Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Resor till Seychellerna


Resor till Seychellerna

Romantiska gästvänliga öar i Indiska Oceanen – Läs mer om våra resor till Seychellerna

Längtar du till ett strålande vackert ö-rike med sammanlagt 115 öar som bildar ett äkta semesterparadis. Resor till Seychellerna är alternativet för dig som söker det lilla extra med en oförstörd natur och gästvänlighet.
Utöver den slående vackra naturen, märker du direkt den kreolska gästvänligheten undr din Seychellerna resa. De många fina, vita sandstränderna kompletteras av små badvikar och bildar ett badparadis utan motstycke tillsammans med det turkosblå vattnet. Det allra bästa sättet att få den perfekta helhetsbilden av Seychellerna, är att kombinera de tre huvudöarna Mahé, Praslin och La Digue.
Den centrala ö-gruppen består av Mahé, Praslin, La Digue, Silhouette och Frégate. Av de yttre öarna är Bird Island, Denis Island och Desroches lättast att besöka.
Mahé, är den största ön men ändå bara ca 27 km lång. Ön har ett imponerande landskap på grund av de höga skogsbeklädda bergen i kontrast till de vackra stränderna. Välj bland 75 stränder och vikar allt från långa vita sandstränder till isolerade små vikar – perfekta smekmånad resmål för bröllopsparet. Stränder och vikar som ligger som små vita pärlor på ett pärlband gömda mellan granitklippor och tät, grön växtlighet.
Praslin är näst störst av öarna och är känd för sin lugna atmosfär och sina sagolika stränder. Man kommer lättast till Praslin med antingen flyg (ca 15 min från Mahé) eller med båt (ca 50 min) från Mahé. Här på Praslin bor det ca 7 000 människor utspridda i de små charmiga byarna. Den mest välkända stranden heter Anse Lazio och är den som är mest fotograferad av alla stränder på ön. Dock är även den långa vita stranden Cote d’ Or fantastisk. Flera av resorten ligger vid denna strand – både Paradise Sun och Le Duc de Praslin.
La Digue är sagolikt vacker och när du kommer hit känns det som att färdas flera decennier tillbaka i tiden. La Digue är som en oas av charm och skiljer sig i många avseenden från Mahé och Praslin. Här råden en avspänd atmosfär med västindisk touch. Det är också här som Seychellernas mest fotograferade strand finns, Anse Source d’Argent. En ö som mixar det bästa av Seychellerna med vita stränder, palmer och granitbumlingar.
Kontakta oss för att boka resor till Seychellerna redan idag!

Fakta Seychellerna

Valuta:  Seychelliska Rupier (växlas på plats), USD, Euro.

Klimat:  Tropiskt klimat, Dagstemperaturer 26-29 grader. Torrast period maj-november.

Visum:  För nordiska medborgare erhålles turistvisum för 30 dagar vid ankomst.

Mahé är den största ön och här finner man också huvudstaden Victoria som ligger på öns nordöstra del.  Mahe är en bergig ö med många vandringsleder som i kombination med dess vackra vita sandstränder lockar besökarna.  De mest populära stränderna är Intendance Beach, Grand Anse Beach och Beau Vallon. I Victoria är det varje lördag en färgsprakande marknad som är ett måste att uppleva för alla besökare. Det finns även en trevlig botanisk trädgård där det t ex finns möjlighet att få klappa en jättesköldpadda! Några andra förslag på utflyktsmål är kryddträdgården Le jardin du Roi och en lokal tefabrik där du med egna ögon kan se hur framställningen går till!

  • HYRBIL – Utforska denna vackra gröna frodiga ö med egen hyrbil. Besök huvudstaden Victoria och den charmiga marknaden som är öppen varje dag utom söndag. Här säljs nyfångad fisk, små starka chilifrukter och citrongräste. Besök teplantage, testa öns fina vandringsleder och gör en visit i den botaniska trädgården.

 

  • BÅTTUR   – Följ med på heldagstur med båten ”Catalina” längs med Mahes kustlinje. Snorkla, spana efter sköldpaddor och njut av den goda grill-lunchen som serveras ombord.

