Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Jubileumsresa Australien


Rundresa och jubileumsresa Australien

Jubileumsresa Australien

Höjdpunkter

  • Sydney – Australiens största stad
  • Sydney Operahouse guidad rundtur
  • Blue Mountains nationalpark guidad tur
  • Djur och natur på Kangaroo Island
  • Barossa Valley och vinprovning
  • Ayers Rock/Uluru och Australiens Red Centre
  • Cairns med två utflykter till rev och regnskog

Jubileumsresa till Australiens mest kända sevärdheter

Vill du uppleva alla Australiens olika kontraster på en och samma resa så är detta resan för dig, en riktigt välplanerad och innehållsrik rundresa i Australien

  Rundresa Australien

Du inleder med flera dagar i Australiens största stad – vackra, magiska Sydney, med alla dess sevärdheter. Sydney är en promenadvänlig stad. Avstånden är korta så upptäck den gärna till fots. The Rocks hör till Sydneys äldsta, historiska delar. Här hittar du mängder av mysiga kaféer belägna vid charmiga kullerstensgränder. I stadsdelarna Kings Cross och Glebe hittar du däremot det mer trendiga Sydney och en hel del shopping. Letar du efter svalkande grönska rekommenderar vi The Royal Botanical Gardens och Hyde Park. Det är väldigt populärt att ta en joggingtur i något av dessa områden, spring då gärna längs hamnen med utsikt över Sydney Harbour. Vill du slappa på stranden har du flera områden att välja bland. De två mest populära stränderna, som också är lätta att ta sig till, är Manley Beach och Bondi Beach. Restauranger finns det gott om i både Darling Harbour och Circular Quay. Väljer du det senare kan du äta middag med utsikt över Sydney Opera House.

I Sydney ingår en innehållsrik resa till nationalparken Blue Mountains, samt också ett måste som är att få komma in i operahuset och följa med en guide runt i denna världsberömda byggnad.

Ni flyger sedan vidare till södra Australien och här väntar en mängd olika upplevelser, allt inkluderat. Ni ankommer Adelaide där en hotellnatt väntar på er före ni följer med en guidad två dagars tur till en av Australiens mest kända öar, Kangaroo Island som bjuder på ett fantastiskt djurliv, vild bush, härliga stränder och unika klippformationer. Här kommer du riktigt nära inpå Australiens fantastiska natur och djurliv. Efter två dagar på Kangaroo Island fortsätter resan tillbaks till Adelaide och nu väntar en dagstur till en av Australiens mest kända vindistrikt, Barossa Valley.

Välkommen till ödemarken och The Red Centre

Nu är det dags för att uppleva Australiens röda öken. Man flyger in till lilla orten Alice Springs, som är utgångspunkt för utflykter till Ayers Rock/Uluru, ett av Australiens mest kända landmärken. I denna resa ingår en tre dagar lång tur ut i ”the Red Centre”. Du övernattar i bekväma tält och äter middag tillagad över öppen eld och upplever den magiska outbacken ihop med en guide och i en liten internationell grupp. Denna 3-dagars tur är med boende i fast tält och inkluderar stora upplevelser men med enkelt boende. Vill du istället bo på hotell och ha en guidad rundtur med hög komfort har vi jättefina förslag på detta. Lätt att uppgradera både boende och paket om ni vill. Efter upplevelserna i ödemarken väntar nu frodiga grönska, vita stränder och exotisk regnskog i tropiska norr och Queensland. Man flyger till Cairns och här väntar några sköna upplevelserika dagar. Denna del av Australien bjuder på ett enormt utbud av sevärdheter och aktiviteter. Och en tur till Stora Barriärrevet är så klart ett måste i denna rundresa i Australien såväl som en tur till Daintree Rainforest som är en av världens äldsta regnskogar.
En komplett resa som tar dig till de absolut mest intressanta delarna av denna fascinerande kontinent.
Blogg om Ödemarken i Australien

Kombinera med Fiji eller Nya Zeeland?

Att kombinera Australien med Nya Zeeland eller kanske Fiji är också mycket populärt. När man ändå befinner sig så långt bort från Sverige kan man likaväl se lite mer av platserna och länderna i området. Resor till Nya Zeeland Man kan till exempel börja med några dagar i Sydney och sedan förlänga med en rundresa på Nya Zeeland, alternativt åka med en kryssning som börjar i Australien och avslutas på Nya Zeeland. Vi jobbar med flera olika rederier som har bra kombinationer med dessa båda länder, dels Celebrity Cruises och Princess Cruises. Båda håller en hög standard och har många olika avgångar per år och med många olika ruttförslag. Eftersom vi skräddarsyr alla resor kan vi lätt ta fram ett passande förslag baserat på avresetidpunkt och vad ni önskar ha hjälp med.

Erbjudande:

Flygbiljett inkl skatter till Australien tur och retur i ekonomiklass
Inrikesflyg enligt program ( i detta program íngår 3 flygsträckor inrikes)
1 styck incheckat bagage + 1 styck handbagage
Måltider ombord på långsträckorna
4 nätter på hotell i Sydney 4-stjärnigt inkl. frukost
Heldagstur till Blue Mountains nationalpark
Guidad tur i Sydney Operahouse
2 nätter på hotell i Adelaide inkl. frukost
2-dagarstur till Kangaroo Island inklusive guidning, alla måltider och boende
Heldagstur till Barossa Valley med lunch och vinprovning
1 natt på hotell i Alice Springs inkl. frukost
3-dagarstur till Ayers Rock/Uluru inklusive guidning, alla måltider och boende i bekväma safaritält
4 nätter på resort i Cairns inkl. frukost
Heldagsutflykt till Stora Barriärrevet
Heldagsutflykt till Daintree Rainforest
Hummingbird Lifestyle Travels trygghetsgaranti

Pris från 39 990 kr per person (ordinarie pris 44 990 kr)

OBS skräddarsytt så det går att modifiera detta paket, förlänga, kombinera med Nya Zeeland, kombinera med Fiji med mera.. allt är möjligt!

Hur går resan?

Det vanligaste upplägget är att man flyger från Sverige via Asien och sedan vidare till Australien. Det finns många spännande destinationer att mellanlanda i, till exempel Bangkok, Singapore, Dubai och Hongkong.

 

Sydney,

På morgonen ankommer du Sydney – en av världens vackraste städer. Att flyga in över Sydney och se staden från ovan ger ett härligt pirr i magen! Incheckad och klar har du sedan fyra dagar på dig att upptäcka allt vad Sydney har att erbjuda. Äventyret kan börja och välkommen till Down Under! Efter en god natts sömn är det dags att börja utforska Sydney, som utan tvekan är en av höjdpunkterna på denna resa till Australien. Staden ligger vid Sydney Harbour, och precis vid hamnen finns det världsberömda operahuset Sydney Opera House och den vackra Harbour Bridge. Dessa två är Australiens mest kända byggnader.

Sydney är en promenadvänlig stad. Avstånden är korta så upptäck den gärna till fots. The Rocks hör till Sydneys äldsta, historiska delar. Här hittar du mängder av mysiga kaféer belägna vid charmiga kullerstensgränder. I stadsdelarna Kings Cross och Glebe hittar du däremot det mer trendiga Sydney och en hel del shopping. Letar du efter svalkande grönska rekommenderar vi The Royal Botanical Gardens och Hyde Park. Det är väldigt populärt att ta en joggingtur i något av dessa områden, spring då gärna längs hamnen med utsikt över Sydney Harbour. Vill du slappa på stranden har du flera områden att välja bland. De två mest populära stränderna, som också är lätta att ta sig till, är Manley Beach och Bondi Beach. Restauranger finns det gott om i både Darling Harbour och Circular Quay. Väljer du det senare kan du äta middag med utsikt över Sydney Opera House.

Sydney har också många kulturella sevärdheter. The Australian Museum är ett naturhistoriskt museum där du kan lära dig mer om bland annat aboriginsk kultur och Australiens exotiska djurliv. På The Harbour Bridge Museum får du veta mer om bygget av denna världens bredaste bro. I en av pylonerna finns också en utsiktspunkt, därifrån har du fantastisk utsikt över Sydney Opera House och dess omgivning. Är du av det mer våghalsiga slaget rekommenderar vi absolut att du provar BridgeClimb. Tillsammans med en guide klättrar du då upp till toppen på Harbour Bridge, 134 meter över havet! Vyn härifrån är svårslagen.

