Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Toner av reggae


Barbadosresor

barbados-1

Barbados

stränder breder ut sig som sagolika kulisser runt om hela ön. På öns södra kust ligger många hotell och gillar man lite mer aktiviteter och hålligång så är det är man ska bo. De flesta 3 stjärniga hotell ligger också här i söder. Västkusten som också kallas för “platinum coast” ligger de flesta 4 och 5-stjärniga hotell och här finner man också ett brett urval av villor som man kan hyra om man reser i större sällskap. Det har blivit populärt att fira jubileum/födelsedag på resande fot och då vill många ha med sig sina nära och kära på denna resan och vad är då lämpligare än att hyra en större villa med pool? Finn din egen pärla och upplev en härligt avkopplande semester med reggaetoner, vattensporter, sol och bad. Barbados har ett tropiskt klimat med dagstemperaturer omkring 25–30 grader Celsius. Många sköna prisvärda resor till Barbados bland annat denna fina  Rundresa på Barbados

Ett stort restaurangutbud gör varje middag till en ren njutning. Inte minst fisk är en delikatess som smakar ljuvligt då den är nyfångad för dagen. På menyn står mängder av läckerheter från havet i form av fisk och skaldjur såsom lax, tonfisk, torsk, kungsfisk, räkor, hummer och krabba. Flygfisk är Barbados nationalsymbol och en av öns specialiteter. På ön odlas dessutom mycket grönsaker och rotsaker, som är en fröjd för både öga och gom. En annan lokal specialitet är roti, som är en tunnbrödsrulle med stuvad kyckling och curryräkor. Att hänga med lokalborna och suga på en rum punsch och smaka fish cake är en given upplevelse för dig som besöker Barbados.

little arches barbados 5

Resor till Barbados ger skön avkoppling och soliga njutningsfulla dagar. Exotiska resor med kryddstarka smakupplevelser och härliga vattenäventyr. Exotiska resmål med både kritvita stränder vid lugnt vatten och dramatiska klippformationer vid vilt brusande vågor. Barbados resa – en underbar semester.

Barbados huvudstad Bridgetown ligger på den sydvästra delen av ön. Historiska Bridgetown och garnisonen finns sedan år 2011 med på Unescos världsarvslista som enastående exempel på brittisk kolonialarkitektur. En cykeltur bland färgglada byggnader är en intressant upplevelse.

I distriktet St. Michael föddes sångerskan Rihanna den 20 februari 1988. Hennes musik har inspirerats av bland andra den legendariske reggaekungen Bob Marley.

Att ta sig runt med lokalbuss på Barbados är också att rekommendera. Att på så sätt komma ön närmare ger en god inblick i folklivet och öns alla attraktioner.

Harrison’s Cave med vattenfall och kristallklara underjordiska sjöar är en populär destination och en naturlig skönhet utan dess like. Vacker grönska och ljuvliga blommor gör platsen väl värd ett besök.

En dag vid stranden på Barbados är värdefulla ögonblick som för alltid stannar kvar i minnet. Känslan av att bara vara i denna paradismiljö är en lyx som är få förunnad. Ta dagen som den kommer, läs en bok i skuggan under en parasoll och prova på någon av alla vattensporter som erbjuds. På sydkusten där vindarna bär är vindsurfing en populär aktivitet.

Resor till Barbados är resor in i en annan värld. Den karibiska övärlden lockar med medryckande musik, dans, spännande möten med människor och kulturer, kryddstarka maträtter och unika naturupplevelser. Exotiska resor med ett stort utbud av aktiviteter, men också möjlighet till enbart lugn och ro vid stranden. Barbados resa med sol, vind och vatten. Exotiska resmål som berör.