Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Barbados- mat & kultur i härlig mix


garrisson horse race barbados

Barbados mat och kultur – Upplev Rihannas födelsenation

 

Koppla av i en lugn gammal fiskeby och njut av Barbados matkultur. Att äta stekt mahi-mahi är en härligt smakrik upplevelse. Den färgglada mahi-mahi-fisken tillhör familjen guldmakrillfiskar och är Barbados nationaldjur. Den är en populär sportfisk och högt rankad som matfisk. Tillsammans med tropisk salsa och smaken av kokos blir mahi-mahi-fisken en utsökt måltid som passar extra bra efter en dag med överflöd av sol och salta bad. Resor Barbados bjuder på smaksensationer utan dess like.

 

Barbados Oistins Festival

 

Färska skaldjur finns såklart också på menyn för den som önskar prova på havets läckerheter en varm kväll vid strandkanten. Ugnsrostad sea bass eller hummer är andra alternativ på menyn som brukar falla gästerna väl i smaken. Säsongsinspirerade måltider serveras i en behagligt avkopplande atmosfär. Med resor Barbados blir varje kväll till en äkta gourmetupplevelse med ljuvligt vacker utsikt över havet. Ljudet av vågor som sköljer in mot stranden blir en härlig ljudkuliss på kvällspromenaden.

 

Carlisle Bay Beach Barbados Hummingbird Lifestyle Travel

 

Res runt på Rihannas Barbados och upplev den lokala kulturen på riktigt. Världsartisten Rihanna har i tio år varit kulturambassadör för den karibiska önationen Barbados, men fick nyligen en utökad roll som ”extraordinär och plenipotentiär” ambassadör för sitt hemland. Rihanna, som föddes i St. Michael den 20 februari 1988, har en stark kärlek till hemlandet, vilket hon också visar genom sitt engagemang för landets hälso- och utbildningsfrågor. Resor Barbados tar dig hem till Rihannas älskade födelsenation.

 

Rhianna Barbados

 

Musik är en viktig del av Barbados kultur. Calypsomusik och reggae hör till vardagen. Låt dig ryckas med i rytmerna och dansa i den heta karibiska natten. Spouge, som beskrivs som en mix av ska och calypso, är en populär musikstil skapad av sångaren Jackie Opel som föddes på Barbados år 1938. Till minne av Jackie Opel, vars musik spelades flitigt på Barbados på 1960-talet, har Barbados upprättat en amfiteater med hans namn. Resor Barbados bjuder på mycket musikhistoria för den som vill fördjupa sig i musikens värld.

 

I Barbados huvudstad Bridgetown finns många sevärdheter som är väl värda ett besök. Parlamentet i staden grundades år 1639 och är ett av världens äldsta ännu kvarvarande parlament i världen. På en klippavsats i den norra förorten Cave Hill ligger ett campus som hör till University of the West Indies. Utsikten från universitetsområdet över Bridgetown och dess hamn är spektakulär. Bridgetown och dess garnison sattes år 2011 upp på Unescos världsarvslista. Bridgetown är en blandning av den lokala bajan-kulturen och den moderna världen. Resor Barbados – med rik kultur.

 

Flowers garden barbados

 

 

Flanera runt i huvudstaden och njut av den sköna atmosfären eller prova på att ta dig runt med lokalbussen för att komma den lokala befolkningen nära. Värmen och gästfriheten är påtaglig och spontana möten med lokalinvånarna ger kanske resans mest oförglömliga minnen. Besök på hästkapplöpningsbanan eller cricketmatcharenan är spännande upplevelser i en speciell atmosfär. Cricket är Barbados nationalsport och tusentals Barbadosbor och andra västindier samlas på sportanläggningen Kensington Oval väster om Bridgetown för att se de stora mästarna spela. Sir Garfield Sobers, internationell cricketstjärna, är nationalhjälte på Barbados. Resor Barbados – spännande möten i härlig atmosfär.

 

Cricket Match Barbadosresor

Vill du uppleva en härlig blandning av stränder, golfbanor, boutiquehotell med mera – upplev Barbados- perfekt resmål året om

Resor till Barbados