 

  • VANDRING & BÅTTUR –   Heldags utflykt med det bästa av två världar! Turen heter ”Peaks of Paradise” och tar oss till fots igenom Morne Seychellois National Park på Mahé. Vi vandrar igenom igenvuxna stigar och förbi blommande hibiskus och höga palmskogar, över raviner och förbi ruiner av kanelfabriker. Utsikten mot södra Mahé är andlös. Efter 1.5 timmes vandring, svettiga och lyckliga kastar vi oss i vattnet innan vi hoppar på katamaranen som tar oss tillbaks till Victoria igen.

Praslin är näst störst av öarna och är känd för sin lugna atmosfär och sina sagolika stränder. Här är det enkelt och billigt att ta sig runt med den skumpande lokalbussen, med hyrbil eller cykel.  Som det anstår en lugn atmosfär, är nattlivet väldigt lugnt och finns företrädesvis på hotellen. Nationalparken Vallé de Mai med sina speciella kokosnötter Coco de Mer är absolut värd ett besök när du är här. Här erbjuder havet ett fantastiskt skådespel med över 800 olika arter av färggranna fiskar och ett rikt koralliv. Det vackra, natursköna landskapet med sitt omfamnande hav, har lockat många konstnärer att slå sig ner här. Du har många möjligheter att beskåda detta och finner även ett flertal gallerier att besöka!

VALLEÈ DE MAI –  Besök naturreservatet Vallée de Mai som också finns upptagen på världsarvslistan UNESCO. Här finns de välkända och mycket säregna Coco de Mer kokosnötterna samt den sällsynta svarta papegojan. En gång i tiden var många övertygade om att detta var Edens lustgård. Ett tropiskt paradis bland palmer, kärlekens öar tusentals mil från allting och dessutom Coco de Mer-palmen, vars enorma nöt ser ut som ett kvinnosköte och hannöten som mannens könsorgan. Coco de Mer-palmen skulle då vara kunskapens träd och själva nöten ”den förbjudna frukten”. Det vimlar av historier om gömda piratskatter som ännu inte upptäckts. Ett besök här i nationalparken är ett måste om du besöker Praslin.

STRANDHÄNG –  Besök stränderna Anse Lazio, Anse Georgette och Anse Volbert som anses tillhöra Seychellernas vackraste stränder.  Vattnet här har en märkvärdig vacker turkos färg och vågorna rullar in mot den vita mjuka sandstranden. Utanför stranden ligger korallrevet som bjuder in till snorkling.

SNORKLING – glöm inte att ta med snorkel, mask och fenor, förbered dig på ett rikt vattenliv i olika färger. Seychellerna är ett riktigt dyk- och snorkelparadis! Har du dykcertifikat?

La Digue är sagolikt vacker och när du kommer hit, känns det som att färdas flera decennier tillbaka i tiden. Här transporterar du dig allra bäst på cykel eller till fots och kan mycket väl möta oxkärror på vägarna. Självklart finner du undersköna stränder här också, av vilka Anse Source d´Argent är en av världens mest fotograferade stränder, med otroliga granitformationer och kristallklart vatten. Grand Anse, är annars i mångas tycke en ännu vackrare strand, dit du tar dig med en cykeltur på 20 min från färjan. Utöver Grand Anse och Anse Source d´Argent, tillhör även Petit Anse de allra finaste stränderna på La Digue. Transporten till La Digue, sker med båt från Praslin.

CYKEL eller OXKÄRRA – Upplev ön med egen cykel som du enklast hyr i hamnen vid ankomst till ön. Det är både smidigt och enkelt att förflytta sig med cykel runt på ön som är som gjord för detta.

STRANDHÄNG  – Missa inte stranden ”Anse Source D’Argent”  som anses vara världens mest fotograferade strand. Denna är belägen på öns västra sida och gränsar till ett alldeles kristallklart och genomskinligt turkost vatten som inbjuder till dopp, kan vi lova.

Ö- LUFF –  Hyr en motorbåt och bege dig över till de närbelägan öarna, och glöm inte picnic korgen! Vill du inte köra själv, kan du fråga lokalbefolkningen om de kan tipsa någon som kan vara din chaufför för dagen, mot en penning.

Inspirationsresor Seychellerna

Hotell & Resort på Seychellerna

Du kanske även är intresserad av: