Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Äventyrsresa Australien djur & natur


kangaroo-australien

Australienresa som inkluderar

Höjdpunkter:

==========

Sydney med Blue Mountains, Sydney Harbour och Sydney Operahouse

Kangaroo Island med djur och natur och inklusive guide och måltider

Adelaide med vinprovning och lunch

Cairns, regnskogsturer, kulturupplevelser och Stora Barriärrevet

Extra värde för Handelsbankens gäster:
============================

Heldagstur till Blue Mountains med lunch värde 1 350kr pp

Visum till Australien – ansöker vi om för Skaninaviska medborgare – värde 350kr pp

 

Rundresa till Australiens mest kända sevärdheter

Vill du uppleva alla Australiens olika kontraster på en och samma resa så är detta resan för dig.

Du inleder med flera dagar i Australiens största stad – vackra, magiska Sydney, med alla dess sevärdheter. Därefter går resan till Adelaide och vidare till Kangaroo Island som bjuder på ett fantastiskt djurliv, vild bush, härliga stränder och unika klippformationer. Här kommer du riktigt nära inpå Australiens fantastiska natur och djurliv.

Efter två dagar på Kangaroo Island fortsätter resan tillbaks till Adelaide och nu väntar en heldagstur till Barossa Valley med vinprovning inkluderat. Efter några dagar fyllda med djur och natur här i Södra Australien bär de av mot norra tropiska Queensland och regnskog, rev och stränder som väntar på er. Ni flyger till Cairns och här väntar några sköna upplevelserika dagar. Denna del av Australien bjuder på ett enormt utbud av sevärdheter och aktiviteter. Och en tur till Stora Barriärrevet är så klart ett måste! Vi har inkluderat både en heldagstur till regnskogen och till Kuranda med tåg och linbana samt en heldag till Stora Barriärrevet inklusive lunch.

Australiens Djur & Natur resa inkluderar alla viktiga höjdpunkter och är en resa som är mycket komplett och som tar dig till de absolut mest intressanta delarna av denna fascinerande kontinent. Vi skräddarsyr din resa med mellanlandningar, utflykter, operabiljetter och allt annat du önskar för att riktigt maximera din upplevelse av Australien.

Det vanligaste upplägget är att man flyger från Sverige via Asien och sedan vidare till Australien. Det finns många spännande destinationer att mellanlanda i, till exempel Bangkok, Singapore, Dubai och Hongkong. Vi har i detta paket inkluderat flyg till Australien, med Qantas Airways samt alla inrikesflygsträckor som också är inkluderade. Vill ni istället för Dubai flyga via Singapore kan vi varmt rekommendera Singapore Airlines.

Välkommen till Sydney – en av världens vackraste städer. Att flyga in över Sydney och se staden från ovan ger ett härligt pirr i magen! Incheckad och klar har du sedan fyra dagar på dig att upptäcka allt vad Sydney har att erbjuda. Äventyret kan börja och välkommen till Down Under! Efter en god natts sömn är det dags att börja utforska Sydney, som utan tvekan är en av höjdpunkterna på denna resa till Australien. Staden ligger vid Sydney Harbour, och precis vid hamnen finns det världsberömda operahuset Sydney Opera House och den vackra Harbour Bridge. Dessa två är Australiens mest kända byggnader. Vi har även inkluderat en heldagstur till nationalparken Blue Mountains där man i liten grupp får uppleva denna fina nationalpark med fascinerande djurliv och fin natur.

Sydney är en promenadvänlig stad. Avstånden är korta så upptäck den gärna till fots. The Rocks hör till Sydneys äldsta, historiska delar. Här hittar du mängder av mysiga kaféer belägna vid charmiga kullerstensgränder. I stadsdelarna Kings Cross och Glebe hittar du däremot det mer trendiga Sydney och en hel del shopping. Letar du efter svalkande grönska rekommenderar vi The Royal Botanical Gardens och Hyde Park. Det är väldigt populärt att ta en joggingtur i något av dessa områden, spring då gärna längs hamnen med utsikt över Sydney Harbour. Vill du slappa på stranden har du flera områden att välja bland. De två mest populära stränderna, som också är lätta att ta sig till, är Manley Beach och Bondi Beach. Restauranger finns det gott om i både Darling Harbour och Circular Quay. Väljer du det senare kan du äta middag med utsikt över Sydney Opera House.

Sydney har också många kulturella sevärdheter. The Australian Museum är ett naturhistoriskt museum där du kan lära dig mer om bland annat aboriginsk kultur och Australiens exotiska djurliv. På The Harbour Bridge Museum får du veta mer om bygget av denna världens bredaste bro. I en av pylonerna finns också en utsiktspunkt, därifrån har du fantastisk utsikt över Sydney Opera House och dess omgivning. Är du av det mer våghalsiga slaget rekommenderar vi absolut att du provar BridgeClimb. Tillsammans med en guide klättrar du då upp till toppen på Harbour Bridge, 134 meter över havet! Vyn härifrån är svårslagen.

Är du morgonpigg och något av en friluftsmänniska kan du upptäcka Sydney från kajak. Eller varför inte göra din stadsrundtur på cykel? Det finns många sätt att utforska Australiens största stad, Sydney. Kontakta oss så hjälper vi dig med såväl tips som biljetter.

