Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Segelkryssning i Västindien


Segelkryssning-i-Västindien-med-Star-Clippers2

Kuba – Jamaica – Santo Domingo – Jungfruöarna – St Martin

från. 49 900 SEK

/totalpris per person

logo_starclippers_110

På följande segelkryssning med Star Flyer i Västindien, kommer vi under sammanlagt 16 dagar uppleva unika platser och miljöer i Havanna, Cienfuegos, Jamaica, Santo Domingo, Jungfruöarna och St Martin.

Med KLM via Amsterdam flyger vi till Havanna där vi bor bekvämt i gamla stan, Habana Vieja de första tre nätterna. Vi följer Hemmingway’s fotspår och ser alla sevärdheter innan vi den 26/3 reser tvärs ner över ön till charmiga hamnstaden, Cienfuegos. I hamnen ligger vårt hem för de kommande 12 dagarna, Star Flyer.

Efter en dag till havs kommer vi till vårt första strandhugg i klassiska Montego Bay på Jamaica. Vi hinner med ytterligare ett stopp i Port Antonio nästa dag innan vi njuter av två dagar ute till havs.

Därefter följer ett stopp på Santo Domingo (Dominikanska Republiken), följt av ytterligare några sköna och avkopplande dagar till havs. Brittiska Jungfruöarna är kanske den allra bästa sinnebilden av Västindien och här besöker vi öarna Jost van Dyke, Tortola och Virgin Gorda. Seglingen avslutas på St Maarten där vi kopplar av de sista dagarna på ett strandhotell innan hemresan sker den 8/4.

I resan är det mesta inkluderat, så att resan blir extra bekväm. Läs mer på de följande flikarna och ring oss sedan för att försäkra dig om platser. Våra temaresor med Star Clippers blir snabbt fullbokade….

Vid minst 16 personer medföljer svensktalande färdledning.

 

FLYGRESAN – Sverige till Kuba

Vi flyger tidigt på morgonen den 23/3 2016 från Arlanda/Landvetter/Kastrup med KLM via Amsterdam till Havanna. Ankomst sen eftermiddag, samma dag.

DAG 1-4 Havanna, Cienfuegos

Vid ankomst till Havanna ca kl 16.35 åker vi med buss in till Havanna och checkar in på vårt 5-stjärniga hotell Parque Central, med bästa läge mitt i gamla stan, Habana Vieja.

Dag 2 besöker vi Hemingway’s museum, äter lunch på typisk kubansk restaurang, tar en gemensam drink på La Terraza, Cojimar, åker på en sightseeingtur med besök på fortet El Morro följt av 2 timmar i gamla ”amerikanare”.

Dag 3 blir det tid för egen utforskning av Havanna eller en tur ut på landsbygden.

Dag 4 promenerar vi tillsammans i Havanna, tar en drink på Hemmingway’s favorithotell, Ambos Mundos. Efter gemensam lunch och åker vi på eftermiddagen med buss till Cienfuegos och får en guidad tur i staden, innan vi går ombord på Star Flyer.

KRYSSNING MED STAR FLYER, 11 nätter

DAG 4 – Cienfuegos, 26/3

Vi går ombord kl 16.00, får en välkomstdrink innan vi bekantar oss med fartyget, vår hytt och alla faciliteter ombord. Avsegling i den karibiska natten kl 20.00. Första middagen ombord.

DAG 5  – Till havs

Early Bird frukost serveras redan kl 06.00 för dig som vill se soluppgången från bryggan med en kopp kaffe och en croissant. Ordinarie frukost serveras sedan i matsalen med en härlig buffet där inget saknas.
Äter du lite sen frukost så hinner du med morgonjympan, ibland med ett yoga pass, eller ”walk a mile” om du hellre vill sträcka på benen. Njut av värmen, vågorna och koppla av i en solstol. Kapten håller föredrag och andra aktiviteter erbjuds av Sports Team ombord.
Lunchen varje dag serveras som buffet i matsalen. Till lunch och middag har vi inkluderat öl, vin, vatten, läsk etc för dig som reser med på denna resa. Riktigt bra viner från Bordeaux och ibland från Italien serveras av fartygets sommelier. Afternoon tea med lite musik av fartygets egen musikant är ett trevligt avbrott. Har du fått för mycket sol så kan vi rekommendera den avslappnade atmosfären i The Library, med böcker, tidskrifter och internet café.
Middag är alltid A la carte, med ett stort urval förrätt, varmrätt och desserter. All mat ombord håller högsta klass och de flesta specialbehov kan tillgodoses. Servicen är informellt, korrekt och personlig. Vi och våra kypare lär snabbt känna varandra både vid namn och personliga önskemål.
Kvällarna ombord bjuds det på lite lättsam show, underhållning, musik och dans. Olika teman och variationer med musik för alla smaker.

