Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Stora Äventyrsresan


australia-south-australia-middag-i-ödemark

Australiens höjdpunkter:

 

 • Cairns upplevelser med rev, regnskog och strand
 • Dagstur till Stora Barriärrevet
 • Darwin och The Top End med Litchfields och Kakadus nationalparker
 • Ayers Rock/Uluru och The Red Centre
 • Shopping, sevärdheter och nöjen i Sydnen
 • Australiens tropiska regnskog, ensliga outback och kritvita stränder

På denna rundresa upplever du allt från Australiens frodiga, norra Top End runt Darwin till det ensliga Red Centre i inlandet och de vackra, vita stränderna och barriärrevet vid kusten kring Cairns. Resan avslutas sedan i Sydney, Australiens största stad.

I resan ingår bland annat tre dagars safari med guide i nationalparkerna i norr, och tre dagars guidad tur i den röda öknen runt Ayers Rock. På östkusten ingår dessutom hyrbil i fem dagar, så att du själv kan utforska Queenslands regnskog, outback och underbara stränder.

På denna resa möter du också aboriginernas fascinerande kultur, och lär dig mer om deras unika anknytning till naturen de lever av och i. Fantastiska Australien helt enkelt, från norr till söder.

Resor Australien

Det vanligaste upplägget är att du flyger från Sverige via Asien till Australien. Vi samarbetar med de största bolagen, och har tillgång till de bästa priserna. Man kan mellanlanda i flera intressanta länder på vägen för att få det mesta ut ur resan. Några exempel är Bangkok, Singapore, Dubai och Hongkong.

Första anhalten på detta reseförslag är Cairns som ligger längst norrut på Australiens östkust. Här är det tropiskt klimat och runt 25 grader varmt även på vintern. Cairns har på senare tid förvandlats från stillsam hamnstad till internationell turistdestination, eftersom du härifrån har nära ut till Stora Barriärrevet, en av Australiens absolut mest kända sevärdheter. I området runt Cairns finns också mycket annat att se och uppleva. Kusten kantas av frodig regnskog och norr om Cairns finns underbart långa, sköna sandstränder. Inlandet bjuder däremot på enslig outback.

Charmiga Trinity Beach 20 minuters bilfärd norr om Cairns är en liten, lugn ort med bara en handfull restauranger. Stranden här är en av norra Queenslands absolut bästa. Under din vistelse i Trinity Beach har vi bokat hyrbil så att du själv kan utforska de vackra omgivningarna. När du landar i Cairns hämtar du hyrbilen direkt på flygplatsen och kör själv till hotellet i Trinity Beach. Vänstertrafik avskräcker vissa, men det är väl skyltat och trafiken är väldigt lugn så oroa dig inte. Vill du inte ha egen hyrbil ordnar vi lätt en transfer istället så kan ni koppla av och njuta av någon annan som tar er från flygplats till hotell. Valet är ditt! Vi skräddarsyr och lägger upp resan precis som du vill. Se detta som ett förslag.

Under dina dagar i Trinity Beach rekommenderar vi att du tar en tur längs kustvägen norrut, till exempel till Port Douglas, som har utvecklats från liten fiskeby till charmig kustort tack vare sin närhet till Stora Barriärrevet. Från hamnen i Port Douglas går mängder av båtutflykter för dig som vill snorkla eller dyka vid revet.

Kör du ännu längre norrut kommer du till Cape Tribulation, som är det enda stället där Stora Barriärrevet når ända in till land. Här möter revet Australiens största återstående regnskog, The Wet Tropics. Denna regnskog är också den mest varierade med ett enormt växt- och djurliv. Här lever 50 djurarter som inte finns någon annanstans i hela världen! I The Wet Tropics finns också Australiens största vattenfall, Wallaman Falls.

Med hyrbil är du som sagt fri att utforska omgivningarna på egen hand. Du kan också köra söderut mot Cairns, eller inåt landet för att utforska Queenslands outback. Här finns så mycket att se! Fråga gärna oss om råd, vi hjälper dig att planera resan så att du får riktigt fina upplevelser här på Australiens norra östkust.

