Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Resor till Aruba


Resor till Aruba

Aruba – One Happy Island

Aruba är det perfekta resmålet med kritvita stränder, stort restaurangutbud och ett kontrastrikt landskap, kryddat med ett stort nöjesutbud.

Karibien är förvisso välsignat med ett stort antal paradisöar, men om du söker en som ger dig alla ingredienser för en solig semester med mycket innehåll, så är Aruba ett säkert kort.
Eftersom Aruba dessutom ligger utanför orkanbältet, kan du resa hit året runt för att njuta! Hit kommer man gärna för att njuta av de många, långa och kritvita stränderna, där Eagle Beach och Palm Beach tillhör de mest kända.
Men utbudet är stort! Vattensporter är också en central del i den aktiva profil som Aruba har, med windsurfing, kitesurfing, snorkling och dykning mm. Djuphavsfiske, golf och katamaranturer finner du också på menyn. För den som vill söka lyckan hos fru Fortuna, kan vi berätta att utbudet av Casinon på Aruba är stort!

Du märker snart att Aruba varit en holländsk koloni. Huvudstaden, Oranjestaad är mycket fin och präglas av sina byggnader i gammal kolonialstil. Du märker också influenserna på alla gatunamn mm. Ön har också en kontrastrik profil, där väst-och sydkusten präglas av låglänt terräng med långsträckta, fina stränder, medan nordkusten är karg, klippig och vindutsatt.
Naturen i inlandet kännetecknas av höga kaktusar, buskar och klippblock. Överallt på Aruba finner du det lite märkliga Dividiviträdet. Om du ska göra en utflykt, så besök gärna Arikok National Park med sina grottor, kaktusskogar och tusenåriga indianmålningar. Kombinera gärna Aruba med öarna Curacao och Bonaire, i grannskapet!

Fakta Aruba

Valuta: Arubanska Floriner eller USD.

Klimat:  Utmärkt året runt med dagstemperaturer runt 31-33 grader. Ligger utanför orkanbältet.

Visum: Behövs inte för nordiska medborgare.

Erbjudanden Aruba

Hotell Aruba

Du kanske även är intresserad av: