Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Resor till Bahamas


Resor till Bahamas

Bahamas – ögrupp med mycket kvar att utforska

Vem får inte en skön känsla i själen, bara genom att få höra namnet Bahamas! Ett namn som klingar så välbekant och kopplar hjärnan till sol, bad och ett avspänt liv.
Faktum är att Bahamas inte är en ö, utan en ögrupp som består av omkring 700 öar och ett stort antal kobbar och skär som ligger endast 30 mil utanför Floridas östkust. Förmodligen var Bahamas den första ögruppen som Christopher Columbus stötte på under sin upptäcktsresa och innebar den första att bli kallad ”Västindien”.
Trots det stora antalet öar och en sedan länge utbredd turism är det endast ett trettiotal av öarna som är bebodda. Alltså finns det mycket kvar att utforska för dig som även söker lite orörd terräng!
Vare sig du är båtentusiast, äventyrlig, fiskeintresserad eller intresserad av ekoturism, så är Bahamas en utmärkt semesterdestination med många spännande reseerbjudanden att uppleva. Hur var det med sol och bad då? Jodå – Bahamas ligger definitivt på topplistan även i fråga om detta! Klimatet är mycket behagligt och temperaturen är nästan aldrig under 20 eller över dryga 30. Perioden december-maj är populärast, väljer du istället vår- och sommarperiod är priserna lägre och klimatet fortfarande fint, men med lite högre luftfuktighet och värme. Det låter väl perfekt för oss skandinaver!
Något du får vänja dig vid under besök på eller resor till Bahamas, är de många kryssningsfartyg som besöker flera av öarna. Med det stora utbud som finns för alla semesterkategorier, så kan du med fördel resa hit vare sig det gäller vigsel och smekmånad eller djuphavsfiske, vattensporter eller andra äventyr.

Boka resor till Bahamas idag!

Fakta Bahamas

Valuta: Bahamasdollar

Klimat: Varmt året runt med temperaturer 21-28 grader och 21-29 i vattnet. Sommartid soligt med inslag av kortare regnväder

Visum: Behövs inte för vistelse upp till 90 dagar för nordiska medborgare

Erbjudanden Bahamas

Hotell Bahamas

Du kanske även är intresserad av: