Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Resor till Aruba


Resor till Aruba

Aruba – ett kontrastrikt resmål för den aktive

Aruba är det perfekta resmålet med kritvita stränder, stort restaurangutbud och ett kontrastrikt landskap, kryddat med ett stort nöjesutbud. Perfekt för dig som uppskattar exotiska resor med inslag av nöjen och aktiviteter.
Karibien är förvisso välsignat med ett stort antal paradisöar, men om du söker en som ger dig alla ingredienser för en solig semester med mycket innehåll, så är Aruba ett säkert kort. Eftersom Aruba dessutom ligger utanför orkanbältet, kan du resa hit året runt för att säkert få njuta! Hit kommer man gärna för att uppleva de många, långa och kritvita stränderna, där Eagle Beach och Palm Beach tillhör de mest kända.
Vattensporter är också en central del i den aktiva profil som Aruba har, med bland annat windsurfing, kitesurfing, snorkling och dykning som en del av utbudet. Djuphavsfiske, golf och katamaranturer finner du också på menyn. För den som vill söka lyckan hos fru Fortuna, kan vi berätta att Aruba även huserar många casinon.
Du märker snart att Aruba varit en holländsk koloni. Huvudstaden, Oranjestaad är mycket fin och präglas av sina byggnader i gammal kolonialstil. Du märker också influenserna på alla gatunamn och liknande. Ön har en kontrastrik profil, där väst-och sydkusten präglas av låglänt terräng med långsträckta, fina stränder, medan nordkusten är karg, klippig och vindutsatt.

Naturen i inlandet kännetecknas av höga kaktusar, buskar och klippblock. Överallt på Aruba finner du det lite märkliga Dividiviträdet. Om du ska göra en utflykt, så besök gärna Arikok National Park med sina grottor, kaktusskogar och tusenåriga indianmålningar. Kombinera gärna resor till Aruba med utflykter till öarna Curacao och Bonaire, i grannskapet!
Boka resor till Aruba redan idag!

Fakta Aruba

Valuta: Arubanska Floriner eller USD.

Klimat:  Utmärkt året runt med dagstemperaturer runt 31-33 grader. Ligger utanför orkanbältet.

Visum: Behövs inte för nordiska medborgare.

Erbjudanden Aruba

Hotell Aruba

Du kanske även är intresserad av: