Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Ambassadörsresan


Njuta av naturens skönhet Sri Lanka

I ambassadörens fotspår! Följ med till Sri Lankas mest sevärda områden kombinerat med några sköna dagar på stranden. En perfekt resa för dig som vill upptäcka det bästa av färgrika och intressanta Sri Lanka inkluderat vandringsturer, möten med lokalborna och matlagningsupplevelse, djur och naturupplevelser, safaris och avslutningsvis strand, sol och bad på kusten. Helt perfekt resa med andra ord! Komplett på 9 dagar och 8 nätter inkluderat allt boende, privattransfer, frukostar, lunch, inträden och mycket mycket mera. OBS går med fördel att förlängas eller kanske till och med kompletteras med Maldiverna!

Resan börjar i Colombo och här möts vi av vår privata chaufför som tar oss med direkt in till Sigiriya (lejonets berg) som en gång var huvudstad i norra Sri Lanka. Idag återstår bara gamla ruiner av palatset som uppfördes under kung Kasyapas storhetstid. Sigiriya är en av landets populäraste sevärdheter och är första stoppet på den här rundresan på Sri Lanka. Efter Sigiriya åker vi vidare söderut till Yala Nationalpark som är en av Sri Lankas största och mest kända nationalparker. Här har vi möjlighet att följa med på gamedrives och här stannar vi två nätter. Efter dessa kultur, natur och djurupplevelser bär det av till Mirissa för att koppla av på en beach resort några nätter.

Hotellövernattningarna föreslagna i detta paket är personligen kontrollerade av vårt team i Sri Lanka och är baserade på Bed & Breakfast. Vill du ha andra önskemål går det självklart att ordna. Du kommer under hela resan ha tillgång till en engelsktalande guide och ett passande fordon med aircondition. Ett garanterat bra innehåll och bra kvalitet till marknadens bästa pris. Dessutom en resa som även är täckt av paketreselagen.

Dag 1: Flygresa

Avresa från Sverige till Colombo

Dag 2: Colombo

Ankomst Colombo i Sri Lanka och en guide väntar på flygplatsen och transfer till Colombo där första övernattning väntar på Cinnamon Red.

Dag 3: Sigiriya (4 timmars körning från Colombo)

Efter frukost på Cinnamon Red åker vi med bil och egen privatchaufför till en av Sri Lankas främsta sevärdheter, Sigiriya. En liten stad som ligger högt upp på en kulle, och på eftermiddagen klättrar vi upp till det gamla Sigiriya Rock Fortet. En fantastisk klättring och som belöning får vi en underbar utsikt över området. Vi övernattar sedan på Camellia Resort and Spa

Dag 4: Hiriwadunna – Minneriya  och safari i Minneriya National Park – Sigiriya

Idag blir det tidig väckning och frukosten får vi med oss då vi nu ska resa vidare till Hiriwaduna för en 3 timmars vandring igenom Sri Lanka by. Vandringen tar oss med på en vacker vandring längs med en reservoir och härifrån har vi fina möjligheter att skåda djurlivet. Förhoppningsvis (eller inte) kan vi även träffa på krokodilerna som håller till här. Byborna har fullt upp med fiske, tvättning av kläder och annat vardagsbestyr, vilket vi får chans att ta del av när vi nu också får plocka våra egna grönsaker för att hjälpa till att på ett traditionellt sätt tillaga vår egen lunch tillsammans med lokalborna. Resan fortsätter sedan igenom skog och mark som är hem åt en mängd olika arter fåglar och annat djurliv såsom apor, björnar, pyton och även elefanter .

En transfer väntar sedan på oss som tar oss från Hiriwadunna till Minneriya för att det är dags för safari i Minneriya National Park.   (ca 3 timmar).

Om du gillar djungel och äventyr så är Minneriya ett paradis! Över 8 800 hektar av mark och hem åt en av världens största elefantjord, med över 300 på en och samma gång. Här bor även en mängd andra djurarter som vi får chans att möte på vår safari. Parkera din jeep och stäng av motorn och bara lyssna på det surrande och annorlunda ljudet som finns här ute i parken. Titta noga på elefanterna och se hur de rör sig, äter och hur de lever sitt liv här i nationalparken. En upplevelse för livet kan vi lova.  Efter vår safar åker vi tillbaks igen till vårt hotell, ca 1 timmes körning.  Vi övernattar igen på Camellia Resort and Spa.

Dag 5 – 7: Sigiriya till Yala Nationalpark

Vi ankommer Yala Nationalpark på eftermiddagen och checkar in på vår safari lodge där vi kommer att bo 2 nätter och göra gamedrives, safaris i nationalparken så räkna med intressanta dagar fyllda med fascinerande djurliv och exotisk natur. Ha kameran laddad!

Dag 7 – 10 : Galle och Mirissa

Efter frukost åker vi vidare till kusten och till Mirissa för att koppla av och njuta av strand, bad och sol.
Här bor vi 3 nätter på beach resorten, Shri Sharavi Beach Hotel.

Dag 10 : Mirissa – Colombo och hemfärd

Efter frukost åker vi tillbaks till Colombo flygplats för att påbörja vår resa hem till Sverige.

Dag 11 : Ankomst Sverige

Priser per person
Del i dubbelrum

fr. 25 995 kr (ord pris fr 26 995kr)

Kontakta oss om du är intresserad av familjepriser eller priser för andra rumskategorier.

Vänligen observera
Priserna är från priser och anges per person.

I resan ingår
Flygbiljett t/r Colombo
9 dagar och 8 nätter enligt program på Sri Lanka
All transfer på Sri Lanka enligt program
1 natt på Cinnamon Red
2 nätter på Camellia Resort and Spa
2 nätter på safari lodge i Yala Nationalpark
3 nätter på Shri Sharavi Beach Hotel
Daglig frukost
Entreer till Sigiriya Entrance och Minneriya National Park
Stadsrundtur i Galle
Engelsktalande privat chaufför
Rådgivning och bokningsservice
24 timmars service
Försäkring igenom paketreselagen
Bra betalningsvillkor

Pris från 25 995 kr

Du kanske också är intresserad av

Övriga resmål i Indiska Oceanen