Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Sri Lanka Boutique


Njuta av naturens skönhet Sri Lanka

Följ med till Sri Lankas mest sevärda områden kombinerat med några sköna dagar på stranden. En perfekt resa för dig som vill upptäcka det bästa av färgrika och intressanta Sri Lanka inkluderat vandringsturer, möten med lokalborna och matlagningsupplevelse, djur och naturupplevelser, safaris och avslutningsvis strand, sol och bad på kusten. Helt perfekt resa med andra ord!  Denna resan håller en hög klass och baserad på väl utvalda små privatägda boutiquehotell med högsta service, gourmetmåltider och med riktigt bra läge. En resa på 14 dagar som inkluderar resa med
privat förare, 24 timmars service på plats, bra klass på boende och måltider, inträden till de viktigaste sevärdheterna samt fullt flexibel resa med daglig avgång.  OBS går med fördel att förlängas eller kanske till och med kompletteras med Maldiverna!

Resan börjar i Colombo och här möts vi av vår privata chaufför som tar oss med till charmiga The Wallawwa som ligger ca 30 min från flygplatsen. Ett charmigt anrikt hotell som ägts av 5 generationer.  Därefter bär det av till  Sigiriya (lejonets berg) som en gång var huvudstad i norra Sri Lanka. Idag återstår bara gamla ruiner av palatset som uppfördes under kung Kasyapas storhetstid. Sigiriya är en av landets populäraste sevärdheter och är första stoppet på den här rundresan på Sri Lanka. Efter Sigiriya åker vi vidare söderut Kandy för att besöka tempel och shoppa.
En resa till Sri Lanka ska också inkludera teplantagen så vi reser vidare till Nuwera Eyula där vi bor 2 nätter. Tågresan till Ella har vi glädjen att åka med innan resan bär av till Yala Nationalpark som är en av Sri Lankas största och mest kända nationalparker. Här har vi möjlighet att följa med på gamedrives och här stannar vi två nätter. Efter dessa kultur, natur och djurupplevelser bär det av till västkusten där sol och bad väntar 3 nätter före hemresan.

Hotellövernattningarna föreslagna i detta paket är personligen kontrollerade av vårt team i Sri Lanka och är baserade på Bed & Breakfast. Vill du ha andra önskemål går det självklart att ordna. Du kommer under hela resan ha tillgång till en engelsktalande guide och ett passande fordon med aircondition. Ett garanterat bra innehåll och bra kvalitet till marknadens bästa pris. Dessutom en resa som även är täckt av paketreselagen.

Dag 1: Flygresa

Avresa från Sverige till Colombo

Dag 2: Colombo

Ankomst Colombo i Sri Lanka och en guide väntar på flygplatsen och transfer till Colombo där första övernattning väntar på The Wallawwa.

Dag 3: Sigiriya (4 timmars körning från Colombo)

Efter frukost åker vi med bil och egen privatchaufför till en av Sri Lankas främsta sevärdheter, Sigiriya. En liten stad som ligger högt upp på en kulle, och på eftermiddagen klättrar vi upp till det gamla Sigiriya Rock Fortet. En fantastisk klättring och som belöning får vi en underbar utsikt över området. Vi övernattar sedan på Sigeriya Water Garden.

Dag 4: Sigiriya

Idag blir det tidig väckning och frukosten får vi med oss då vi nu ska resa vidare till Hiriwaduna för en 3 timmars vandring igenom Sri Lanka by. Vandringen tar oss med på en vacker vandring längs med en reservoir och härifrån har vi fina möjligheter att skåda djurlivet. Förhoppningsvis (eller inte) kan vi även träffa på krokodilerna som håller till här. Byborna har fullt upp med fiske, tvättning av kläder och annat vardagsbestyr, vilket vi får chans att ta del av när vi nu också får plocka våra egna grönsaker för att hjälpa till att på ett traditionellt sätt tillaga vår egen lunch tillsammans med lokalborna. Resan fortsätter sedan igenom skog och mark som är hem åt en mängd olika arter fåglar och annat djurliv såsom apor, björnar, pyton och även elefanter .

En transfer väntar sedan på oss som tar oss från Hiriwadunna till Minneriya för att det är dags för safari i Minneriya National Park.   (ca 3 timmar).

Om du gillar djungel och äventyr så är Minneriya ett paradis! Över 8 800 hektar av mark och hem åt en av världens största elefantjord, med över 300 på en och samma gång. Här bor även en mängd andra djurarter som vi får chans att möte på vår safari. Parkera din jeep och stäng av motorn och bara lyssna på det surrande och annorlunda ljudet som finns här ute i parken. Titta noga på elefanterna och se hur de rör sig, äter och hur de lever sitt liv här i nationalparken. En upplevelse för livet kan vi lova.  Efter vår safari åker vi tillbaks igen till vårt hotell, ca 1 timmes körning.  Vi övernattar igen på Camellia Resort and Spa.

Dag 5: Matale och Kandy
Efter en god frukost på hotellet är det dags att åka vidare, ca 2 timmars körning till Matale. Här besöker vi en kryddträdgård. Vi lär mer om hur man växer kryddorna och hur de används osv. Lunchen idag blir en äkta Sri Lanka Buffé. Vi åker vidare till Kandy, ca 1 timmes körning. Vi checkar in på Clove Villa och har ledig eftermiddag fram till kvällen då en traditionell Sri Lanka Show väntar följt av ett besök på Temple of the Tooth Relic. I Kandy bor vi på The Kandy House, ett anrikt fantastiskt hotell med bästa läget. Här kan ni njuta av en stund vid den generösa poolen,
njuta av trädgården och koppla av till 100%.

Dag 6: Kandy
Efter frukost finns det gott om tid att utforska Kandy och besöka The Temple of the Sacred Tooth Relic. Shoppingen i staden är bra och klart värt ett besök. Efter en dag i Kandy bor ni ännu en natt på Kandy House.

Dag 7: Tågresa
Efter frukosten går vi ombord på tåget som tar oss till Nanu Oya. En vacker tågresa över berg, förbi teplantage, och vi passerar flertalet vattenfall. En njutningsfull resa.
Övernattning på Jetwing St. Andrews.

Dag 8: Nuwara Eliya till Yala NP
Vi beger oss idag till Yala Nationalpark och övernattar på Cinnamon Wild i en junglebungalow.

Dag 10: Yala NP
Tidig morgon och en gamedrive i nationalparken väntar idag. Denna park är den största i Sri Lanka och är hem för vilda elefanter, buffalos, leoparder, björnar, rådjur och krokodiler. En Gamedrive på kvällen ingår också i programmet.
Övernattning på Cinnamon Wild.

Dag 11-14: Beach upplevelse
Efter frukost åker vi vidare till kusten och där väntar en härlig vistelse på Cape Weligama där man kan njuta av strand, bad och sol.
Här bor vi 3 nätter på beach resorten.

Dag 14 : Cape Weligama  – Colombo och hemfärd

Efter frukost åker vi tillbaks till Colombo flygplats för att påbörja vår resa hem till Sverige.

Priser per person
Del i dubbelrum

fr. 39 995 kr

Kontakta oss om du är intresserad av familjepriser eller priser för andra rumskategorier.

Vänligen observera
Priserna är från priser och anges per person.

I resan ingår
Flygbiljett t/r Colombo
13 dagar och 12 nätter enligt program på Sri Lanka
All transfer på Sri Lanka enligt program
1 natt på The Wallawwa hotel i Colombo med frukost
2 nätter på Sigeriya Water Garden med frukost
2 nätter på The Kandy House med frukost
2 nätter på hotell i Ella med frukost
2 nätter på safari lodge i Yala Nationalpark med all inclusive och safaris
3 nätter på Cape Weligama med frukost
Daglig frukost
Entreer till Sigiriya Entrance och Minneriya National Park
Engelsktalande privat chaufför
Rådgivning och bokningsservice
24 timmars service
Försäkring igenom paketreselagen
Bra betalningsvillkor

 

TIPS! Förläng gärna resan med 4 nätter på Maldiverna, t ex Rannhali Resort med All Inclusive samt båtresa från Male tur och retur för ca pris 11 890kr per person

Pris från 39 995 kr

Du kanske också är intresserad av

Övriga resmål i Indiska Oceanen