kända, Harrison´s Cave, bjuder på pooler av kristallklart vatten och fantastiska droppstensformationer.

Harrisons Cave en av top 5 sevärdheterna på Barbados - Hummingbird Lifestyle Travel

 

Under dagen kan man antingen ta det lugnt ta eller aktivera sig beroende på vad man känner för. Sen när kvällen kommer är det många som tycker om att ta sig in till stan för lite puls. Den lokala kulturen är hela tiden påtaglig och genuin.

Testa gärna både Fishcake och Roti

Barbados är känt för sin goda mat och det finns ett mycket stort restaurangutbud. Fishcake och roti chicken är typiska rätter som gärna sköljs ner med rum punsch. På ön finns också alla typer av boende, från enklare hotell till charmiga boutiquehotell, plantagehus och privata villor som lockar allt från budgetresenären till den mer bekväma resenären.

Barbados Oistins Festival

Vi kan ordna precis det boende du letar efter. Vi har även kontakter för att hyra en privat villa på ön. Barbados har något för alla! Hur flyger man dit?
– Jo, antingen via Frankfurt med Condor för att ankomma samma dag eller med British Airways via London.

Barbadosresor

Läs våra  Blogg här