Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Om Hummingbird

Om oss

Hummingbird arrangerar drömresor till exotiska öar i Karibien/Västindien, Indiska Oceanen och nyhet för i år även Australien och Nya Zeeland. Vi är specialister på kryssningar som går över hela världen bl a i Medelhavet, Västindien och Asien. Utöver dessa, erbjuder vi expeditionskryssningar, segelkryssningar och unika lyxkryssningar i vårt utbud. Genom åren har vi blivit kända för att hitta de där ställena man ofta letar efter när man ska unna sig en riktigt bra semester, fira något eller helt enkelt lyxa till det lite.

Sedan 2008 huserar Hummingbird på Gibraltar Herrgård. Här sitter vi tillsammans med våra systerbolag Prima Travel, African Tours & Safaris, Croatia Yacht Club, Hummingbird Konferens & Grupp och Viva Italia. På Herrgården har vi också Italienska konsulatet.

 

 

carina-j_edited

Carina Johansson

Travel Designer

är en av Sveriges mest kunniga västindienspecialiser. Efter alla resor till Tobago och Grenadinerna sitter hon inne med ovärderlig kunskap om vilken ö som passar just dig och ditt resesällskap bäst. Barnfamilj, bröllopsresa eller kitesurfing spelar ingen roll, hon vet vägen till de fantastiska ställena som inte alla känner till. Skulle du få för dig att kombinera kryssning med Västindien då har du hamnat hos rätt person. Kryssningar är Carinas andra specialitet.

Kontakta mig på carina@hummingbird.se

linda-web

Linda Svensson

Travel Designer

är ni ute efter en kryssning, då ska ni tala med Linda! Som en av Sveriges mest kunniga kryssningsexperter, har hon testat de flesta rederier och fartyg Hummingbird har i sin portfölj, och kan rekommendera kryssningen som passar just dig. Vill ni dessutom kombinera kryssningen med någon exotisk ö, USA eller Medelhavet så skräddarsy hon er resa helt efter era önskemål och av egna erfarenheter. Karibien är hennes andra specialitet.

Kontakta mig på linda@hummingbird.se

susanne-fraser-island-white

Susanne Ritzen Österberg

Managing Director

är nyast i gänget och har tagit över ansvaret för verksamheten Hummingbird Lifestyle Travel. Hennes resor går främst till Australien och Nya Zeeland där hon har tillbringat många månader men är också nyfiken på andra kulturer och destinationer som vår sköna värld har att erbjuda. Nästa resa kommer gå till Aruba. Den privata tiden tillbringas mest med familjen, på hästryggen eller på löparspåret.

Kontakta mig på susanne@hummingbird.se

staff-Mikael-Johansson

Mikael Johansson

Ekonomichef

vår ekonomichef och den som håller ordning på siffror, bokföring och IT. Ge honom ett problem och han löser det. Senaste resan gick till natursköna Island, en veckolång rundtur med valsafari som höjdpunkt. På fritiden är det god mat, båtliv, långa promenader eller en härlig bok som gäller.

Kontakta mig på mikael@hummingbird.se

staff-Ulf-Hansen

Ulf Hansen

Grundare/Styrelseordförande
brinner för aktiva och upplevelserika resor. Är ofta just hemkommen från en exotisk vandring, safari, paddling, kryssning eller annat äventyr. Ulf har blivit utsedd till årets entreprenör, bott i Sydafrika och i omgångar även på Mauritius. Intressen vid sidan av resor är triathlon, kajaking, god mat och friluftsliv. Gärna i kombination. Ulf är också konsul för Italien.

Kontakta mig på ulf@hummingbird.se

Mer om Hummingbird

Ägare

Hummingbird Lifestyle Travel AB är ett privatägt  systerföretag till Hummingbird AB vilket bildades 2007, men som har anor så långt tillbaka som till 1947. Hummingbird ingår i sin tur i Intoit koncernen vars omsättning uppgick till 130 miljoner kronor under 2012.

Styrelsens säts

Styrelsen har sitt säte i Göteborg.

MIljö & Socialt ansvar

Som arrangör av livsstilsresor vill vi aktivt vara med och bidraga till en bättre värld. Vi har därför valt att stödja WWF genom att agera ”Vänföretag”. Dessutom verkar vi för att så många av våra kunder som möjligt skall klimatkompensera sina resor via Green Seat. Genom våra systerföretag stöttar vi även flera sociala projekt i Sydafrika.

Va¦ênfo¦êretag-2016-570px

Medlemskap i SRF

För oss är det en sjävklarhet att ha ett medlemskap i SRF (Svenska Resebyråföreningen) samt att följa dess rekommendationer och råd. Mer information om vad det innebär för er som kund finner ni på SRF’s hemsida.

Varför heter vi Hummingbird?

Under flera resor till Costa Rica under 90-talet blev företagets ägare, Ulf Hansen, barnsligt fascinerad av kolibrin. Med sina 2 – 3 gram och upp till 70 vingslag per sekund är det en mycket speciell fågel. Kolibrin har en unik flygförmåga, de kan flyga både fram, bak, upp och ner i en hastighet av upp till 100 km i timmen. Ljudet som uppstår när de flyger är väldigt speciellt och behagligt. Härav ordet humming.

 

När vi bestämde oss för att byta till ett namn som inte så lätt kan förväxlas med andra researrangörer kom Hummingbird upp som ett förslag. Inte bara ser kolibrin väldigt vacker ut. Den är dessutom otroligt flexibel och snabb. Dessutom har den alltid älskats för sina egenskaper, sköna ljud (humming) och förmågan att inte stöta sig med andra djur eller människor. Bra egenskaper tyckte vi och bestämde oss för att heta Hummingbird.

Systerbolag

Vår familj av nicharrangörer och systerbolag består av:

Hummingbirds fantastiska historia

Hummingbird har en fantastisk historia. Vår verksamhet började för mer än 60 år sedan. Det var flera tidningar med Göteborgsposten i spetsen som startade verksamheten 1947. Då hette företaget Pressresor och var från början specialiserade på olika temaresor. Företaget var ett av de allra första att arrangera resor ut i Europa efter andra världskriget. Speciellt var det också när vi 1977 arrangerade de allra första flighterna från Landvetter flygplats, två fullsatta jumbojet med destination New York.

 

Sedan dess har det blivit många rundresor i Amerika, massvis med kryssningar runt Galapagosöarna, tjogvis med äventyr i Afrika, otaliga vinskördarresor i Tyskland och Frankrike, upptäckarresor i Kina, gourmetresor till Italien och mycket, mycket mer. Många av de tidiga reseuppläggen finns samlade i bokform. Mellan 2002-2007 har verksamheten bedrivits under namnet Reseriet under ledning av Ewa Bjurström (som är fortsatt aktiv i bolaget). Under 2007 tog Ulf Hansen över. Han är bl a grundare av Hansen Conference & Event, årets entreprenör i Göteborg år 2001 och har under 2004 -2007 bott i Sydafrika och på Mauritius. Ulf Hansen är också konsul för Italien.

Pressrum

Pressreleaser:Hummingbird Lifestyle Travel ser nya trender!

Hummingbird Lifestyle Travels kryssningsspecialister ser i nuläget nya trender i kundernas bokningsbeteende. De vana och återkommande kryssningsresenärerna efterfrågar allt oftare kryssningar med fler och längre stopp. Även kryssningar med mindre fartyg, där hög standard och intressanta destinationer i Medelhavet, Karibien och Asien lockar.


Hummingbird Travel kombinerar Dominikanska Republiken med kryssningar

 

Poseidon Travel blir systerföretag med Hummingbird och Croatia Yacht Club

Poseidon Travel är Sveriges äldsta arrangör av seglingsresor och blir nu syster med Croatia Yacht Club som är störst i Sverige och Norge på seglingsresor till Kroatien. Även på kryssningssidan som är Poseidons andra specialitet finns det en syster i form av Hummingbird. Affären innebär att familjen av nischarrangörer som reseentreprenören Ulf Hansen samlat under bolaget Intoit fortsätter växa.


Hummingbird Lifestyle Travel ny delägare i Prima Travel

Livsstilsarrangören Hummingbird har förvärvat 50% av vandrings- och cykelresearrangören Prima Travel.


Hummingbird Lifestyle Travel – nytt namn på 60-årig researrangör!

En av sveriges äldsta researrangörer byter namn till Hummingbird Lifestyle Travel.