Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Segelkryssning i Västindien


kryssning-Segelkryssning-i-Västindien-2

Paketresa med flyg, hotell och kryssning med start i Kuba

Följ med oss på en spännande segelkryssning med Star Flyer i Västindien. Under sammanlagt 16 dagar får vi uppleva unika platser och miljöer i Havanna, Cienfuegos, Jamaica, Santo Domingo, Jungfruöarna och St Martin.

Med KLM via Amsterdam tar vi oss till Havanna, de tre första nätterna bor vi bekvämt i gamla stan Habana Vieja. I Havana följer vi Hemmingway’s fotspår och ser alla sevärdheter, innan vi den 26/3 till charmiga hamnstaden, Cienfuegos. Här i hamnen ligger vårt hem för de kommande 12 dagarna, klipperfartyget Star Flyer. Efter en dag till havs kommer vi till vårt första strandhugg i klassiska Montego Bay på Jamaica. Vi hinner med ytterligare ett stopp i Port Antonio nästa dag innan vi njuter två dagar till havs i den ljumma passadvinden. Därefter följer ett stopp på Santo Domingo på Dominikanska Republiken följt av ytterligare några sköna och avkopplande dagar till havs. Brittiska Jungfruöarna är kanske den allra bästa sinnebilden av Västindien och här besöker vi öarna Jost van Dyke, Tortola och Virgin Gorda. Seglingen avslutas på St Maarten där vi kopplar av de sista dagarna på ett strandhotell innan hemresan den 8/4.

I denna resa har vi inkluderat det mesta så att vi skall få det extra bekvämt och lyxigt. Läs mer nedan och ring oss sedan för att försäkra dig om platser. Våra temaresor med Star Clippers blir snabbt fullbokade…

Priser från 49 900:- per person

Program:

FLYGRESAN – Sverige till Kuba
Vi flyger tidigt på morgonen den 23/3 2016 från Arlanda/Landvetter/Kastrup med KLM via Amsterdam till Havanna. Ankomst sen eftermiddag ca 16.35.

DAG 1-4 Havanna, Cienfuegos
Vid ankomst till Havanna åker vi med buss in till vårt 5-stjärniga hotell Parque Central, med bästa läge mitt i gamla stan, Habana Vieja.
Dag 2 besöker vi Hemingway’s museum, äter lunch på typisk kubansk restaurang, tar en gemensam drink på La Terraza, Cojimar, åker på en sightseeingtur med besök på fortet El Morro följt av 2 timmar i gamla ”amerikanare”.
Dag 3 blir det tid för egen utforskning av Havanna eller en tur ut på landsbygden.
Dag 4 promenerar vi tillsammans i Havanna, tar en drink på Hemmingway’s favorithotell, Ambos Mundos. Efter en gemensam lunch åker vi på eftermiddagen med buss till Cienfuegos och får en guidad tur i staden, innan vi går ombord på Star Flyer.

DAG 4 – Cienfuegos, 26/3
Vi går ombord på fartyget ca. 16.00 och får en välkomstdrink innan vi bekantar oss med fartyget, vår hytt och alla faciliteter ombord. Avsegling i den karibiska natten kl 20.00.

DAG 5  – Till havs
Early Bird frukost serveras redan kl 06.00 för dig som vill se soluppgången från bryggan med en kopp kaffe och en croissant. Ordinarie frukost serveras sedan i matsalen med en härlig buffet där inget saknas. Äter du lite sen frukost så hinner du med morgonjympan, ibland med ett yoga pass, eller ”walk a mile” om du hellre vill sträcka på benen. Njut av värmen, vågorna och koppla av i en solstol. Kapten håller föredrag och andra aktiviteter erbjuds av Sports Team ombord. Luncherna serveras varje dag som buffet i matsalen. Till lunch och middag har vi inkluderat öl, vin, vatten, läsk för dig. Riktigt bra viner från Bordeaux och ibland från Italien serveras av fartygets sommelier. Afternoon tea med lite musik av fartygets egen musikant är ett trevligt avbrott. Har du fått för mycket sol så kan vi rekommendera den avslappnade atmosfären i bibliotetket ‘The Library’. Middag är alltid A la carte, med ett stort urval förrätter, varmrätter och desserter. All mat ombord håller högsta klass och de flesta specialbehov kan tillgodoses. Servicen är informellt, korrekt och personlig. Vi och våra kypare lär snabbt känna varandra både vid namn och personliga önskemål. Kvällarna ombord bjuds det på lite lättsam show, underhållning, musik och dans.

DAG 6  – Montego Bay, Jamaica

DAG 7  – Port Antonio, Jamaica

DAG 8-9  Till havs

DAG 10  – Santo Domingo, Dominikanska Republiken

DAG 11-12  Till havs

DAG 13  – White Bay, Jost Van Dyke , Sopers Hole -British Virgin Islands

DAG 14  – Port Antonio, Jamaica

DAG 15  – Gorda Sound, Virgin Gorda

DAG 16 – Philipsburg, St Maarten

DAG 16 – 18 St Martin / St Maarten

DAG 19 – ankomst Sverige
Ankomst med KLM mitt på dagen till Arlanda/Landvetter/Kastrup.

Resefakta, detta ingår:
 • Flyg t/r med KLM
 • Tre nätter på 5* hotell i Havana inkl frukost (innan kryssning)
 • Två luncher och en middag i Havana/Cienfuegos
 • Guidad rundtur/sightseeing i Havana, Cienfuegos
 • Besök på olika attraktioner, två gemensamma, tur i ‘amerikanare’ i Havana
 • Kryssning med Star Clipper, 12 dagar/11 nätter enligt rederiets villkor
 • Drick & Hamnavgifter
 • Helpension ombord
 • Vin/Öl/Vatten till alla lunchen och middagar ombord
 • En cocktail hour för gruppen
 • Star Clipper poloshirt (fås ombord)
 • Två gemensamma utflykter på Jamaica och Santo Domingo under kryssningen
 • Musikunderhållning, aktiviteter ombord
 • Två nätter på 4* hotell inkl frukost och en gemensam middag på St Martin
 • Färdledning under resan

Priset är ett frånpris och kan komma att ändras i mån av platstillgång del i dubbelrum/dubbelhytt. Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program. Vi förbehåller oss rätten att ändra på vilka öar, vikar och dagar vi besöker öarna, även väder, vind och andra förhållande kan göra att ändringar av program och seglingsrutt kan ske med kort varsel. Skicka in din bokningsförfrågan så kontaktar vi dig inom kort.

Hummingbird Lifestyle Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17, Göteborg
Telefon: 031-81 43 10
Mail: bokning@hummingbird.se
www.hummingbird.se

Fler erbjudanden