DAG 6  – Montego Bay, Jamaica

DAG 7  – Port Antonio, Jamaica

DAG 8-9  Till havs

DAG 10  – Santo Domingo, Dominikanska Republiken

DAG 11-12  Till havs

DAG 13  – White Bay, Jost Van Dyke , Sopers Hole -British Virgin Islands

DAG 14  – Port Antonio, Jamaica

DAG 15  – Gorda Sound, Virgin Gorda

DAG 16 – Philipsburg, St Maarten

Ankomst St Maarten 6/4 07.00

DAG 16 – 18 St Martin / St Maarten

Efter frukost ombord, lämnar vi fartyget och har gemensam transfer till vår 4-stjärniga hotell på St Martin (franska sidan). Vi bor bekvämt och kopplar av ett par dagar med sol, bad och god karibisk mat.

Möjlighet finns att åka till St Barthelemy, den tidigare svenska ön, med färja som tar ca 50 minuter från Philipsburg eller Oyster Pond.

DAG 19 – ankomst Sverige 9/4

Ankomst med KLM mitt på dagen till Arlanda/Landvetter/Kastrup.

Vi reserverar oss för ändringar av ovanstående program. Vi förbehåller oss rätten att ändra på vilka öar, vikar och dagar vi besöker öarna, även väder och vind och andra förhållanden kan göra att ändringar av program och seglingsrutt kan ändras med kort varsel.

Drömseglingen är slut – vi lovar ett minne för resten av livet!

PRISINFORMATION

Pris från 49 900 SEK per person, del i dubbelhytt, kategori 6

I priset ingår:

 • Flyg med KLM från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Havanna t/r i ekonomiklass, inkl skatter
 • Visum till Kuba
 • Tre nätter på 5* hotell i Havanna inkl frukost, före kryssning
 • Två luncher och en middag i Havanna/Cienfuegos
 • Guidad rundvandring/sightseeing i Havanna, Cienfuegos, besök på olika attraktioner, två gemensamma drinkar, tur i ”amerikanare” i Havanna
 • Kryssning med Star Flyer, 12 dagar/11 nätter enligt rederiets villkor
 • Del i vald dubbelhytt
 • Dricks, hamnavgifter
 • Helpension ombord
 • Vin/öl/vatten till alla luncher och middagar ombord
 • En cocktail hour för gruppen
 • Star Clipper poloshirt (fås ombord)
 • Två gemensamma utflykter på Jamaica och Santo Domingo under kryssningen
 • Musikunderhållning, aktiviteter ombord
 • Två nätter på 4* hotell inkl frukost och en gemensam middag på St Martin
 • Färdledning vid minst 16 bokade
 • Denna resa är i samarbete med vårt systerföretag Poseidon Travel

Tillägg:

 • Kategori 5 hytt + 4 000 kr pp
 • Kategori 4 hytt + 7 000 kr pp
 • Kategori 3 hytt + 9 000 kr pp
 • Kategori 2 hytt + 10 000 kr pp
 • Kategori 1 hytt + 11 000 kr pp
 • Egen hytt, andra hytter – begär prisuppgift

Förlängning:

 • Begär pris för senare hemresa med hotell etc

I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, drinkar, utflykter, massage och övriga utgifter av personlig karaktär.

VIKTIG INFORMATION

Passet skall vara giltigt 6 månader efter hemkomst från destinationen samt ska vara oskadat.

TA MED

Solfaktor + 30, solglasögon, solhatt/keps, mindre väska/ryggsäck vid dagsutflykter.