Är du morgonpigg och något av en friluftsmänniska kan du upptäcka Sydney från kajak. Eller varför inte göra din stadsrundtur på cykel? Det finns många sätt att utforska Australiens största stad, Sydney. Kontakta oss så hjälper vi dig med såväl tips som biljetter.

Vingårdar, Kangaroo Island och koalor

Nu är det dags att ta farväl av Sydney och flyga vidare till Adelaide, huvudstad i South Australia. Du har gott om tid att upptäcka Adelaide, som till exempel har en vacker botanisk trädgård, en mysig marknad och fina exempel på äldre, australiensiska bosättningar. Adelaide är dock kanske allra mest känt som utgångspunkt för utflykter till Kangaroo Island.

Nu är det dags att åka vidare till Kangaroo Island, en av Australiens mest populära naturupplevelser. På denna ö utanför Australiens sydkust finns långa vita stränder, vackra klippformationer och en hel del bush. Ett spektakulärt djurliv väntar, och du har goda chanser att komma mycket nära djur som kängurur, koalor och sjölejon.

För att få ut mesta möjliga av Kangaroo Island behöver du två dagar på ön, så i resan ingår detta kompletta paket med guidning, övernattning och alla måltider förbokade. Du upptäcker Kangaroo Islands enastående natur och djurliv tillsammans med en kunnig guide. Ni reser i liten grupp med fyrhjuliga fordon för att kunna komma så nära djuren som möjligt. Övernattning sker på en lodge på ön, du har privat rum men delade faciliteter. Alla måltider på ön ingår. Resan går tillbaks till Adelaide och där väntar en övernattning.

The Red Center och ödemark väntar

Dags att lämna South Australia och bege sig med inrikesflyg upp till Alice Springs, som ligger nästan mitt i Australien. Alice Springs är en charmig liten by mitt i Northern Territorys röda öken, mest känd som utgångspunkt för turer till Ayers Rock/Uluru.

Det är ca 50 mil från Alice Springs till Ayers Rock/Uluru. Man kan flyga direkt till Ayers Rock/Uluru, men eftersom de flygen inte går så ofta har vi i denna resa i stället valt att inkludera en komplett, guidad 3-dagarstur till Ayers Rock/Uluru, med start och slut i Alice Springs. Innan du reser vidare ut i öknen övernattar du alltså på hotell i Alice Springs.

Nu väntar tre fantastiska dagar i vad som brukar kallas ”The Red Centre”. Röd sand så långt ögat kan nå, och mitt i ödemarken dessa unika, vackra klippformationer. Du reser i liten grupp (upp till 21 personer) tillsammans med en kunnig guide.

Resan startar i Alice Springs. Ni reser söderut och gör ett stopp vid en kamelfarm, där det finns möjlighet att rida på kameler (mot tillägg). Vid Mount Ebenezer Roadhouse kan du se och köpa aboriginsk konst. På er resa vidare mot Ayers Rock/Uluru kommer ni sedan snart att se den första magnifika ‘stenformationen’; Mt Conner/Atila. Detta är en fantastisk vy!

Efter lunch kommer ni fram till Uluru – Kata Tjuta nationalpark och kulturcentrum, där ni får lära er mer om aboriginsk lag och religion (Tjukurpa). Därefter följer en kort guidad tur vid foten av Ayers Rock/Uluru. Dagen avslutas med ett glas mousserande vin och tilltugg medan ni ser solen gå ner vid denna mäktiga klippa. Övernattning sker i bekväma permanenta tält med tillgång till dusch och toalett – men först middag tillagad över öppen eld! (Upphämtning kan i vissa fall ske vid Ayers Rock Resort, senast kl.12.30 (efter lunch) första dagen på turen. Detta är beroende på vilket flyg som går att boka.)