En av dagarna här på östkusten föreslår vi en dagstur upp till den lilla charmiga bergsstaden Kuranda (kostar extra). Resan från Cairns till Kuranda går med linbana över regnskogens trädkronor. Det är flera stopp längs vägen så att du har möjlighet att uppleva regnskogens vackra blommor, exotiska djur och mäktiga vattenfall. Väl i Kuranda har du gott om tid att strosa runt bland marknadsstånden där invånarna säljer lokala produkter som honung och hantverk. I Kuranda finns också ett antal konstgallerier, och flera mysiga kaféer och restauranger där du kan äta lunch. Vill du uppleva ännu mer av regnskogen finns det flera vandringsleder att följa. Återresan från Kuranda går sedan med tåg längs den mer än hundra år gamla järnvägen. Det är en hisnande vacker tågresa att snirkla sig ned från bergen genom de 15 tunnlarna tillbaka till Cairns.

Dags att checka ut från hotellet här i Cairns och flyga inrikes till tropiska norr och Northern Territory. Ankomst Darwin, huvudstaden i Australiens Northern Territory och här väntar transfer som tar er till hotellet som ligger i centrala Darwin. Efter incheckning är dagen på egen hand. Ta gärna en promenad i Darwin, det är en avslappnad och charmig liten stad som med fördel kan utforskas till fots.
Här bor ni en natt innan 3 – dagars turen till Nationalparkerna tar över.

I liten grupp (max 16 personer) och med en kunnig guide utforskas nationalparkerna Litchfield och Kakadu, och den vackra, frodiga vildmarken utanför Darwin. Bada i vackra vattenfall, åk på krokodilsafari i sumpmarken och upplev aboriginernas kultur på plats, här i deras ursprungliga land.

Dag 1 hämtas du tidigt vid hotellet i Darwin för transport till Litchfield nationalpark 1 timmes bilresa utanför Darwin. Litchfield är bland annat känt för sina stora termitstackar. Turen går till de berömda vattenfallen Florence Falls och Wangi Falls, och under dagen har du också möjlighet att bada i mindre vattenfall och kristallklara sötvattenhålor. Efter lunch är det dags att bekanta sig med aboriginernas kulturarv. Under två timmar lär du dig mer om deras historia, kultur och hantverk. Sedan är det dags att köra till boendet vid Mary River. Du väljer själv om du vill sova i ett permanent safaritält eller i ett luftkonditionerat hotellrum på lodgen (kan bokas mot tillägg). Men först middag under bar himmel och småprat runt lägerelden.

Dag 2 börjar tidigt med en båtsafari i sumpmarkerna längs Mary River. Du har chans att se till exempel krokodiler, bufflar och en mängd exotiska fågelarter. Detta är ett magiskt sätt att börja dagen! Efter båtsafarin åker du med fyrhjulsdrivet fordon vidare in i den vackra, otillgängliga vildmarken mot Twin Falls och Jim Jim Falls, två av Kakadu nationalparks absoluta höjdpunkter. Vid middagstid kommer du till boendet, där du har möjlighet att sova i tält, i sovsäck (swag) ute under den vackra stjärnhimlen eller i luftkonditionerat rum på lodgen (bokas mot tillägg).

Dag 3 inleds med en kort vandring till utsiktsplatsen Nawurlandja. Därifrån har du en fantastisk vy över det vackra sandstenslandskapet, Nourlangie och Anbangbangs vattenhål. Därefter går turen till de fascinerande aboriginska klippmålningarna vid Ubirr. Guiden berättar historierna bakom dessa urgamla konstverks ursprung. Från Nadab Lookout får du sedan en hänförande vy ut över Arnhem Land, aboriginernas hemvist. Efter lunch besöker du Bowali Visitor Centre, där du har möjlighet att lära dig ännu mer om aboriginerna och deras unika förhållande till sitt land. Här finns också ett galleri med aboriginsk konst. Innan du kommer tillbaka till Darwin hinner du också med ett stopp för att se det rika fågellivet vid Mamukalas våtmarker.