Nu är det dags att ta farväl av Sydney och flyga vidare till Adelaide, huvudstad i South Australia. Du har gott om tid att upptäcka Adelaide, som till exempel har en vacker botanisk trädgård, en mysig marknad och fina exempel på äldre, australiensiska bosättningar. Adelaide är dock kanske allra mest känt som utgångspunkt för utflykter till Kangaroo Island. Vi inkluderar även en  heldagstur till Barossa Valley för att få prova dess kända goda viner som produceras här i Barossa Valley.

Nu är det dags att åka vidare till Kangaroo Island, en av Australiens mest populära naturupplevelser. På denna ö utanför Australiens sydkust finns långa vita stränder, vackra klippformationer och en hel del bush. Ett spektakulärt djurliv väntar, och du har goda chanser att komma mycket nära djur som kängurur, koalor och sjölejon.

För att få ut mesta möjliga av Kangaroo Island behöver du två dagar på ön, så i resan ingår detta kompletta paket med guidning, övernattning och alla måltider förbokade. Du upptäcker Kangaroo Islands enastående natur och djurliv tillsammans med en kunnig guide. Ni reser i liten grupp med fyrhjuliga fordon för att kunna komma så nära djuren som möjligt. Övernattning sker på en lodge på ön, du har privat rum men delade faciliteter. Alla måltider på ön ingår. Resan går tillbaks till Adelaide och där väntar en övernattning.

Dags att lämna South Australia och bege sig med inrikesflyg upp till Cairns. I resans grundutförande ingår fem övernattningar på en mysig resort i Cairns. Här uppe i norr finns det många spännande upplevelser att ta del av och vi har inkluderat både regnskog och revupplevelser i detta paket men det går enkelt att byta ut turerna mot andra om ni önskar det, och även förlänga resan om ni vill det. Kontakta oss så hjälper vi dig att planera din ultimata vistelse här på Australiens härliga östkust.

Några av höjdpunkterna vi gärna tipsar om är en tur till regnskogen eller någon av östkustens vackra öar. Low Isles och Frankland Islands erbjuder till exempel riktigt härliga bad. En tur ut till barriärrevet för snorkling eller dykning är också något av ett måste. Du kan också flyga luftballong, åka forsränning, bada i exotiska sötvattensjöar inne i regnskogen eller besök det natursköna Atherton Tablelands väster om Cairns.

Priser per person
Del i dubbelrum fr. 28 490 kr

Kontakta oss om du är intresserad av familjepriser eller priser för andra rumskategorier.

Vänligen observera
Priserna är frånpriser och anges per person.

I resan ingår

Flygbiljett inkl skatter till Australien tur och retur i ekonomiklass
Inrikesflyg enligt program ( i detta program íngår 2 flygsträckor inrikes)
1 styck incheckat bagage + 1 styck handbagage
Måltider ombord på långsträckorna
4 nätter på hotell i Sydney
1 heldagstur i liten grupp till Blue Mountains (ingår utan kostnad för Handelsbankens gäster värde 1 350kr pp)
3 nätter på hotell i Adelaide
1 heldagstur till Barossa Valley
2-dagarstur till Kangaroo Island inklusive guidning, alla måltider och boende
5 nätter på resort på Trinity Beach norr om Cairns
1 heldagstur till Stora Barriärrevet med lunch
1 heldagstur till regnskogen inkl linbana och tåg
Visum till Australien (ingår utan kostnad för Handelsbankens gäster, värde 350kr pp)

Kontakta oss om du vill boka extra utflykter och aktiviteter i Sydney, Adelaide eller Cairns. Vi har mycket att rekommendera och hjälper dig gärna att boka. Notera att aktiviteterna här endast är ett urval av allt vi kan erbjuda. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.
•Adelaide – tips på aktiviteter (och förläng gärna resan)◦Vingårdar, flera härliga turer med provsmakning
◦Simma med delfiner
◦Flinders Ranges and Outback, tredagarssafari med guide i äkta outback

•Sydney – tips på aktiviteter◦Harbour Bridge, klättra med guide för bästa utsikten över Sydney
◦Sydney Harbour kryssning, här finns flera alternativ
◦Blue Mountains nationalpark, olika utflykter med guide
◦Sydney Opera House, show, middag och tur bakom kulisserna
◦Sydney stadsrundtur, till exempel till fots eller med cykel
◦Sydney på annat vis, till exempel från helikopter eller kajak

•Cairns och Stora Barriärrevet – tips på aktiviteter◦Stora Barriärrevet, båttur med möjlighet att dyka och snorkla
◦Green Island, segling utanför Cairns
◦Sand Cay, havstur med katamaran
◦Frankland Islands, dagstur inklusive lunch och vandring
◦Luftballong, flyg över Cairns
◦Kuranda, utflykt med linbana och tåg genom regnskogen
◦Daintree nationalpark, flera alternativ finns

•Alice Springs – tips på aktiviteter◦Royal Flying Doctors och School of the Air. Doktorn kan komma!
◦Luftballongtur över Red Centre
◦RT tour, kulturell kväll med bush tucker (traditionell aboriginsk måltid)

Du kanske också är intresserad av