Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Resor till St Lucia


Resor till St Lucia

Läs mer om våra resor till St Lucia – En betagande tropisk skönhet med fina stränder

Grönskan, den tropiska regnskogen, de härliga stränderna, ”drive-in-vulkan” och två egna ”sockertoppar”, är lite av det som präglar resor till St Lucia.
Här hittar du de flesta och allra finaste stränderna på den nordvästra delen av ön. Här finner du också de allra flesta och finaste hotellen. Med sin frodiga och tropiska regnskog, utmärker sin St Lucia från en del andra öar i området och kan även ståta med sin egen vulkan, vars inre man dessutom kan beskåda!
Ett annat kännetecken för St Lucia, är de två Pitonerna -Sockertopparna – som du upptäcker i fiskebyn Soufriére. Resor till St Lucia uppskattas också av seglare världen över, som gärna lägger till i den vackra naturhamnen Marigot Bay eller i Rodney Bays marina. I just Rodney Bay hittar du också ett fint utbud av restauranger som ger dig goda möjligheter att få något välsmakande från flera av världens olika kök.
St Lucia har ett brokigt förflutet och bytte under 200 år nationalitet inte mindre än fjorton gånger! Slutligen var det engelsmännen som fick sista ordet, även om du fortfarande kan finna många franska influenser. Ett av dessa är språket ”patois” som är tydligt inspirerat av franska men har inslag av engelska och afrikanska ord och uttryck. Självständigheten kom så sent som 1979, vilket gjorde St Lucia till en medlem i det brittiska samväldet.

Boka din resa via oss på Hummingbird idag. Vi är specialist på kryssningar till St Lucia och närliggande platser.

Fakta St Lucia

Valuta:  Östkaribisk Dollar.

Klimat:  Varmt året runt med dagstemperaturer 28-30 grader. Regnperiod juni-oktober.

Visum:  Behövs inte för nordiska medborgare.

Erbjudanden St Lucia

Hotell St Lucia

Du kanske också är intresserad av