Det blir en tidig start nästa dag för att ni ska hinna se solen gå upp över Ayers Rock/Uluru och Kata Tjuta. Efter soluppgången reser ni vidare till Kata Tjuta för en vandring genom den vackra dalgången ”Valley of the Winds”. Övernattning sker återigen i bekväma, permanenta tält, denna gång vid campingplatsen vid Kings Creek Cattle Station. Här får ni en fantastisk utsikt över George Gill Ranges, återigen en fantastisk klippformation som ger en verklig känsla för denna vackra vildmark.

Sista dagen på turen börjar med en guidad morgonvandring till Kings Canyon/Watarrka. Besök amfiteatern, den förlorade staden och den lugna ”Edens lustgård”. I detta förslag flyger ni direkt från Ayers Rock till Cairns, dock kan man välja att åka med den guidade turen tillbaks till Alice Springs och flyga därifrån till Cairns men då tillkommer en övernattning i Alice Springs. Resan går isåfall tillbaks till Alice Springs via en typisk ‘Outback dirt road’ och ni är framme vid ert hotell tidigt på kvällen.

Sista etappen på resan väntar och nu är det dags att lämna den röda öknen och Alice Springs och åka med inrikesflyg till Cairns vid Stilla Havet. Från Cairns har du bara någon timme ut till Stora Barriärrevet.

Sist men inte minst, Stora Barriärrevet och Regnskog

I resans grundutförande ingår fyra övernattningar på en mysig resort i Cairns samt 2 heldagsutflykter, både till Stora Barriärrevet och till världens äldsta regnskog, Daintree Rainforest. Här uppe i norr finns det många spännande upplevelser att ta del av så vi hjälper dig gärna att förlänga resan med ytterligare ett par dagar. Några populära utflykter är dels till lilla ön Low Isles som ligger utanför Port Douglas i norra Queensland. En charmig ö som man kan snorkla ifrån stranden om man känner sig osäker på att åka med en båt ut till stora revet så kan man prova sina färdigheter här i närheten av sandstranden. Tryggt och säkert. I detta paket har vi inkluderat en heldagstur till revet då det står på mångas “bucketlist” att uppleva undervattenvärlden vid detta stora rev som sträcker sig från Brisbane till Cairns ca 220 mil långt.

Andra upplevelser här i norr är att flyga luftballong, åka forsränning, bada i exotiska sötvattensjöar inne i regnskogen eller besök det natursköna Atherton Tablelands väster om Cairns.

Kontakta oss om du vill boka extra utflykter och aktiviteter i Sydney, Adelaide, Alice Springs eller Cairns. Vi har mycket att rekommendera och hjälper dig gärna att boka. Notera att aktiviteterna här endast är ett urval av allt vi kan erbjuda. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.
•Adelaide – tips på aktiviteter (och förläng gärna resan)◦Vingårdar, flera härliga turer med provsmakning
◦Simma med delfiner
◦Flinders Ranges and Outback, tredagarssafari med guide i äkta outback

•Sydney – tips på aktiviteter◦Harbour Bridge, klättra med guide för bästa utsikten över Sydney
◦Sydney Harbour kryssning, här finns flera alternativ
◦Blue Mountains nationalpark, olika utflykter med guide
◦Sydney Opera House, show, middag och tur bakom kulisserna
◦Sydney stadsrundtur, till exempel till fots eller med cykel
◦Sydney på annat vis, till exempel från helikopter eller kajak

•Cairns och Stora Barriärrevet – tips på aktiviteter◦Stora Barriärrevet, båttur med möjlighet att dyka och snorkla
◦Green Island, segling utanför Cairns
◦Sand Cay, havstur med katamaran
◦Frankland Islands, dagstur inklusive lunch och vandring
◦Luftballong, flyg över Cairns
◦Kuranda, utflykt med linbana och tåg genom regnskogen
◦Daintree nationalpark, flera alternativ finns

•Alice Springs – tips på aktiviteter◦Royal Flying Doctors och School of the Air. Doktorn kan komma!
◦Luftballongtur över Red Centre
◦RT tour, kulturell kväll med bush tucker (traditionell aboriginsk måltid)

Du kanske också är intresserad av