Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Resor till vacker Dominica

Resekvällar

DOMINICA KVÄLL – tisdag 23 maj på Hummingbird Lifestyle Travel (Gibraltargatan 17, Göteborg)

Vill du veta mer om denna fantastiska ö där bland annat Pirates of Caribbean har spelats in?

Kom då och låt dig inspireras av Jeppe Klockareson som har mångårig erfarenhet av Dominica som destination.

NÄR: Tisdag 23 maj
VAR: Gibraltargatan 17 i Göteborg (vitt trähus vid Chalmers – parkering finns precis utanför huset)
TID: kl 18:00-19:00

Anmälan görs till info@hummingbird.se  (max 20 gäster) först till kvarn gäller. 

Välkomna hälsar vi på Hummingbird.

***********************************************************************************************************************************

Dominica (uttalas Dom-in-EEK-a, och skall inte förväxlas med Dominikanska republiken) är ett paradis för aktiva resenärer som söker en unik reseupplevelse som inkluderar: vandring och äventyr, kulturevenemang / festivaler, dykning och vattensporter, val-/delfinsafari och canyoning.

Dominica ligger söder om Guadeloupe och norr om Martinique i östra Karibien.

Dominica har Karibiens längsta vandringsled, The Waitukubuli National Trail – 184 km lång och indelad i 14 etapper med olika svårighetsgrader. Vandringsleden innefattar och visar upp det bästa av Dominica – kultur/kulturarv, den lokala livsstilen, öns kuperade landskap och vilda natur – floder, vattenfall, berg, exotiska raviner och regnskogar.

The Waitukubuli National Trail erbjuder såväl enklare som utmanade etapper, som exempelvis etappen till Boiling Lake (den näst största i världen).

Två tredjedelar av ön är täckt av tropisk regnskog. I den nordöstra delen av ön bor Kalinago – ursprungsbefolkningen på Dominica – i Kalinago territoriet.

Flygresenärer kan ansluta till Dominica med Air Antilles, Air Sunshine, Coastal Air Transport, Hummingbird Air, LIAT, Seaborne Airlines eller Winair från de närliggande öarna Antigua, Barbados, Guadeloupe, Puerto Rico, St Maarten, och Amerikanska Jungfruöarna. Om du reser till sjöss, kan resenärer ansluta till Dominica med L’Express Des Iles, som kör katamaraner från Guadeloupe, Martinique och St Lucia.

Dominica är en Green Globe Benchmark Destination för ekoturism och främjar hållbar turism och har varit med på topp-10 listan för världens 10 bästa etiska destinationer sedan 2011.

 

Resor till vacker Dominica

Sköna stränder

jungle_bay_resort_spa_dominica

Djungel Spa

Hibiscus Valley Inn Dominica 5

Forsränning

dominica4

Många vattenfall

Hibiscus Valley Inn Dominica 6

Utsikt från Hibiscus Valley Inn