Efter safarin i Litchfield och Kakadu kommer du tillbaka till hotellet i Darwin för ytterligare en övernattning innan resan går vidare söderut mot Australiens outback, ödemarken i The Red Centre och Alice Springs.

Denna sista kväll i Darwin kanske du vill besöka någon av pubarna på Mitchell Street. Darwin är en ölälskande stad, här dricks mest öl i hela Australien!

Dags att lämna Australiens Top End och bege sig med inrikesflyg till Alice Springs i södra delen av Northern Territory. Alice Springs är en charmig liten by mitt ute i den röda öknen. Härifrån arbetar the Royal Flying Doctor Service och the School of the Air för att invånarna i the outback ska få tillgång till sjukvård och skola. För Australien-resenärer är dock Alice Springs mest känt som utgångspunkt för turer till Ayers Rock/Uluru.

Det är ca 50 mil från Alice Springs till Ayers Rock/Uluru. Du kan flyga direkt till Ayers Rock/Uluru, men eftersom de flygen inte går så ofta har vi i denna resa i stället valt att inkludera en komplett, guidad 3-dagarstur till Ayers Rock/Uluru, med start och slut i Alice Springs. Innan du reser vidare ut i öknen övernattar du alltså på hotell i Alice Springs.

Nu väntar tre fantastiska dagar i vad som brukar kallas ”The Red Centre”. Röd sand så långt ögat kan nå, och mitt i ödemarken dessa unika, vackra klippformationer. Du reser i liten grupp (upp till 21 personer) tillsammans med en kunnig guide.

Resan startar i Alice Springs. Ni reser söderut och gör ett stopp vid en kamelfarm, där det finns möjlighet att rida på kameler (mot tillägg). Vid Mount Ebenezer Roadhouse kan du se och köpa aboriginsk konst. På er resa vidare mot Ayers Rock/Uluru kommer ni sedan snart att se den första magnifika klippformationen, Mount Conner/Atila. Detta är en fantastisk syn!

Efter lunch kommer ni fram till Uluru – Kata Tjuta nationalpark och kulturcentrum, där ni får lära er mer om aboriginsk lag och religion (Tjukurpa). Därefter följer en kort guidad tur vid foten av Ayers Rock/Uluru. Dagen avslutas med ett glas mousserande vin och tilltugg medan ni ser solen gå ner vid denna mäktiga klippa. Övernattning sker i bekväma permanenta tält med tillgång till dusch och toalett – men först middag tillagad över öppen eld! Upphämtning kan i vissa fall ske vid Ayers Rock Resort, senast kl.12.30 (efter lunch) dag 1 på turen. Detta är beroende av vilket flyg som går att boka.

Det blir en tidig start för att ni ska hinna se soluppgången över Ayers Rock/Uluru och Kata Tjuta. Efter soluppgången reser ni vidare till Kata Tjuta för en vandring genom den vackra dalgången ”Valley of the Winds”. Övernattning sker återigen i bekväma, permanenta tält, denna gång vid campingplatsen vid Kings Creek Cattle Station. Här får ni en fantastisk utsikt över George Gill Ranges, ännu en av den röda öknens fantastiska klippor.

Dag 10 börjar med en guidad morgonvandring till Kings Canyon/Watarrka. Ni besöker amfiteatern, den förlorade staden och den lugna ”Edens lustgård”. Senare på dagen går resan tillbaka till Alice Springs via en typisk ”outback dirt road”, och du är tillbaka vid hotellet tidigt på kvällen.

Efter en sista övernattning i Alice Springs är det så dags att lämna den röda öknen för att ta flyget till Sydney.

Efter några dagar inne i öknen är det nu dags att flyga till Australiens största stad Sydney. Staden ligger vid Sydney Harbour, och precis vid hamnen finns det världsberömda operahuset Sydney Opera House och den vackra Harbour Bridge. Dessa två är Australiens mest kända byggnader.

Sydney är som sagt Australiens största stad, men den är ändå förhållandevis liten med korta avstånd. Perfekt att upptäcka till fots! Promenera gärna i The Rocks, som är en av Sydneys äldsta stadsdelar. Här ligger mysiga kaféer längs charmiga kullerstensgator. Går du till Kings Cross och Glebe är det trendiga hak och shopping som gäller. Letar du restaurang rekommenderar vi antingen Darling Harbour eller Circular Quay. Väljer du det senare kan du äta middag med utsikt över Sydney Opera House.

Vill du koppla av kan du ta med filt och picknickkorg till Hyde Park och Sydneys vackra botaniska trädgård. Eller varför inte packa strandväskan och besöka någon av Sydneys populära stränder, till exempel Manly Beach eller Bondi Beach? Båda är lätta att nå med buss eller båt.

I Sydney finns också mängder av aktiviteter och sevärdheter. Kontakta oss så hjälper vi dig med såväl tips som reservationer och biljetter. I denna resa ingår också Sydney Bonus Ticket, som bland annat innehåller fri entré till Sydney Tower och Sydney Aquarium samt en lunchkryssning i Sydney Harbour.

Tips!
Avsluta gärna din fantastiska resa med ett stopp i någon av Asiens metropoler.

Priser per person – del i dubbelrum från 31.990 kr

Vänligen observera
Priserna är från priser och anges per person.

I resan ingår:

Flygbiljett till Australien inkl. alla skatter och avgifter
Inrikesflyg från Cairns till Darwin, Alice Springs och Sydney
5 nätter på hotell i Trinity Beach
5 dagars hyrbil i Cairns med hämtning/lämning på flygplatsen
2 nätter på hotell i Darwin
3 dagars safari med guide i Norra Territoriet inklusive alla måltider och boende i permanenta safaritält
2 nätter på hotell i Alice Springs
3 dagars safari med guide i Röda Öknen inklusive alla måltider och boende i permanenta safaritält
4 nätter på hotell i Sydney
Heldagstur med guide till nationalparken Blue Mountains, inkl. lunch.
24 timmars jour/service på plats i Australien
Rådgivning och bokningsservice

Kontakta oss om du vill boka extra utflykter och aktiviteter. Vi har mycket att rekommendera och hjälper dig gärna att boka. Notera att aktiviteterna här endast är ett urval av allt vi kan erbjuda. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

 • Sydney – tips på aktiviteter
  • Harbour Bridge, klättra med guide för bästa utsikten över Sydney
  • Sydney Harbour kryssning, här finns flera alternativ
  • Blue Mountains nationalpark, olika utflykter med guide
  • Sydney Opera House, show, middag och tur bakom kulisserna
  • Sydney stadsrundtur, till exempel till fots eller med cykel
  • Sydney på annat vis, till exempel från helikopter eller kajak
 • Cairns och Stora Barriärrevet – tips på aktiviteter
  • Stora Barriärrevet, båttur med möjlighet att dyka och snorkla
  • Green Island, segling utanför Cairns
  • Sand Cay, havstur med katamaran
  • Frankland Islands, dagstur inklusive lunch och vandring
  • Luftballong, flyg över Cairns
  • Kuranda, utflykt med linbana och tåg genom regnskogen
  • Daintree nationalpark, flera alternativ finns

Darwin och Top End – tips på aktiviteter

 • Darwin Harbour, kryssning med middag i solnedgången
 • Tiwi Island – möt aboriginerna och deras kultur
 • Crocosaurus – krokodilupplevelser för hela familjen
 • Alice Springs – tips på aktiviteter
  • Royal Flying Doctors och School of the Air. Doktorn kan komma!
  • Luftballongtur över Red Centre
  • RT tour, kulturell kväll med bush tucker (traditionell aboriginsk måltid)
  • Sydney – tips på aktiviteter
   • Harbour Bridge, klättra med guide för bästa utsikten över Sydney
   • Sydney Harbour kryssning, här finns flera alternativ
   • Blue Mountains nationalpark, olika utflykter med guide
   • Sydney Opera House, show, middag och tur bakom kulisserna
   • Sydney stadsrundtur, till exempel till fots eller med cykel
   • Sydney på annat vis, till exempel från helikopter eller kajak

Du kanske också är intresserad av