Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Aveyla Guesthouse


rev-hadahaa-atoll-maldiverna

Guesthouse Aveyla på Maldiverna

Reser du till Maldiverna, så lovar vi en perfekt semester med total avkoppling, fantastiska stränder, underbara bad och ett barfotaliv utan motstycke. På Maldiverna har allt man kan önska sig för en sol-och badsemester i världsklass, med fantastiska stränder och de bästa bad man kan tänka sig. Dessutom får du alltid en vistelse i småskalig, elegant och naturnära miljö där man verkligen känner ända ut i fingerspetsarna att man är på en av våra  Exotiska Öar lite längre bort. Räkna med skön medeltemperatur i vattnet på ca 28 grader. Öarna har fina korallrev med ett mycket rikt undervattenliv som även fungerar som skydd för flera fiskarter.

Den maldiviska ön Dharavandhoo ligger i Baa Atoll mycket nära det omtalade reservatet Hanifaru Bay där mantor skådas i hundratals under manta säsongen. Aveyla Maldives är ett nyöppnat och mycket fräscht guesthouse på denna lokalbefolkade ö som erbjuder genuin maldivisk upplevelse där havet och livet under ytan står i centrum under din vistelse.

 

Aveyla Guesthouse har 16 rum och håller en hög kvalitet för att vara ett guesthouse. Varje rum har privat badrum, platt-tv, kylskåp och säkerhetsskåp. Den lilla restaurangen serverar både buffé och à la carte och erbjuder såväl halv- som helpension. På stranden vid Aveyla Guesthouse kan man vila ut efter en ”hård dag” i deras gungor och hängmattor – kanske till och med i skuggan under träden som är väldigt inbjudande när solen är stark. Husrevet bjuder på fin snorkling och på eftermiddagarna simmar delfiner ofta förbi utanför revet.

Aveyla riktar sig mot dykare och snorklare och har ett eget dykcenter på området. Ägarna är själva erfarna dykare som mer än gärna delar med sig av sin kunskap och sina bästa manta upplevelser. Det finns möjlighet att besöka närliggande öar om man vill njuta av en lyxig dag på en av de resorts som finns i området. Man kan då köpa ett ”daypass” för att få utnyttja resortens alla faciliteter.

Atollen där Aveyla ligger  heter Baa atoll och har blivit erkänd som en av världens bästa platser för undervattensfotografering. Det hela beror på bukten Hanifaru Bay som under sydvästmonsunen (juni till november) fylls av plankton. Revets naturliga form fungerar som en tratt där plankton kommer in, men inte ut. Detta lockar mantor i mängder och ibland även valhajar. På en yta stor som en normalstor fotbollsplan har som mest 250 mantor och 4 valhajar skådats samtidigt. Sedan 2011 är området skyddat av UNESCO och sedan 2012 är endast snorkling tillåten inne i själva Hanifaru Bay.

Här omkring denna atoll kan man välja på många riktigt bra dykplatser med mycket pelagisk fisk och väldigt bra makrodykning. Atollen är inte alls lika exploaterad som de centrala delarna av landet vilket innebär få dykare och vackra orörda rev. Under nordöstmonsunen (jan – april) när havet ligger blankt och sikten är kristallklar lämnar mantorna området och ger istället plats för hajarna och sköldpaddorna.

Hur kommer man då hit?
Jo, du når Aveyla Maldives och ön Dharavandhoo med inrikesflyg från Malé flygplats och resan tar ca 30 min.

 

Priser från 18 590:- per person

Erbjudande 

Välj på två av våra paket för boende på Aveyla Guesthouse, antingen dykpaket eller om du inte vill dyka men bara njuta av kanske snorkling och strandhäng, så finns det ett paket för det också:

Inkluderat:

  • Flygbiljett till Male tur och retur i ekonomiklass
  • Alla flygskatter
  • Incheckat bagage samt måltider ombord
  • Boende i Village View room 7 nätter
  • Flygplatstransfer med båt tur och retur från Male Intl Airport
  • Privat tillträde till stranden
  • 3 måltider per dag (frukost, lunch, middag) helpension
  • 2 snorklingupplevelser till Hanifaru Bay
  • 1 picnic för två
  • KÖP TILL : dykpaket för 10 dyk kostar i tillägg 4 290 kr per person.

Minimum 2 personer

Tillkommer: 10% servicevgift, 12% GST och green tax USD 3 per person per dag som betalas direkt till hotellet. 

Boka gärna till följande utflykter:

Picnic Island, Sunset Champagne Dinner, vattenskidåkning, wakeboarding, snorkling, djuphavsfiske, segling med mera.

Nyfiken på andra boenden på Maldiverna? Andra guesthouses

Läs mer om tex boende och resorts på Maldiverna: Resor till Maldiverna

 

Du kanske även är intresserad av: