Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Hummingbirds miljöarbete

Hummingbird Lifestyle Travels miljöengagemang

Tyvärr är det så att jordens medeltemperatur stiger vilket är en direkt effekt av människornas aktivitet på jorden, genom ökade koldioxidutsläpp men även skövling av skogsområden som tidigare absorberade stora mängder av koldioxid. Flyget står idag för 3% av den totala CO utsläppet och i Sverige står flyget för ca 4% enligt LFV.se källa. Vad kan vi då göra för att bidra till en bättre och mer hållbar värld?

Att resa klimatsmart och vikten av att värna om vårt jordklot

Vi på Hummingbird Lifestyle Travel är stolta att berätta att vi från och med år 2017 är miljöcertifierade (certifikat finna längre ner). Vi är också medvetna om att resorna är här för att stanna. Att resa för att upptäcka andra kulturer, andra miljöer och få upplevelser utöver det vanliga är något som många prioriterar. Som ansvarsfull researrangör väljer vi därför att hjälpa våra resenärer att resa på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Några av de initiativ vi har tagit för att ta ansvar är bland annat följande.

1) Vi klimatkompenserar våra egna resor och driften av vårt kontors klimatpåverkan, inkl. uppvärmning, elektricitet och förbrukning av material
2) Vi stödjer olika projekt i samarbete med ”South Pole” (www.southpole.com) projekt såsom Paradigm-projekt i Kenya och Forest protection i Zimbabwe (läs mer historian bakom detta längre ner)
3) Även du som resenär kan klimatkompensera. I alla våra bekräftelsemail finns en länk till South Pole där du kan räkna ut din resas klimatpåverkan och kompensera för din resa genom deras enkla uträkningsmodell och även välja det projekt du önskar stödja.

Vi på Hummingbird Lifestyle Travel vill hjälpa dig med att

1) Göra det lättare för dig att hitta bättre hållbara miljövänliga alternativ
2) Att du kan klimatkompensera resan vid oss när du bokar resan
3) Att vi diskuterar med våra leverantörer så att vi kan bli bättre på att erbjuda dig fler miljövänliga alternativ

Tips på sätt där du redan nu kan välja mer miljövänliga alternativ

1) Undvik mellanlandningar – flyg så direkt som möjligt, eftersom varje start och landning förbrukar stor mängd bränsle
2) Ät lokalt – passa på att få äkta och genuina upplevelser genom att besöka de lokala restaurangerna (som serverar måltider producerade av lokala råvaror)
3) Flertalet av våra resor är framtagna ur ett miljövänligt perspektiv såsom lokalägda mindre hotell, utflykter såsom ”Farm to Dinner” där man plockar sin egen sallad från örtträdgården, segelresor och andra liknande upplevelser med minimal påverkan på miljön

Projekt vi stödjer i Kenya/Tanzania

Maasai-folket är en av Afrikas välkända stammar som bor i ett område som sträcker sig från södra Kenya till norra Tanzania. Trots press från regeringarna att överge sin traditionella semi-nomadiska livsstil, har Maasai-folket fastnat för att bevarar sin unika kultur. Men den traditionella Maasai-metoden för att laga mat över en öppen vedbrand är inte bara tidskrävande och destruktiv för skogen, utan också producerar betydande mängder inomhusrök som utsätter kvinnor och barn för allvarliga hälsorisker.

Projektet består i att ersätta de öppna vedeldarna för tillagning av mat med 5 654 kokplattor / cooking stoves vilka speglar de traditionella vedeldade metoderna men kräver 66% mindre ved vilket minskar röda utsläpp och förbättrar hälsan för familjerna. Genom att minska utsläppen och sänka avskogningen för bränslet minskar projektet årligen ca 14 500 ton koldioxidutsläpp. Familjerna främst kvinnor och barn behöver ej slita med att hämta veden från skogen och kan istället lägga tid på andra uppgifter och barnen kan ha tid att istället få gå i skola. En minskning av bränsle med ca 50% och minskande av utsläpp med ca 70%. Detta projekt ger också hushållsbesparingar på ca 15% – pengar som istället går till mat, skolavgifter och andra förnödenheter. Projektet bidrar även till en bättre hälsa och minskar antalet fall av lungvägssjukdomar och lunginflammation.

Projekt vi stöder i Kariba, Zimbabwe och Zambia – så kallade REDD projektet  –

med fokus på minskad avskogning och lagring av kol i skogar

 

REDD+ betyder minskad avskogning och degradering av skog, bevarande av skog samt bevarande och ökad lagring av kol i skogar. Kariba REDD+ projektet innebär att man bevarar ca 785 000 hektar skog och djurliv. Området ligger vid den södra stranden av sjön Kariba, nära gränsen mellan Zimbabwe och Zambia. Projektet knyter samman fyra olika nationalparker och flera safarireservat vilket ger skydd till flera utrotningshotade arter som elefant, lejon och flodhäst. Detta projekt är samhällsförankrat och administreras av fyra olika landsbygdsdistrikt. Distrikten arbetar aktivt för att förbättra levnadsvillkoren för invånarna i distrikten genom att bland annat bygga nya, bättre vägar och utveckla hälsomottagningar samt säkerställa att fler får tillgång till rent vatten. Projektet är certfierat av VCS, CCBA.

Redan idag kan du själv klimatkompensera din resa genom South Poles program – läs mer här och räkna ut själv dels hur mycket du bör klimatkompensera för din flygresa samt till vilket projekt du önskar vara med och stödja. Läs mer här och välj projekt direkt hos South Pole

Här kan du klimatkompensera din egen resa: https://shop.southpolecarbon.com/

 

 

Vi är stolta över att vara ett klimatneutralt företag

Klimat certifikat